Yaklaşık 5 su bardağı kadar suyu kaynatıp içine sıvı yağ ve 1 tatlı kaşığı tuz atıp pişiriyoruz. Geniş bir kabın içerisine göz kararı yoğurt konulur (ben yaklaşık dolu dolu 5 kaşık kullandım), Ardından 2 yemek kaşığı mayonez, damak tadına göre bi miktar sarımsak ezilip ilave edilir.
Mantı Tarifi Nasıl Yapılır? Harcı için soğan rendelenir. Maydanoz konur, kıyma ve baharatlar ilave edilir ve iyice karıştırılır. Hamur için un, yumurta, tuz ve bir miktar su beraber yoğurulur.
Pişirmek için tencerede 1-1,5 lt kadar su kaynatıp sıvı yağ tuz ve bulyonu ekleyip eriyoruz. Donmuş mantıları ekleyip tekrar su kaynayınca 8 dk tutuyoruz. Ara sıra karıştırıyoruz ki üstte kalanlar iyi pişsin. 8 dk sonra kontrol ediyoruz iyi pişmediyse 2 dk daha bekliyoruz.
İlgili 26 soru bulundu
Mantımız haşlanınca süzüp tekrar tencereye koyup sarımsaklı yoğurdu döküyoruz karıştırıyoruz. Tabağımıza koyup üzerine salça gezdiriyoruz. Ayrıca sosuna soğan, biber, domates de koyabilirsiniz daha lezzetli oluyor.
Tencerenin dibine yapışmaması için ara ara tek bir yönde, mantıların formunun bozulmamasına özen göstererek zarifçe karıştırın. Bu aşamada kimilerinin suyun içine bir miktar yağ koyarak mantının yapışmasını engellediği de biliniyor, bizden söylemesi.
Kaynayan suyunuzun içine mantılarınızı sıçratmadan, gerekirse bir kaşık yardımıyla, boşaltın. 20-25 dakika boyunca haşlayıp mantılarınızın iyice yumuşamasını sağlayın. Ardından altını kapatıp 10 dakika kadar suyun içinde dinlendirin ve ılınmasını bekleyin.
Malzemeler; 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 tatlı kalığı kuru nane, 1 çay kaşığı pul biber, 1/2 su bardağı mantı suyu. Yapılışı: Öncelikle sos tavasında tereyağını eritin. Ardından salçayı ekleyerek 2 dakika kavurun. Daha sonra pul biber ve naneyi ilave edin ve karıştırın.
Salçanın kokusu çıkana kadar kavurun. Salçayı kavurduktan sonra üzerine 1 çay kaşığı kırmızı pul biber ve 1 tatlı kaşığı kuru nane ekleyip, kısa bir süre daha kavurun. Son olarak hazırladığınız sosun üzerine yarım su bardağı haşladığınız mantının suyundan dökün. Sosu güzelce karıştırıp, 2-3 taşım kaynatın.
Tencereye haşlama suyunu alın, 1 çorba kaşığı tuzu ve sıvıyağı ekleyerek yüksek ateşte 1 taşım kaynatın. Su kaynayınca mantıları suya atın ve hafif diri kalacak biçimde 14-15 dakika haşlayın.
1KİLO KIYMADAN 3 KİLO MANTI ÇIKTI😄 YAPTIĞIM EN KOLAY👌 MANTI BU OLDU ✔
Mantının içinin hazırlanması
Kıymaya tuz ve karabiber ile yıkayıp doğradığımız maydanoz ve çok ince doğranmış soğanla güzelce karıştırılıp mantının içini hazırlayınız.
Not: Eğer mantıları kapatmak için yardımcınız yok ise veya hamur açmakta acemi iseniz hamuru daha fazla bezelere ayırıp daha küçük hamur açabilirsiniz böylelikle hem hamuru açmakta zorlanmazsınız hemde kapatırken kolaylık olur kurumadan kapatmış olursunuz.
Mantıyı ne şekilde yapmak isterseniz hamur o şekilde kesilir, ardından harç koyularak kapatılır. Mantılar bir tepsiye yapışmayacak şekilde dizilir ve derin dondurucuya atılarak şoklanır. Yarı donan mantılar porsiyonlanarak poşetlenir. Derin dondurucu da saklanır.
Elma büyüklüğünde yumaklar yapılır. 15-20 dk dinlendirildikten sonra merdane veya oklava yardımıyla her yeri eşit olacak şekilde açılır. Ne çok ince ne de kalın.
1- Buzluğa girebilecek boyutta bir tepsiye biraz un serpilir sonra mantılar üst üste gelmeyecek şekilde tepsiye dizilip buzluğa yerleştirilir. Uzun süre tutmaya gerek yok yaklaşık 15 dakika kadar mantılar birbirine yapışmayacak sertliğe ulaşınca mantılar hızlıca poşetlenip tekrar buzluğa kaldırılır.
Mantı tek başına bir ana yemek olduğu için sofranızda daha hafif yemeklere yer verebilirsiniz.
1 çorba kaşığı salça, 8 su bardağı su (haşlamak için), 5 diş sarımsak, yarım kilo yoğurt, Kırmızıbiber, tuz, nane, kekik.
Fırından çıkarılmış ve soğumaya bırakılmış mantılar daha sonra belirli kaplara veya poşetlere konularak dondurucuda saklanmalıdır. Mantıların etli ve içli olmasından dolayı fırınlama işleminden sonra uzun süre sağlıklı koşullarda muhafa edilebilmesi için dondurucuya yerleştirilerek saklamak gerekmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri