Mardin'de yaz ayları oldukça sıcak ve kurak, kış ayları ise ılık ve yağışlı geçer. Bu nedenle, Mardin'e gitmek için en iyi zaman, turlarımızı düzenlediğimiz ilkbahar veya sonbahar aylarıdır. Nisan, Mayıs, Eylül ve Ekim ayları, Mardin için en ideal zamanlardır.
NİSAN/MAYIS/HAZİRAN: Özellikle nisan ve mayıs, Mardin'in en yoğun birinci turist sezonudur. Bu dönemde sıcaklık 25℃ civarıdır. Şehrin muhteşem manzaralarını daha iyi görebilirsiniz. Her yer yemyeşil olur, bin bir çeşit bitki bu dönemde tepeleri, ovaları süsler.
Nisan ve mayıs, eylül ve ekim ayları ise Mardin'i ziyaret etmek için en ideal aralıklar. Karasal iklim kuşağında bulunması kış aylarının çok soğuk yaz aylarının ise çok sıcak olmasına neden oluyor. Dolayısıyla ilkbahar ve sonbahar ayları Mardin seyahatinizi çok daha keyifli hale getiriyor.
Mardin. Evet, kışın Mardin biraz soğuk olabilir ama yine de şehrin sokaklarında mistik bir gezintiye çıkmak içini ısıtacaktır diye düşünüyoruz. Karlı günlere denk gelirsen, şehri bambaşka bir açıdan görmenin ve fotoğraflamanın tadını çıkarabilirsin.
Turizm sezonu marttan kasım sonuna kadar devam etse de, hava şartlarının daha uygun olduğu mart-nisan-mayıs ve eylül-ekim-kasım ayları burayı ziyaret etmek için en ideal zamanlardır.
İlgili 33 soru bulundu
1-2-3 günlük hazır tur paketlerimiz en popüler lokasyonlar üzerinden planlanmıştır, tabi ki Mardin bu kadarla sınırlı değildir. Gerçek bir tarih veya kültür tutkunu olarak Mardin kaç günde gezilir diye sorarsanız; cevabı 5 gündür.
Bir gününüzde Eski Mardin'i, bir günde Midyat ve civarını, 1 gününüzde ise müzeleri ve alışverişli meselelerinizi halledebilirsiniz. Yani eğer panik içinde geçmeyen, her şeyi özümseyerek, yerlisiyle muhabbetinizi ederek, yemeğinizi doya doya yediğiniz bir gezi geçirmek istiyorsanız mantıklısı bu.
Gastronomik değerlerinden sembusek, ikbebet, kibe, kaburga dolması ve imlebes (badem şekeri) için coğrafi işaret alan Mardin, hem kebap hem tencere yemekleri ile de ünlüdür. Soğan Kebabı, Kibbe (İşkembe Dolması), Dobo, Zingil ve İrok (Mardin usulü içli köfte) şehrin en ünlü yöresel yemekleri arasında.
Kentin birçok farklı noktasında hem Müslümanlar için önemli cami ve medreseleri, hem de Hristiyan, Musevi ve Süryaniler için kilise, havra ve manastırları görebilirsiniz. Yukarı Mezopotamya'nın en eski şehri olan Mardin'de, milattan önce 4 binli yıllarda yerleşim başlamıştır.
Soğuk mevsim 3,7 ay uzunluğundadır ve 23 Kasım tarihinde başlayıp 13 Mart tarihine kadar sürer, günlük ortalama yüksek sıcaklık 13°C altındadır. Mardin bölgesindeki en soğuk ay Ocak ayıdır; bu ayda ortalama düşük sıcaklık -2°C iken yüksek sıcaklık 7°C düzeyindedir.
Karasal bir iklime sahip olan ilçede yazlar kurak ve sıcak, kışlar soğuk ve yağışlı geçer. Bitki örtüsü maki türü meşeliklerdir. Mardin ilinin iklimi üzerinde kuzeydeki yüksek dağlar etkili olmaktadır.
Mardin'in meşhur yemekleri denildiğinde akla gelen ilk lezzet kaburga dolması oluyor. Oğlak ya da kuzunun sağ kaburgası ile hazırlanan ve saatler boyunca pişen kaburga dolması, Coğrafi İşaret Tescilli bir lezzet olması sebebiyle de dikkat çekiyor.
SEONLAND Badem Şekeri Mardin Yöresinden GÜNLÜK TAZE ÜRÜNLER Mardin ve çevresinden elde edilen ve özellikle iri olan badem tercih edilmektedir.
Harire Tatlısı (Mardin Yöresi)
Mardin'in en önemli turistik yerlerinden biri, tarihi Midyat bölgesidir. Midyat, eski taş evleri, dar sokakları, geleneksel dokumacılığı ve takı işçiliği ile ünlüdür. Diğer turistik yerler arasında Mardin Kalesi, Dara Antik Kenti, Kasımiye Medresesi, Zinciriye Medresesi, Sabancı Kent Müzesi ve Hasankeyf yer almaktadır.
Meşhur sıra gecesi, Mardin Konağı'nda yaşanır.
Her ne kadar eski Mardin gezilecek yerler için taşıt kullanmanıza hiç gerek olmasa da, eski Mardin'in dışında kalan ve internetteki “Mardin gezi notları” başlıklı yazılar içinde sıkça yer alan Deyrülzafaran Manastırı, Dara Antik Kenti gibi yerler için araç şart.
İlçenin tarihi hazinelerine kısa bir yürüyüş mesafesinde olduğu için yürüyerek kolayca ulaşabileceğiniz Midyat Gümüşçüler ve Kuyumcular Çarşısı, benzersiz atmosferiyle akşam yürüyüşlerine çıkmak için de ideal bir gezi alanı.
Mardin - Midyat arası otobüs yolculuğu ortalama olarak 38 dakika sürmektedir.
Mardin il merkezine uzaklığı 67 kilometredir. İki yerleşim biriminden oluşan, dinlerin ve dillerin birleşme noktası, "Gelen ağlar giden ağlar" sloganı ile adeta özdeşleşen Midyat Güneydoğu Anadolu Bölgesinin en gelişmiş ilçelerinden biridir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri