Kahvaltılık margarinle tereyağı arasında ciddi fark var. Pilav yapacak veya kahvaltıda ızgara ekmeğe margarin sürerseniz sorun yok. Türkiye'de üretilen margarinlerin yüzde 90'ında trans yağ yok.
Margarinler sağlıklıdır çünkü margarin bitkisel yağlardan üretilir. Kolesterol ve trans yağ içermez, beslenme çeşitliliğine katkı sağlar. Margarin, Omega 3 ve Omega 6 yağları içerir. Ayrıca margarinde A ve D vitaminleri bulunur.
Margarin ve doymuş yağlar
Bir dilim ekmek üzerine sürülmüş yaklaşık 10 g margarin en fazla 1,5 - 4 gram doymuş yağ içerdiğinden rahatlıkla günlük beslenme düzenimizin bir parçası olabilir.
Margarin ham maddesi olan yağların bitkisel özellik taşımalarına karşın üretim süreci sentetik ve yapaydır. Sonuç olarak da zamanla kalp hastalığı gibi olumsuz durumlara neden olabilir. Kolesterol oranını yükseltmesi de bir başka olumsuz etkisidir. Yeni doğum yapmış annelerin sütünü azaltabilir.
Margarin sebze yağlarından yapılır, o yüzden kolesterol içermez. Margarin, tereyağına kıyasla “iyi”, yani çoklu doymamış ve tekli doymamış yağlar yönünden de yüksektir. Bu yağ türleri, doymuş yağların yerine kullanıldığında düşük yoğunluklu lipoprotein (LDL), başka deyişle “kötü” kolesterolün düşürmeye yardımcı olur.
İlgili 19 soru bulundu
* Margarin beslenme çeşitliliğine katkı sağlayan bir besindir. * Margarin; Omega 3 ve Omega 6 yağları içermektedir. * Margarinde A ve D vitaminleri bulunmaktadır. * Margarin iyi bir enerji kaynağıdır.
Tereyağ ve margarin yemeklerin yapısına herhangi bir katkı sağlamadığı için bunların yerine sıvı yağ ile pişirmek çok daha sağlıklıdır.
Yeni Sana Klasik %70 bitkisel yağ içerir. Trans yağ içermez. %100 Helal Sertifakalıdır.
Türkiye'de üretilen margarinlerin genel markasıdır. Türkçede herhangi bir margarine genellikle Sana yağı denir. Dünyadaki en çok satan margarindir. Unilever'in Türkiye'deki ilk yatırımı, 1952 yılında İstanbul Bakırköy'de kurduğu Sana margarin fabrikası ile başlamışdır.
Margarin daha fazla su içerdiği için daha dayanıklı hamurlar elde etmenizi sağlar. Bu nedenle daha dayanıklı hamurlar için margarin, daha kırılgan hamurlar için tereyağını kullanabilirsiniz. Sıra geldi tereyağının ve margarinin en çok yakıştığı o iki hamur işine.
Margarin yemeklerde kullanılır mı? Margarin özellikle hamur işlerinde ve tereyağının kullanıldığı tüm alanlarda kullanılabilir. Ancak özellikle et yemeklerinde kullanılması önerilmez, çok kolay yanabilen bir yağ türüdür.
Teremyağ Paket Margarin 250 gr. yemeklerinize enfes bir koku ve tat katıyor. Nefis börekler, tatlılar, yemekler yapmanızı sağlayacak olan bu yağ, tereyağının lezzet ikizi! Trans yağ içermeyen Teremyağ Paket Margarin % 100 bitkisel yağların hafifliğini taşır.
“Toplumda margarin gibi katı yağların damarları tıkadığına, zeytinyağı gibi sıvı yağlarınsa daha zararsız olduğuna dair yaygın bir inanış var” diyen uzmanlar, bunun yanlış olduğunu söylüyor. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr.
Margarin; çeşitli yağların, su ve yağsız süt gibi malzemelerin karışımından oluşan ince kristalli bir besin maddesidir. Tamamen bitkisel kökenli yağlardan yapılır.
Margarin plastikten yalnızca 1 molekul farklıdır.
Yani yılların Vita yağı aslında Palm yağından üretilmiş bir margarinmiş! Üründe Tereyağ aroma vericisi de bulunuyor. Ürün ayrıca A ve D vitaminleriyle “zenginleştirilmiş.” Üründe son olarak tereyağ tadı ve kokusuna görüntüsüyle de katkı sağlamak adına Renklendirici olarak Beta Karoten kullanılmış.
Besler Gıda | TÜKETİCİ ÜRÜNLERİ
Margarin ilk defa 1869 yılında III. Napolyon'un isteğiyle kimyager Hippolyte Mège-Mouriès tarafından üretilmiştir.
Fındık, badem ve ceviz gibi yağlı tohumlular, zeytinyağı ve avokado yağ yakma üzerinde yararlı etkileri olabilecek sağlıklı yağ kaynaklarından birkaçıdır.
Saarlandes Üniversitesi'nde görevli kardiyolog Oliver Weingartner de sterolün, damarlara zarar verdiğini belirterek “Bu madde yüzünden damarlar esnekliğini kaybediyor. Bu da tansiyon ve kalp krizi gibi hastalıklara davetiye çıkarıyor” açıklamasını yaptı.
Margarin özellikle hamur işlerinde ve tereyağının kullanıldığı tüm alanlarda kullanılabilir. Ancak özellikle et yemeklerinde kullanılması önerilmez, çok kolay yanabilen bir yağ türüdür. Hamur işlerinde kullanıldığında o tarifin daha geç bayatlamasını sağlar, daha kıyır kıyır ve daha dayanıklı hamurlar yapmanızı sağlar.
Kroner kalp hastalığı risklerini artırıyor. İyi kolestrolü düşürüyor, bağışıklık sisteminin zayıflamasına sebep oluyor. Pankreasın görevini tam olarak yerine getirememesine ve şeker hastalığına sebeptir. Muhtevasında doymuş katı yağ oranları fazladır.
Bitkisel margarin, çeşitli bitkisel yağların kısmi hidrojenasyonu sonucu elde edilen sertleştirilmiş rafine yağlardan veya bu yağlara çeşitli bitkisel rafine yağların karıştırılmasıyla elde edilen ve içerisinde emülsiyon halinde su, süt veya sıvı süt ürünleri bulunabilen yağlardır.
Bitkisel Yaglar (%70) (degisen miktarlarda palm, hindistan cevizi, kanola, pamuk, aspir, ayçiçek, keten tohumu), Su, Yagsız Pastorize Süt, Emülgatör (Yag asitlerinin mono ve digliseritleri, Ayçiçek Lesitini), Tuz (en fazla %0,3), Koruyucu (Potasyum Sorbat), Asitlik Düzenleyici (Sitrik Asit), Aroma verici, Renklendirici ...
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri