Margarin özellikle hamur işlerinde ve tereyağının kullanıldığı tüm alanlarda kullanılabilir. Ancak özellikle et yemeklerinde kullanılması önerilmez, çok kolay yanabilen bir yağ türüdür. Hamur işlerinde kullanıldığında o tarifin daha geç bayatlamasını sağlar, daha kıyır kıyır ve daha dayanıklı hamurlar yapmanızı sağlar.
Margarin; çeşitli yağların, su ve yağsız süt gibi malzemelerin karışımından oluşan ince kristalli bir besin maddesidir. Tamamen bitkisel kökenli yağlardan yapılır. Kase margarinlerin doymuş yağ içeriği zeytinyağı, ayçiçek yağı vb. sıvı yağlarla neredeyse aynıdır.
Yağ, yemeklerin yapısını etkilemediğinden dolayı yemeklerde tereyağ yerine margarin kullanmanızda (sağlık ve lezzet kaygılarından bağımsız olarak) herhangi bir sakınca yoktur.
Margarin daha fazla su içerdiği için daha dayanıklı hamurlar elde etmenizi sağlar. Bu nedenle daha dayanıklı hamurlar için margarin, daha kırılgan hamurlar için tereyağını kullanabilirsiniz.
Margarin, tereyağının yerine kullanılmak üzere üretilmiş olan, çeşitli bitkisel ve hayvansal yağlardan doğal veya kimyasal olarak elde edilen yağ çeşididir.
İlgili 44 soru bulundu
Haşlanacak makarnanın miktarına göre, 8-10 misli su kullanılır. Yapışmayı önlemek için 500 gramlık bir paket makarnaya, en az bir çorba kaşığı tuz, 2 çorba kaşığı sıvı yağ veya margarin eklenir.
Menemen yaparken margarin kullanmamaya dikkat edin. Zeytinyağı yerine tereyağı ile pişirilebilir.
Kahvaltılık margarinle tereyağı arasında ciddi fark var. Pilav yapacak veya kahvaltıda ızgara ekmeğe margarin sürerseniz sorun yok. Türkiye'de üretilen margarinlerin yüzde 90'ında trans yağ yok.
Ekmeğe kolayca sürülebilen margarinler almadan önce etiketin arkasındaki besin değerlerini okuyun ve özellikle içerdikleri doymuş yağ ile trans yağ miktarlarına dikkat edin. Margarin tadını sevmiyorsanız ya da tereyağını tamamen bırakmak istemiyorsanız, dövülmüş ya da eğer bulabilirseniz diyet tereyağı kullanın.
Zeytinyağı ve kanola yağı gibi bitkisel yağlar tekli doymamış yağ asitleri açısından zengindirler ve doymuş yağ asitlerine göre kan kolesterol düzeyini daha iyi düzenlerler. Mısırözü yağı, ayçiçek yağı ve soya yağı çoklu doymamış yağ asitleri açısından zengindirler ve kalp sağlığınızı korumaya yardımcı olurlar.
Özellikle farklı şekiller vermek istediğiniz kurabiyeler için margarinli kurabiye tariflerini tercih edebilirsiniz. Margarin daha ağır bir tat veriyor kurabiyeye. Daha tok kıvamlı bir kurabiye elde etmek istiyorsanız margarin de kullanabilirsiniz.
* Margarin beslenme çeşitliliğine katkı sağlayan bir besindir. * Margarin; Omega 3 ve Omega 6 yağları içermektedir. * Margarinde A ve D vitaminleri bulunmaktadır. * Margarin iyi bir enerji kaynağıdır.
Margarinler sağlıklıdır çünkü margarin bitkisel yağlardan üretilir. Kolesterol ve trans yağ içermez, beslenme çeşitliliğine katkı sağlar. Margarin, Omega 3 ve Omega 6 yağları içerir. Ayrıca margarinde A ve D vitaminleri bulunur.
İşte bu yağ ile ilgili o nedenle ben yağı bu şekilde kullanıyorum. Hamurların içine sürülecek yağ katı margarin ya da tereyağ olacak oda ısısında bekleyerek yumuşamış olacak. . . Kasede olan ekmek üzerine sürülecek kıvamda olan yumuşak margarinleri kullanmayın açmalarınız çok kuru olur. O margarinler su gibi.
Bozulmaya başlayan margarinlerin dış kısımlarında sarı bir tabaka oluşur ve bu tabaka gittikçe kalınlaşmaya başlar. Aynı zamanda margarinin kokusu ve lezzeti de değişir. Bu sebeple margarinin, buzdolabında sekiz-on günden fazla tutulması tavsiye edilmez.
Eğer karışımında domuz ve eti yenmez hayvan veya besmelesiz kesilmiş hayvan yağı karışımı varsa, bizim için haram olma sorunu ortaya çıkar. İkinci sorun ise, margarin yağının insan sağlığı ile ilgili boyutudur. Tıbbın insana yasakladığı şeyler, dinin de yasak gördüğü şeylerdir.
Ticari olarak satılan tereyağının en az yüzde 80'i yağ olmalıdır. Kalan yüzdesi ise su ve süt proteinlerinden oluşmalıdır. Margarin ise; yağ, tuz, su ve emülgatörler gibi birkaç ilave bileşenden yapılır. Bitkisel temellidir ve içinde birden fazla bileşen bulunur.
"Margarin tamamen bitkisel yağ içerir. Kolesterol ve trans yağ içermez. Margarinin trans yağ ve doymuş yağ içerdiği, katı olduğu için vücutta donduğu böylece damarları tıkadığına dair yanlış bilgiler var. Doymuş yağ oranı kase margarinlerde yüzde 14. Tabiatta bulunan yağlar hem doymuş hem de doymamış olarak geçer.
Kesin miktar, margarini üretmek için hangi bitkisel yağların kullanıldığına bağlıdır. Örneğin, soya fasulyesi yağı bazlı margarinler yaklaşık olarak %20 oranında çoklu doymamış yağa sahiptir ve çoklu doymamış yağ genellikle sağlıklı kabul edilir. Doymuş yağa kıyasla da kalp sağlığı için faydalı sayılabilir.
Margarin sebze yağlarından yapılır, o yüzden kolesterol içermez. Margarin, tereyağına kıyasla “iyi”, yani çoklu doymamış ve tekli doymamış yağlar yönünden de yüksektir. Bu yağ türleri, doymuş yağların yerine kullanıldığında düşük yoğunluklu lipoprotein (LDL), başka deyişle “kötü” kolesterolün düşürmeye yardımcı olur.
Kanola yağı, özel olarak yetiştirilmiş kolza bitkilerinden elde edilir ve diğer yemeklik yağlardan daha az doymuş yağa sahiptir. Omega-3 yağları açısından zengin olma avantajına sahiptir. Kanola yağı sadece ayçiçek yağı gibi hafif bir tada sahip olmakla kalmaz, aynı zamanda fiyatı da düşüktür.
MARGARİN ÜRÜN TEKNOLOJİSİ
Margarinler; renk, lezzet ve yapı olarak tereyağına benzeyen bir emülsiyon (su-yağ karışımı) olup; bitkisel yağ, süt,yoğurt, peynir suyu tozu, su, vitamin gibi girdiler kullanılarak hazırlanır.
Geniş bir sahanda 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve 2 yemek kaşığı tereyağını kızdırın. Üzerine 3 adet doğranmış yeşil biberi katın ve kavurun.
yumurta ve soğan menemenin orijinalliğini bozar. ayet bağlayıcılığında bir yargı. evet, soğanın baskın tadı yüzünden domates tadı alınamaz olur, o yüzden de menemen soğansız pişirilir. zaten menemende soğanın vazifesini gören bir sebze vardır, o da biberdir.
İşte, kahvaltıların yıldızı menemen tarifi... İlk olarak bir kesme tahtası üzerinde, soğan ve biberi ince doğrayıp tencere ya da tavaya alın. Doğradığınız biber ve soğanları yağlı tavada kavurmaya başlayın, daha sonra kabuğu soyulup küçük doğranmış domatesleri tavaya ekleyip pişirmeye devam edin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri