Dolayısıyla marka kişiliği; tüketicilerin çeşitli markaları birbirinden ayırt edebilmesini sağlayan kişilik özelliklerinin markalara yansıtılmasıyla meydana gelen bir unsur olarak tanımlanmaktadır. Marka kişiliği; markanın bir insan formunda yapılandırılmasını ifade eder.
E-ticaret'in en kolay hali! Marka kişiliği, bir markayla ilişkilendirilen insani özellikler kümesini ifade eder. Markanın konuşma ve davranış biçimi, tüketiciler tarafından nasıl algılandığıdır.
Marka kişiliği beş boyutla tarif edilebilir, bunlar samimiyet, heyecan, yeterlilik, sofistike olma ve sağlamlıktır (Aaker, 1997, s. 352). Marka kişiliği, insani özellikleri vurgulasa da insani özelliklerin üzerinde tüketicilerin sahip olmak istediği, arzuladığı özellikleri de temsil etmektedir (Aaker, 1997).
1. Markanıza bir kişilik kazandırın. Bu, markanızın birbirine benzeyen rakipler arasında öne çıkmasına yardımcı olur. İkinci olarak, iyi biçimlendirilmiş bir marka kişiliği müşteri güvenini ve bağlılığını artırır.
Marka kimliği, diğer benzer ürünlerden farklılaşmayı yaratan, tüketiciye ürünü sahip olma, tutarlılık ve güven, duygusal bağ, markayı diğer tüketiciler ile paylaşma duygularını veren, üretici için ise pazarda güçlü bir konumlandırma olanağı sunan bir kavram olarak tanımlanmıştır.
İlgili 36 soru bulundu
Marka kişiliği, markaların birbirine benzeyen özellikleri nedeniyle ortaya çıkmış bir kavramdır. Markaların farklılaşma arayışı sonucu ortaya çıkan marka kişiliği, markaların hedef kitlesi ile olan ilişkilerini farklılaştırmakta ve güçlendirmektedir.
Her markanın tıpkı insanlar gibi bir kimliği, kişiliği vardır. Marka kişiliği in- sani karakter özelliklerinin markaya at- fedilmesidir (Keller;1993:5).
Marka kimliği; markayı tanımlayan görsel göstergelerin oluşturduğu bir bütündür. Markanın logosu, amblemi, tipografisi, renkleri, sloganı, ambalajları, tasarımları ve tümünün birbiriyle uyumu ve tutarlılığı marka kimliğini oluşturur.
Marka yüzü olmak belirli dönemlerde, belirli periyotlarla bağlı bulunan markanın hizmet ya da ürün lansmanında veya pazarlama faaliyetlerinde stratejinin bir parçası olan kişilere verilen isimdir. Marka yüzleri, bazen birden fazla markanın marka yüzü olabilirken marka elçileri için bu durum biraz daha farklı.
Bir işaretin marka olarak değerlendirilebilmesi için şu koşullar vardır: Ayırt edici özelliği olmalı, çizimle görüntülenebilmeli, baskı yoluyla çoğaltılabilmeli. Bu koşullara uyan, kişi adları, sözcükler, şekiller, harfler, sayılar marka olarak tescil ettirilebilir.
Marka kişiliği, markanın değerleri, özellikleri, tonu ve tarzı gibi unsurları içerir. Marka kişiliği, markanın tüketicilerin zihninde nasıl algılandığını ve onlarla nasıl bağ kurduğunu belirler. Bu nedenle, marka kişiliği oluşturmak ve yönetmek, markanın başarısı için çok önemlidir.
Masum, herkes, kahraman, kanunsuz, kâşif, yaratıcı, hükümdar, sihirbaz, sevgili, bakıcı, soytarı ve bilge olmak üzere on iki tane marka arketipi vardır.
Marka tonu: marka sesinizin duygusal tepkisidir. İletişim kurduğunuz veya hakkında yazdığınız duruma uygun hale getirirsiniz. Hedef kitlenizin ne hissettiğini anladığınızı ve uygun şekilde empati kurabildiğinizi gösterir.
Sınai mülkiyet açısından “Marka”: bir işletmenin ürettiği ya da sattığı mal ve hizmetleri diğer işletmelerin mal ve hizmetlerinden ayırt etmek için kullanılan her türlü; sözcük, şekil, renk, harf, sayı, sesler, hareket, koku veya ambalajdan ibaret olabilen İŞARETTİR.
Kullanıcıların en sık paylaştığı maaşlar 20.700 TL ile 27.800 TL arasında değişmektedir. Paylaşılan en düşük Marka Elçisi maaşı 18.400 TL iken, en yüksek ise 32.500 TL'dir. Gösterilen maaş verileri, aylık net maaşlardır.
Marka elçisi, markanın ürünlerini ve hizmetlerini tanıtıp tavsiye ederek marka ile hedef kitlesi arasındaki iletişimi sağlayan kişilerdir.
Kimler Defacto'nun Marka Elçisi Olabilir? DeFacto'yu seven, alışveriş yaparak ürünlerimizi kullanan herkes dilediği DeFacto ürünü ile bizi temsil edebilir. Kombinlerine, içeriklerine ve stiline güveniyorsan, nerede yaşadığın ve kaç takipçin olduğu hiç önemli değil, hemen başvurunu yap!
Markanın fiziksel görünümü (Renk, logo, ambalaj)
Fiziksel Özellikler
Bir markanın somut fiziksel özellikleridir. Bu marka unsuru, tüketicilerin zihninde markanızla güçlü bir şekilde ilişkilendirilen logolar, renkler, şekiller ve diğer marka varlıkları gibi şeyleri içerir.
Tüm gerçek ve tüzel kişiler marka tescil başvurusu yapabilir. Ancak, Marka tescili için seçilen marka, başkası tarafından daha önce marka tescil başvurusu yapılmamış veya marka tescili onaylanmamış olması gerekir. Marka tescil işinizi ehline veriniz.
Marka tutum, bir kişinin veya bir tüketici grubunun bir markaya veya ürüne yönelik duygusal, tüketici davranışı özellikleri ifade eder. Marka tutumu, tüketicinin markayla ilişkili deneyimler, reklamlar, ürün kalitesi, fiyatlandırma ve diğer faktörlerden etkilenir.
Sofistike tarz, yaratıcılığı ön plana çıkmış, özgür ve seçkin stili ile dikkatleri üzerine çeken bir moda anlayışını ifade eder. Kalıplaşmış moda kurallarının tam aksine yenilikçi olan sofistike giyim tarzı farklı obje, aksesuar ya da tamamlayıcı parçalar ile kombin oluşturmayı temsil eder.
Marka sadakati, müşterilerin benzer ürün veya hizmetler sunan başka markalar bulunmasına rağmen aynı markadan satın almaya devam etmesidir. Müşteriler yalnızca aynı markayla etkileşim kurmaya ve bu markadan satın almaya devam etmekle kalmaz, aynı zamanda olumlu duygularını da bu markayla ilişkilendirirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri