İşlem online olarak gerçekleşiyorsa Türk Patent ve Marka Kurumu'nun online ödeme sisteminden gerçekleştirilebilir. Marka Tescil Ücretinin tutarı 660 TL'dir. Bu ödemeyi yaptıktan sonra 10 yıl boyunca hiçbir ödeme talep edilmez.
Marka tescili, 10 yıllık süre boyunca marka haklarının korunmasını sağlar. Hukuki olarak koruma altına alınan marka hakları koruma süreci, marka tescil başvurusu sonrası marka tescil belgesi alındıktan sonra 10 yıl içinde geçerlidir.
Marka tescil ücretleri sadece ilk marka tescillenmesinde ödenmez. Eğer var olan tescil belgeniz 10 yılını tamamlamış ise yenilemek için de ücret ödemelisiniz. Bu yenileme ücretinin süresi ise 6 aydır. 6 ay içerisinde tescil yenileme ücretinizi yatırmadığınız takdirde markanız otomatik olarak tescilli olmaktan çıkar.
Tescil Ücreti Yatırma Süresi
Ödeme süresini geçirdiğiniz takdirde yayınlanan marka tescil kararı düşer ve marka halka mal olur. Markanızı isteyen bir kişi rahatlıkla alabilir. Ayrıntılı Bilgi için uzmanlarımızdan ücretsiz destek alabilirsiniz.
Marka yenileme işlemleri 10 senelik periyotlar halinde yapılmaktadır. Her 10 senede bir marka koruma süresi bitmekte, bu sürenin de uzatılması gerekmektedir.
İlgili 19 soru bulundu
Buna göre, e-Devlet üzerinden yapılan patent ve faydalı model başvuru ücretleri 26,78 lira, marka tescil ücreti 707,71 lira, coğrafi işaret ve geleneksel ürün başvuru ücretleri 9,83 lira oldu. Tasarım tescil başvuru ücreti ise 116,53 lira olarak tespit edildi.
Marka tescili, marka sahibine sınai haklar sağlayan bir belgedir. Marka, tescil edildikten sonra 10 yıl koruma süresi vardır. Bu süre 10'ar yıllık dönemler olarak yenilenebiliyor. Eğer marka korumasının devam edilmesi isteniyorsa Türk Patent ve Marka Kurumu'na başvurarak yenileme işleminin yapılması gerekir.
Marka Başvurusu itiraz olmadığı takdirde Başvuru tarihinden İtibaren 6-8 ay içerisinde sonuçlanmaktadır.
Kurumumuz tarafından verilen hizmetlerle ilgili ücretler, Ziraat Bankası nezdindeki kurumsal tahsilat hesabı aracılığı ile veya kredi kartı yoluyla tahsil edilmektedir. Kredi kartı dışındaki bank kart, bankomat vb. kartlarla yapılan ücret ödemeleri, EFT ve havale şeklinde yapılan ödemeler kabul edilmemektedir.
Harç ödemesini Ziraat Bankası gişelerine giderek ve “Türk Patent Enstitüsü” veya yeni adıyla “Türk Patent ve Marka Kurumu” hesabına ödeme yapmak istediğinizi ve harç tipini belirterek ödeme yapabilirsiniz. Ödeme tipi olarak çevrimiçi seçilmelidir.
marka tescil edildikten sonra her türlü Hukuki veya cezai talepte bulunulabilir. marka tescil edilmesi sonrası sahibine, tek başına kullanma hakkı veren ve bu yönüyle üzerinde ekonomik olarak yararlanma hakkı sağlayan bir belgedir.
Marka tescil başvurusunu ilk kez 2022 yılında yapacak olanların maliyet hesabı ise şöyledir: -Tek sınıflı marka başvurusu yapılacaksa 380,00 TL ve 1.020,00 TL olmak üzere toplamda 1.400,00 TL Türk Patent ve Marka Kurumu'na ödenecek başvuru ve tescil ücretidir.
Tescil edilen muamelenin bedeli üzerinden nispi olarak alınan ücrete “Tescil Ücreti” denir. Tescil ücretinin oranı, malın alım satım değeri üzerinden azamî binde birdir ve bu oran meclisçe belirlenir.
Türk Patent Enstitüsü gelen marka tescil başvurularını değerlendirir. Hali hazırda benzer bir isim,sembol,şekil,ürün vs. yok ise o ürünün marka tescilini yapar. Ayrıca kurum müracaatları yaparken, sizin kim olduğunuzla ilgilenmez. Yani marka tescilini, şahıs yapabilir ya da tüzel bir kişilik olan işletme yapabilir.
Tescillenmemiş markaların satışından gelir elde etmek mümkün değildir. Marka satın alma konularında tescillerin isim değişikliği Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından yapılarak marka siciline kaydedilmektedir.
Marka Tescili Almak İçin Şirket Gerekli Mi? Marka tescili alabilmek için şirket olmak zorunlu değildir. Gerçek kişiler de kendi markaları için bireysel olarak ya da vekil aracılığı ile başvuru yapabilir.
Marka tescil başvurusu Türk Patent ve Marka Kurumu üzerinden yapılır. Belirlenen evraklarla ya da online başvuru sistemi üzerinden yapılabilir. Marka tescil başvurusu için ilk şart, ticari bir işletmenin olmasıdır. Aynı şirkete ait farklı markalar mevcutsa, her marka için ayrı marka tescili alınmalıdır.
Logo tescil başvurusu, Türk Marka ve Patent Kurumu'na istenilen belgelerin eksiksiz bir şekilde teslim edilmesiyle yapılır. İstenilen belgelerde bir eksik yoksa başvuru işleme alınır ve logo tescili yapılacak logonun değerlendirilmesi adımına geçilir. Bu adımın olumlu olmasından sonra logo tescili yapılmış olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri