Markalaşma, bir ya da birden çok ürünün veya hizmetin, görsel ya da yazınsal ögeleriyle birlikte bir bütünlük arz edecek şekilde; nasıl algılanacağına ve etkileşim yaratacağına ilişkin sürecin stratejik olarak yönetilmesi ve sürdürülmesidir.
-İlk aşama, marka stratejinizi doğru ve iş hedeflerinizle uyumlu hale getirmek aşaması. -İkincisi, markanız için, slogan ve web siteniz gibi iletişim kurmak için ihtiyaç duyacağınız tüm araçları geliştirme aşaması. -Son olarak, yeni geliştirilmiş ve ya güncellenmiş markanızı güçlendirme aşaması.
Markalaşma; bir kurumun kendine has oluşturduğu vizyon, isim, renk, şekil ve tasarımların bütününün, tek bir amaca hizmet etmesi ile birlikte müşteride oluşturduğu kimlik algısıdır.
Markalaşma, firmanızla olan tüm etkileşimlerinin ve algıların toplamı olarak tanımlanabilir. Bununla birlikte, pratikte bir markanın gücünü, firmanın itibarı çarpı hedef müşteri grubu içindeki görünürlüğü olarak düşünebilirsiniz. Markalaşmada dikkate alınması gereken boyut, hedef müşteri grubuyla olan ilgisidir.
İlgili 32 soru bulundu
Marka stratejisi, marka değerini çoğaltmak ve bir markanın geliştirilmesini sağlamak amacıyla izlenen uzun süreli bir plandır. Bir işletmenin bütün yönlerine nüfuz eden ve direkt olarak tüketici ihtiyaçları, talepleri ve duygularına yanıt veren bir kavram, ahlak ve kültür oluşturmayı gerektirir.
Müşterilerin markanızı algılamasını sağlar ve bu algı şirketin başarısını önemli ölçüde etkiler. Markalaşma şirkette sunulan ürün ve hizmetlerin bilinirlik kazanmasını sağlarken, tüketicilerin yeniden hizmet almak istediğinde marka aracılığıyla ürünü bulmasına olanak tanır.
Sınai mülkiyet açısından “Marka”: bir işletmenin ürettiği ya da sattığı mal ve hizmetleri diğer işletmelerin mal ve hizmetlerinden ayırt etmek için kullanılan her türlü; sözcük, şekil, renk, harf, sayı, sesler, hareket, koku veya ambalajdan ibaret olabilen İŞARETTİR.
Marka başvurusu yapabilecek kişiler
Karşılıklılık ilkesi uyarınca, Türkiye Cumhuriyeti uyruğundaki kişilere sınai mülkiyet hakkı koruması sağlayan devletlerin uyruğundaki kişiler, Türkiye'de marka başvurusunda bulunma hakkına sahiptir.
Kişisel Markalaşma, senin ulaşmak istediğin amaca hizmet edecek şekilde güçlü yanlarının ve uzmanlığının ortaya çıkartılması ve hedeflediğin pazarda görünür, bilinir ve 'talep edilen' olmanı sağlamak amacıyla kişisel markan üzerinde stratejik pazarlama araçlarının kullanılmasına denir.
Bir marka stratejisi oluşturmanın beş temel adımı şunlardır: 1)Markanızı tanımlamak, 2) kitlenizi anlamak, 3) markanızın görsel stilini geliştirmek, 4) marka hikayenizi anlatmak ve 5) çevik ve değişime hazır olmak.
Marka yaratma, bir şirketin kuruluş aşamasından itibaren çizdiği yol haritasının ilk durağıdır. Sunulacak ürün veya hizmetin başarılı bir grafiğe sahip olmasının altında marka yaratma stratejileri yatar. Bu nedenle marka yaratma faaliyetleri pazarlama çalışmalarının ilk sırasında yer alır.
Branding olarakta kullanılan markalaşma, ürünleriniz veya hizmetlerinizin, logo, paketleme, yazı tipi ve verdiği mesaj doğrultusunda oluşturulan bir kimliktir. Aslında ürün veya hizmetlerin müşterilerinizin kalbinde ve zihninde yaşama şeklidir de diyebiliriz.
Marka unsurları, marka pusulası, şirket kültürü, isim anlamı, logo tasarımı ve marka mimarisi gibi bileşenlerden oluşur. Markanın güçlü bir şekilde anlaşılması ve akılda kalıcı olması için bu unsurların uyum içinde ve etkili bir şekilde kullanılması önemlidir.
Marka amacı, bir markanın para kazanmanın ötesinde varlığının ardındaki amaçtır. Neyi temsil ettiğini ve topluma, tüketicilere ve çevreye karşı sosyal sorumluluklarının neler olduğunu temsil eder. Marka amacı, Kuzey Yıldızı veya markanın asil amacı olarak da bilinir.
Bir kurumun, bir kuruluşun veya bir işletmenin KİŞİLERE bağımlı olmadan faaliyetlerini sürdürebilmesi ve geliştirebilmesini sağlayan bir yapıya kavuşturulabilmesi işlemine denir.
Marka unsurları, markayı tanımlamaya ve farklılaştırmaya yarayan ticarileştirilebilir araçlardır. Başlıcaları; marka adları, URL'ler, logolar, semboller, karakterler, sözcükler, sloganlar, reklam müzikleri, ambalajlar ve işaretlerdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri