Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Markaya itiraz nereye yapılır?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Markaya itiraz nereye yapılır?

İtiraz Süresi Marka başvurusunun tescilini engellemek isteyen ilgili kişiler, söz konusu marka başvurusunun Bülten'de yayımlanmasından itibaren iki ay içinde bu yöndeki itirazlarını Türk Patent'e sunmalıdırlar. İtiraz süresi uzatılamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aksoy-ip.com

Markaya itiraz gelirse ne olur?

Marka tescil başvuru sahibi, itiraz üzerine verilen red kararına itiraz ederse, dosya ''Yeniden İnceleme Değerlendirme Kuruluna'' gider. Her iki durumda da ''Yeniden İnceleme Değerlendirme Kuruluna'' giden dosya kurul tarafından her iki tarafın itirazları ve gerekçeleri ele alınarak bir karar verilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: liderpatent.com.tr

Marka itiraza karşı görüş bildirme nasıl yapılır?

Aynı zamanda marka itirazına karşı görüş bildirme, marka tescil başvurusu sahibinin şahsi başvurusuyla ya da vekiller aracılığıyla yapılabilmektedir. İlgili kurum gerekli gördüğü taktirde marka tescil başvurusu sahibinden ek bilgi veya belgeler isteyebilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: defanspatent.com.tr

Marka başvurusuna kimler itiraz edebilir?

Marka başvurusu yaptığınızda, markanızın tescilinde sakınca gören tarafların itiraz etmeleri mümkündür. Bu başvurunun tescilini istemeyen taraflar, marka başvurusunun bültene çıkması ve 2 aylık ilan süresi içinde itiraz edebilir, TÜRKPATENT Kurumu'nun, yapmış olduğunuz başvurunun reddini talep etme hakları mevcuttur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: donusumpatent.com.tr

Marka itiraz süreci ne kadar sürer?

Başvuru TPE tarafından incelenir ve yayına çıkar itiraz süreci üç aylık dönemi kapsar. Tescil süreci itiraz gelmezse hemen tamamlanır üç ay sonunda ancak itirazların gelişi ve TPE'nin tekrar karar vermesinden sonra süreç şekillenir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: egemark.net

Marka İtiraz Başvurusu Nasıl Yapılır? (E-Devlet/Epats Üzerinden Adım Adım Tüm Süreçler)

İlgili 16 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Marka iptal davası nerede açılır?

Markanın iptali davasında görevli mahkeme Fikri Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi'dir. Söz konusu mahkemenin kurulu olmadığı yerlerde görevli mahkeme Asliye Hukuk Mahkemesi'dir. Yetkili mahkeme ise davalı marka sahibinin yerleşim yeridir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: olcuhukuk.com.tr

Marka hakkının ihlali hangi mahkeme?

Yetkili mahkeme ise, marka hakkı sahibinin yerleşim yeri veya hukuka aykırı fiilin gerçekleştiği yahut bu fiilin etkilerinin görüldüğü yer mahkemesidir. Marka hakkına tecavüz nedeniyle açılabilecek ceza davalarında görevli mahkeme Fikri ve Sınai Haklar Ceza Mahkemesidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kulacoglu.av.tr

Marka başvurusuna nasıl itiraz edilir?

İtiraz Süresi

Marka başvurusunun tescilini engellemek isteyen ilgili kişiler, söz konusu marka başvurusunun Bülten'de yayımlanmasından itibaren iki ay içinde bu yöndeki itirazlarını Türk Patent'e sunmalıdırlar. İtiraz süresi uzatılamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aksoy-ip.com

Marka başvurusu neden reddedilir?

Marka tescil başvurularının reddedilme nedenleri genel olarak marka araştırma işlemlerinin detaylı yapılmamasından kaynaklıdır. Yani marka başvurusu yapılmadan önce detaylı bir şekilde marka sorgulama işleminin yapılmaması marka red sonucunu doğurabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turkticaret.net

Marka hükümsüzlüğü davası kime karşı açılır?

SMK m. 25/2'ye göre menfaati olanlar, Cumhuriyet savcıları veya ilgili kamu kurum ve kuruluşları markanın hükümsüzlüğünü mahkemeden isteyebilir. Marka hükümsüzlük davası, dava tarihinde sicilde marka sahibi olarak kayıtlı kişilere veya bunların hukuki haleflerine karşı açılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aksoy-ip.com

Marka tescil itiraz savunma nasıl yapılır?

İtiraza karşı savunma yapmak şart değildir fakat faydalıdır. Savunma ve delil sunulmaması halinde TürkPatent sadece itiraz dilekçesi ve delillerini inceleyerek karar verecektir. Marka itirazının, marka başvuru sahibine tebliğinden itibaren 1 ay içinde savunma / görüş bildirme dilekçesinin verilmesi gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: eltutanpatent.com

Marka ön araştırması nedir?

Marka tescil başvurusundan önce yapılacak bu işlem tescil ettirilmek istenen markanın belirlenen alanlarda ön incelemesi yapılarak benzeri ya da aynısının başka birileri tarafından önceden tescil ettirilip ettirilmediğinin belirlenmesi işlemidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: egemark.net

İtiraz dilekçesinden sonra ne olur?

Ceza Hukukunda İtiraz Kanun Yoluna Başvurabilecekler

Kurum müdürüne yapılan itirazda ise gerekli işlemler yapılıp tutanak hazırlandıktan sonra dilekçe hemen ilgili mahkemeye gönderilir, işlemlerin tamamlanması ile birlikte kanun ile belirlenen sürelerde kesinleşmiş olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: melihsaatci.av.tr

İtiraz kaç gün içinde yapılır?

İtiraz kanun yoluna başvuru süresi; hakim, Cumhuriyet savcısı veya mahkeme tarafından verilen kararın tefhim veya tebliğinden itibaren 7 gündür. İtiraza konu karar, itiraz hakkına sahip kişinin yokluğunda verilmişse tebliğ edilmelidir. İtiraz süresi de tebliğden itibaren başlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: barandogan.av.tr

İtiraz edilmezse ne olur?

Tarafınıza gönderilen ödeme emrini aldığınız tarihten itibaren 7 gün içinde dilekçe ile veya sözlü olarak icra dairesine itiraz etmezseniz takip kesinleşir. Takibe itiraz etmediğiniz ve aynı zamanda borcunuzu ödemediğiniz durumda, yedi günlük itiraz süresi içinde mal beyanında bulunmanız gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: asghukukdanismanlik.com

Markanın iptalini kimler talep edebilir?

-Marka sahibi tarafından veya marka sahibinin izniyle gerçekleştirilen kullanım sonucunda markanın, tescilli olduğu mal veya hizmetlerin özellikle niteliği, kalitesi veya coğrafi kaynağı konusunda halkı yanıltması nedeniyle ilgililer markanın iptalini isteyebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kutelmarkatescil.com

Marka benzerlik araştırması nasıl yapılır?

Bu araştırma kullanmayı amaçladığınız markanın, ya da bir benzerinin, başka bir şirket tarafından aynı ya da benzer ürünler için tescil ettirilmemiş olduğundan emin olmak için yapılır. Marka araştırması Türk Patent ve Marka Kurumu aracılığıyla veya ticari olarak işletilen bir veritabanı vasıtasıyla yapılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: balpatent.com

Marka Bülten itirazı nedir?

Özetle marka bülten itirazı Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından kabul edilen ve Resmi Markalar Bülteni'nde yayınlanan markaların iptal edilmesi için itiraz edilmesi işlemidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: asistpatent.com

Markanın hükümsüzlüğüne kim karar verir?

Markanın hükümsüzlüğü davası, Sınai Mülkiyet Kanunu (SMK) 25. Maddesinde düzenlenmiştir. 5 inci veya 6 ncı maddede sayılan hâllerden birinin mevcut olması hâlinde mahkeme tarafından markanın hükümsüzlüğüne karar verilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: reyhankayisli.av.tr

Marka ihlali cezası ne kadar?

Yetkisi olmadığı hâlde başkasına ait marka hakkı üzerinde devretmek, lisans veya rehin vermek suretiyle tasarrufta bulunan kişi iki yıldan dört yıla kadar hapis ve beş bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aeylegal.com

Marka ihlali cezası nedir?

Başkasına ait marka hakkına iktibas veya iltibas suretiyle tecavüz ederek mal üreten veya hizmet sunan, satışa arz eden veya satan, ithal ya da ihraç eden, ticari amaçla satın alan, bulunduran, nakleden veya depolayan kişi bir yıldan üç yıla kadar hapis ve yirmi bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aksoy-ip.com

Marka hakkını sona erdiren sebepler neler?

Madde 28- (1) Aşağıdaki hâllerde marka hakkı sona erer: a) Koruma süresinin dolması ve markanın süresi içinde yenilenmemesi. b) Marka sahibinin marka hakkından vazgeçmesi. (2) Marka hakkının sona ermesi, sona erme sebebinin gerçekleşmiş olduğu andan itibaren hüküm ifade eder.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: resmigazete.gov.tr

Marka davaları hangi mahkemede açılır?

Marka Hakkına tecavüze ilişkin hukuk davalarında görevli mahkeme fikri ve sınai haklar hukuk mahkemeleridir. Bu mahkemelerin bulunmadığı yerlerde ise Asliye Hukuk Mahkemeleri görevlidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ozdogruhukuk.com

Marka kaç yıl sonra iptal edilir?

Buna göre: Tescilli marka, tescil tarihinden itibaren beş yıl içinde, marka sahibince veya marka sahibinin iznine binaen başkalarınca haklı sebep olmaksızın Türkiye'de ciddi bir biçimde kullanılmadığı takdirde, iptal edilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kulacoglu.av.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT