Derin dondurucuda bekleyen maydanoz, marul gibi yeşillikler donunda yumuşayacak ve pörsüyecek; aynı zamanda tadını da kaybedecektir.
Örneğin; marul yapraklarını tek tek ayırıp yıkadıktan sonra kurutucu kaplarda kurutun. Kuruduktan sonra hava almayan kaplarda veya küçük buzdolabı poşetlerinde saklayın. Kullanmak istediğinizde kabın içerisinden aldıktan sonra tekrar hava almayacak şekilde kapatın. Bu işlemleri yaparsanız yeşillikler çürümez.
Buzdolabında saklama: Marulu buzdolabının sebze bölmesinde saklamak en iyisidir. Yapraklarına zarar vermeden marulu plastik bir torbaya veya hava geçirmez bir saklama kabına koyun. Yıkamadan saklama: Marulu yıkamadan saklamak daha iyidir, çünkü nemli ortamlarda daha hızlı bozulabilir.
Sirkeli suda bekletip yıkadığınız marulları havlu kağıtlarla kurulayıp kilitli poşet içerisine yerleştirin. Ve kilitli poşetin havasını alarak kilitleyin. Buzdolabının sebzelik bölümüne yerleştirin. Kağıt havlu marulun sert kalmasına yardımcı olacaktır.
Marul ve kıvırcık gibi yapraklı sebzeleri yıkamadan ve baş kısmından ayırmadan buzdolabında saklayınız. Yapraklarının ezilmesini ve solmasını yavaşlatmak için kapalı sert bir kaba koyunuz. Kabın üst kısmına gıda ile teması uygun olan bir kağıt havlu koyarak fazla nemi alabilirsiniz.
İlgili 32 soru bulundu
Yeşillikler derin dondurucuda nasıl saklanır? Nane dereotu gibi yeşillikleri yıkayıp, kurulayıp, küçük küçük kesip kullanmak istediğimiz Şekilde Koroplast Kilitli Poşet İçerisine Yerleştirin. Kilitli Poşeti derin dondurucuya koyun ve yeşilliklerinizi 2-3 ay içerisinde tüketmeyi unutmayın.
Doğranan maydanozlar buzdolabı poşetinde ya da vakumlu bir poşette buzlukta saklanabilir. Burada önemli bir detay var. O da buzluğa atılan her ürüne maydanoz da dahil üzerine tarih yazılı bir etiket yapıştırmak gerekiyor.
Yeşillikleri cam kavanozda veya cam saklama kaplarında saklayabilirsiniz. Daha önce dediğimiz gibi saklama kabının en alt kısmına mutlaka kağıt havlu yerleştirin. Yeşillikleri saklamak için en uygun sıcaklık 3-4 arasıdır.
Asıl önemli olan hava almamaları ve nemin ortadan kaldırılması... Hava aldırmayan bir saklama poşetinin içerisine, emiciliği yüksek bir havlu kağıt ile beraber yerleştireceğiniz yeşil sebzeleriniz, hem hava almadıkları için hem de nemin havlu kağıt tarafından emilmesi sebebiyle, bir hafta boyunca taptaze kalacaklardır.
2.Adım: Marulun Uygun Şekilde Saklanması
Buzdolabında serin ve kuru bir yerde saklayın bu şekilde 10 güne kadar dayanabilir. Bozulan yapraklarını kontrol ederek atın, kalan kısmı havlu kağıtlara sararak saklayabilirsiniz.
3) Kıvırcık Marul: Pek çok alt türü olan kıvırcık marul ise kıvrık şeklinden dolayı bu adı alır. Yaprakları çiçek gibi açılan kıvırcık marul, kolay ve ince biçimde doğranabilir. Diğer marul türlerine göre daha fazla C vitamini içerir.
Marulu kesme tahtası üzerine alarak kesin. Marulu kağıt havluya sarın. Bu sayede marulun nemi içerisinde kalacaktır ve marul çıtır kalacaktır. Kağıt havluya sarılı marulları buzdolabı poşetlerine ya da plastik kaplar içerisinde saklayın.
Marul Yetiştiriciliğinde Gübreleme
Çünkü PH derecesi düştüğünde, marullarda magnezyum eksikliği oluşur. Bu eksiklik ise marullarda yaprakların sarı olmasına sebep olur.
Marul yüksek su içeriğinden dolayı dondurulamaz. LEZİZ ÖNERİLER; Marulları (zarar görmüş olsalar da) sebze çorbasına ekleyebilirsiniz. Omlet,tatlı ve sandviç için yaprakları kullanabileceğiniz gibi kızartarak pesto sosuna ilave de edebilirsiniz.
Eğer daha hızlı ve kesin sonuç almak istiyorsanız doğrudan fide kullanmanız işlerinizi kolaylaştıracaktır. Aynı şekilde dilerseniz kök kısmını düzgün bir şekilde ayırdığınız marulların bu kök kısımlarını da tıpkı bir fide gibi değerlendirerek yeniden çoğaltma işlemi yapabilirsiniz.
Yeşillikleri cam kavanozda veya cam saklama kaplarında saklayabilirsiniz. Daha önce dediğimiz gibi saklama kabının en alt kısmına mutlaka kağıt havlu yerleştirin. Yeşillikleri saklamak için en uygun sıcaklık 3-4 arasıdır.
Sebzeler: Bazı yeşil sebzeler derin dondurucuda muhafaza edilebilir. Bunlar; dolma yapılan biber, havuç, yeşil fasulye, ıspanak, üzüm yaprağı, bezelye, yeşil kabak, süt mısır, brokolidir.
Otları fazla aldıysanız da en iyi yöntem kurutmak ya da dondurmak. Üstelik dondurma işlemini otu daha da lezzetlendirerek yapmak mümkün. Bitkilerinizi doğrayıp buz kalıplarına koyun. Kalıpların üzerini zeytinyağıyla kaplayın ve buzluğa kaldırın.
Dereotlarını poşetin içine düzgünce yayın. Üzerine hafifçe bastırıp, poşetin havasını iyice alıp poşeti düğümleyin. Hazırladığınız dereotlarını dondurucuya düzgün bir şekilde koyup, aylarca saklayabilirsiniz. İstediğiniz zaman kullanacağınız miktarlarda alıp, börek, poğaça ve yemeklerde kullanabilirsiniz.
Doğradığınız maydanozları iki ayrı küçük buzdolabı poşeti içine paylaştırın. Maydanozları poşetin içine düzgünce yayın. Maydanozların üzerine güzelce bastırıp, poşetin havasını iyice alarak poşeti düğümleyin. Hazırladığınız maydanozları buzluğa düzgün bir şekilde koyup, aylarca saklayabilirsiniz.
Kağıt havlu ile kuruttuktan sonra istediğiniz gibi doğrayın. Daha sonra buzdolabı poşetinin içerisine porsiyonluk olarak şekilde koyun. Poşete hafifçe bastırarak dereotunun yayılmasını sağlayın. Poşetin havasını aldıktan sonra ağzını bağlayın.
Yeşil soğanlarımızı güzelce yıkayıp kuruluyoruz sonradan kullanacağınız büyüklükte kesip pet şişeye dolduruyoruz. Ve böylece buzluğa kaldırıyoruz. Bu şekilde uzun süre sakladım ben umarım sizlerde de işe yarar. Kolay gelsin.
Kuru soğan derin dondurucuda nasıl saklanır? Soğanların kabuklarını ayıklayıp, yıkayıp küp şeklinde doğrayın. Koroplast Kilitli Poşete yerleştirip, poşetin havasını alarak kapatın. Buzluğa yerleştirin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri