Masaj kan dolaşımını artırır; dolayısıyla vücuda yararı kesindir. Herşeyden önce masaj, kasın aktif güç ve kuvvetini arttırmaz, kasın gücü ve kuvveti ancak bilinçli egzersizlerle arttırılabilir. Masajın amacı kondisyonel düzeyde daha üst düzeye ulaşabilmek ve gevşeme sağlayarak performansı arttırmaktır.
Kaslarına masaj yapman, vücudundaki kan dolaşımını artırır. Antrenman sonrasında kan dolaşımının durağan olarak seyretmesi, kas travmalarına da davetiye çıkarır. Antrenman sonrası masaj ise kas iltihaplanmalarını en aza indirerek kasların kasılma kabiliyetlerini ve eklem etrafındaki hareketlerini geliştirir.
Lenfatik dolaşımı arttırmak toksinleri; ayrılması gereken alanlardan temizler. Kas gerginliğini azaltmak suretiyle kas tonusu üzerinde olumlu ve kalıcı etki sağlar. Damar ve sinir uçlarının uyarılması ile metabolizma dahilinde hücresel gelişim faaliyetleri hızlanır.
Spor masajı, kas kramplarını ve acıyı hafifletmeye yardımcı olur. Etkili bir spor masajı, spor yapan kişinin rahatlamasına ve beynin ve vücudun dinlenmesine yardımcı olur. Masaj uygulanan kaslarda spor sırasında zarar görmüş kas lifleri toparlanır ve yangısal süreçleri başlatan beyaz kan hücreleri daha az oluşur.
Masajın sporculara müsabaka öncesinde uygulanmasının amacı pasif ısınma sağlayarak müsabakaya sporcuyu hazırlamaktır. Müsabaka arasında uygulanan masajın amacı ise soğumayı engelleyip sporcunun devre arası ve molalarda hazır bulunmasını sağlamaktır.
İlgili 36 soru bulundu
Masaj tabancasının faydaları nelerdir seans sırasında titreşimli derin doku masajı ile kılcal damarları açar kaslar arasındaki yağları eritir, laktik asitleri parçalar, yağların daha hızlı yakılarak hızlı kilo vermek de dâhil birçok konuda vücudunuza yardımcı olur, tüm vücudu rahatlatır, stresi azaltarak kas ...
Tüm vücut masajının haftada 1-2 defa yapılması yeterlidir.
Haftada bir kez veya iki haftada bir masaj yaptırmak, stresi azaltabilir, rahatlamanızı sağlayabilir ve genel iyilik halinizi artırabilir. Kas Gerginliği ve Ağrı: Fiziksel aktiviteler veya çalışma koşulları nedeniyle kas gerginliği veya ağrı yaşıyorsanız, masaj düzenli olarak yapılabilir.
Masaj sayesinde doğal yollardan sağlanan kolajen ile vücudunuzdaki hücreler canlanır ve cildiniz daha sıkı bir hal alır. Haftada bir kere uygulayacağınız masajın etkisi sıkılaştırmada büyük rol oynar.
Baskılı ve sert bir masaj olduğu için 20-30 dakika arası sürmektedir. Spor masajı sporculara, yoğun olarak sporla ilgilenenlere ve atletlere yönelik geliştirilmiş bir masajdır.
Bu nedenle protein ağırlıklı yiyeceklerin tüketimi sağlıklı bir yaşam tarzında yapılmalıdır. Tavuk göğsü, yumurta, balık, kuru baklagiller, yoğurt, avokado, ceviz ve badem gibi kas yapan yiyecekler tüketerek kas yapımını hızlandırabilirsiniz.
Sıcak taş masajı, kas ağrısı ve gerginliği olan veya sadece rahatlamak isteyenler için en iyisidir. Bu tür terapötik masaj, İsveç masajına benzer, sadece masaj terapisti ellerinin yerine veya ellerine ek olarak ısıtılmış taşlar kullanır.
Peki, vücut geliştirmenin faydaları nelerdir? Kemiklerinizi güçlendirir ve kemik erimesi gibi hastalıkların riskini azaltır. Birçok kas grubunun aynı anda çalışmasını sağlar ve kaslarınızı güçlendirir. Daha iyi bir postüre sahip olmanıza yardımcı olur.
Kas ve bağ dokunun daha hızlı iyileşmesine destek olur. Ağrıları, şişkinliği ve kas spazmlarını azaltmaya yardımcıdır. Eklemlerde esnekliği ve hareket aralıklarını arttırır. Spor sırasında oluşabilecek yaralanmalarda iyileştirici etki sağlayarak fiziksel performansı arttırır.
Sırt masajı, sırt ve boyun kaslarını gevşeterek stresi azaltır ve kan dolaşımını artırarak vücudunuzun daha iyi çalışmasına yardımcı olur. Aynı zamanda, sırt masajı sırt kaslarınızın esnekliğini artırır ve daha iyi bir hareket aralığına sahip olmanızı sağlar. Bu nedenle sırt ağrılarına masaj herkes için faydalıdır.
Birçok kişi masajı keyif almak için yaptırmaktadır. Ancak masaj yaptırmak, vücut sağlığı açısından oldukça faydalıdır. Kişilerin daha sağlıklı bir vücuda sahip olması için düzenli olarak masaj yaptırması gerekmektedir. Masaj sayesinde, fiziksel ve ruhsal olarak iyileşme ve korunma kazanılmaktadır.
Masaj yapmak: Saatte 80 kalori
Araştırmalara göre, iyi bir masaj yapmak kalp ritminizi yükseltip vücudunuzu kalori yakma moduna getirebilir.
Şunu altına çizerek vurgulamam gerekir ki masajın zayıflatıcı etkisi bulunmamaktadır.
Masajın vücuttaki etkileri tam olarak geçmeden duş alınmamalı.Masaj içeren cilt bakımı, manikür ve pedikür gibi uygulamalar için de aynısı geçerli.
Masajdan sonra, biraz sertlik veya acı hissedebilirsiniz, ancak birkaç gün içinde bu ağrı azalmalıdır.
Diğer masaj türlerine göre çok daha yavaş hareketlerle, yavaş yavaş artan basınçla derin doku masajı başlar. Spazmlar gevşedikçe kan dolaşımı rahatlar, vücutta biriken ödem ve toksinlerin atımı hızlanır. Derin doku masajında uygulama tüm vücuda yapılsa da masajın yoğunluğu ağrılı ya da problemli bölgede yoğunlaşır.
Masajın süresini, ritmini uygulanan bölgeye ve kişiye göre değiştirmelisiniz. Süre, bölgesel uygulamalarda masaj yapılan bölgenin genişliğine bağlı olarak 5 - 20 dakika, genel vücut masajında 45 - 60 dakika olacak şekilde ayarlanmalıdır.
Masaj sonrası mutlaka duş almalısınız. Masaj sırasında kullanılan bazı sıvılar ve yağlar sizi rahatlatmak için kullanılır. Masaj terapisi bittikten sonra kısa bir süre etkisini görmek için bekledikten sonra duş alarak yağların vücudunuza sızmasını önleyebilirsiniz. Masaj sonrası bol bol su içmelisiniz.
Masaj, parasempatik sinir sistemini (vücudun dinlenme moduna geçme şekli) aktif hale getirdiği için, uyku sorunu çeken insanlar için mükemmel bir tedavi yöntemi olabilir.
Masaj, kas gerginliğini azaltan ve masaj yapılan bölgedeki kan akışını hızlandıran bir metottur. Spor sonrası kas ağrısı yaşamamak için egzersizden sonra masaj yaptırabilir, hem kaslarınızı hem de ruhunuzu dinlendirebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri