Vücuttaki deformasyonu engeller, kasları rahatır. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. Felç, romatizma, kanser vb. gibi hastalıklarda doktor önerisi doğrultusunda yapılan masajlar, hastanın ağrılarını azaltır, beden ve zihin açısından olduğu kadar psikolojik yönden de rahatlamasını sağlar.
Birçok kişi masajı keyif almak için yaptırmaktadır. Ancak masaj yaptırmak, vücut sağlığı açısından oldukça faydalıdır. Kişilerin daha sağlıklı bir vücuda sahip olması için düzenli olarak masaj yaptırması gerekmektedir. Masaj sayesinde, fiziksel ve ruhsal olarak iyileşme ve korunma kazanılmaktadır.
Kas ve bağ dokunun daha hızlı iyileşmesine destek olur. Ağrıları, şişkinliği ve kas spazmlarını azaltmaya yardımcıdır. Eklemlerde esnekliği ve hareket aralıklarını arttırır. Spor sırasında oluşabilecek yaralanmalarda iyileştirici etki sağlayarak fiziksel performansı arttırır.
Tüm vücut masajının haftada 1-2 defa yapılması yeterlidir.
Masaj seansı sonrası vücutta stres hormonu olarak bilinen kortizol düşüyor. Ayrıca Arginine Vasopressin (AVP) adı verilen saldırganlıkla özdeşleşen ve kortizol artışına destek olan hormonda da ciddi oranda düşüş göze çarpıyor. Adrenalin de düşüyor ve vücut rahatlıyor.
İlgili 37 soru bulundu
Sıcak taş masajı, kas ağrısı ve gerginliği olan veya sadece rahatlamak isteyenler için en iyisidir. Bu tür terapötik masaj, İsveç masajına benzer, sadece masaj terapisti ellerinin yerine veya ellerine ek olarak ısıtılmış taşlar kullanır.
Haftada bir kez veya iki haftada bir masaj yaptırmak, stresi azaltabilir, rahatlamanızı sağlayabilir ve genel iyilik halinizi artırabilir. Kas Gerginliği ve Ağrı: Fiziksel aktiviteler veya çalışma koşulları nedeniyle kas gerginliği veya ağrı yaşıyorsanız, masaj düzenli olarak yapılabilir.
Masajdan sonra, biraz sertlik veya acı hissedebilirsiniz, ancak birkaç gün içinde bu ağrı azalmalıdır.
Şunu altına çizerek vurgulamam gerekir ki masajın zayıflatıcı etkisi bulunmamaktadır.
Masaj sonrası mutlaka duş almalısınız. Masaj sırasında kullanılan bazı sıvılar ve yağlar sizi rahatlatmak için kullanılır. Masaj terapisi bittikten sonra kısa bir süre etkisini görmek için bekledikten sonra duş alarak yağların vücudunuza sızmasını önleyebilirsiniz. Masaj sonrası bol bol su içmelisiniz.
Masajın vücuttaki etkileri tam olarak geçmeden duş alınmamalı.Masaj içeren cilt bakımı, manikür ve pedikür gibi uygulamalar için de aynısı geçerli.
Kimlere masaj yapılmaz ? Omurilik rahatsızlıklarında, kalp ve damar tıkanıklıklarında, açık yarası olanlarda, kas tendon kopma sorunlarında,1 ve 2. derece yanıklarda, bulaşıcı cilt hastalıkları, vs gibi sorunlar masaj yaptırmaya engeldir.
Sırt masajı, sırt ve boyun kaslarını gevşeterek stresi azaltır ve kan dolaşımını artırarak vücudunuzun daha iyi çalışmasına yardımcı olur. Aynı zamanda, sırt masajı sırt kaslarınızın esnekliğini artırır ve daha iyi bir hareket aralığına sahip olmanızı sağlar. Bu nedenle sırt ağrılarına masaj herkes için faydalıdır.
Ritmik masaj tedavisi vücutta kan dolaşımını canlandırır. Damarları genişletir ve yeni kılcal damar oluşumunu sağlar. Damar ağını zenginleştirir böylece özellikle kalpte damar darlığı nedeniyle kan alamayan yerlerde doğal bypass'lar oluşturur. Ritmik masaj tedavisi atar damarları damar sertliğine karşı korur.
Masaj sırasında eller vücut hatlarına ve çizgilerine göre yönlendirilmeli. Masaj yaparken vücudu adeta yonttuğunuzu düşünebilirsiniz. Vücut masajı sırasında bir elin vücutla tam teması kesilmemelidir. Tüm masajın sürekli devam eden kesintisiz bir hareket olarak algılanması gerekir.
Masaj, parasempatik sinir sistemini (vücudun dinlenme moduna geçme şekli) aktif hale getirdiği için, uyku sorunu çeken insanlar için mükemmel bir tedavi yöntemi olabilir.
Masaj yapmak: Saatte 80 kalori
Araştırmalara göre, iyi bir masaj yapmak kalp ritminizi yükseltip vücudunuzu kalori yakma moduna getirebilir. Ve bunun için hızlı ve sert bir masajdan değil, tam tersi daha yavaş ve derin hareketlerden geçiyor.
Masaj uygulaması ile göbeğin iç kısmına ulaşılarak detoks etkisi yaratılıyor ve bu sayede göbekteki yağların erimesi sağlanıyor. Karın masajı ile göbek bölgesindeki yağlardan kurtulmak için günde 2 defa ve yalnızca 2 dakika bu masajı uygulamanız gerekmektedir.
Masaj sayesinde doğal yollardan sağlanan kolajen ile vücudunuzdaki hücreler canlanır ve cildiniz daha sıkı bir hal alır. Haftada bir kere uygulayacağınız masajın etkisi sıkılaştırmada büyük rol oynar. Su Tüketimi ile Daha Sıkı Bir Vücut Vücudun her derde deva içeceği suyu sıkılaşmak için de bol bol tüketmek gerekir.
Dr. Sena Tolu, eğitimsiz kişiler tarafından yapılan masaj uygulamalarının özellikle kemik erimesi, omurgada kireçlenme, bel ve boyun fıtığı hastalarında omurga kırıkları, sinir yaralanmaları, felç ve kalıcı sakatlıklara neden olabileceğini belirtti.
Peki neden masajın gücü kendimizi böylesine iyi hissettiriyor? Araştırmalar gösteriyor ki cildimize dokunmak vücudumuzda doğal oksitosin, yani aşk hormonu salgılatıyor. Kendine masaj yapmak, dopamin ve seratonin seviyelerimizi artırmaya yardımcı olur, bu da mutluluk hormonlarımızın voltajını yükseltmek anlamına gelir.
Diğer masaj türlerine göre çok daha yavaş hareketlerle, yavaş yavaş artan basınçla derin doku masajı başlar. Spazmlar gevşedikçe kan dolaşımı rahatlar, vücutta biriken ödem ve toksinlerin atımı hızlanır. Derin doku masajında uygulama tüm vücuda yapılsa da masajın yoğunluğu ağrılı ya da problemli bölgede yoğunlaşır.
Masajın süresini, ritmini uygulanan bölgeye ve kişiye göre değiştirmelisiniz. Süre, bölgesel uygulamalarda masaj yapılan bölgenin genişliğine bağlı olarak 5 - 20 dakika, genel vücut masajında 45 - 60 dakika olacak şekilde ayarlanmalıdır.
Bu masajın kaç cm incelme göstereceği de kişiye göre değişkenlik göstermektedir. G5 yöntemi başarı bir şekilde tamamlandığında ortalama olarak en az 2 en fazla 7-8 cm incelme meydana getirmektedir. Bu masajı yaptıran kişilerin birçoğu uygulamanın başarılı sonuçlar gösterdiğini söylemektedir.
Bu da dokuların iyileşmesini ve rejenerasyonunu destekler. Masajın stresi azaltma ve rahatlama konusunda da büyük bir rolü vardır. Masajın ritmik ve yumuşak hareketleri, sinir sisteminin rahatlamasını sağlar ve stres hormonlarının salınımını azaltır. Bu da kişinin zihinsel ve duygusal olarak rahatlamasını sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri