Silikon maddi açıdan daha değerlidir ve mastik silikona göre daha uygun bir üründür. Genel manası ile ortak kullanım yerlerine sahip olan mastik ve silikon dikkat edilmediği takdirde kullanım için uygun olmayan yerlerde de birbirlerinin yerine tercih edilebilmektedir.
Dolgu ve İzolasyonda Silikon ve Mastik
Su gören yerlerde kullanılabilir ancak mastik hem dolgu hem izolasyon malzemesi olarak kullanıma daha uygundur. Aynı alanda kullanımı sırasında sorun meydana getirmezler ancak kullanım süresi uzadıkça, birbirinin yerine kullanılan silikon ve mastikten verim alımı düşmeye başlar.
Döşeme derzleri, merdivenler, süpürgelik gibi alanlarda akrilik mastik tercih edilmektedir. Bunun sebebi akrilik mastik boyanabilirken silikon mastiğin boyanamamasıdır. Küvet, duş kabini ve lavabo gibi suyla direk temaslı bölgelerde silikon kullanımı daha çok tercih edilmektedir.
Kapı, pencere, cam birleşme yerleri gibi genel amaçlı kullanımlar için Akfix 100E Genel Amaçlı Silikon tercih edilmektedir.
GS505, banyo, mutfak duş kabini gibi alanların sızdırmazlığında kullanılan dayanıklı, esnek ve üstün kaliteli, asetik esaslı 100% silikondur.
İlgili 28 soru bulundu
Cam , Metal , Plastikler : Bu tür yüzeyler , herhangi bir solvent , mineral alkolleri veya aseton türü ürünlerle temizlenmelidir. Genel Olarak ; Silikonları herhangi bir galvanizli yüzeyde kullanmayın.
Islak Zemine Silikon Çekilir mi? Suyla teması çok olan lavabo kenarı, duşakabin kenarı gibi alanlara çekilir. Ancak silikonu çekmeden önce bu alanların temizlenip kuru halde olması gerekir. Yüzey ıslakken silikonlama işlemi yapılmaz.
Pencereden su sızıntısını önlemek için su sızıntısı bulunan noktalara saf silikon çekilmelidir. Pencereden su sızması halinde yapı marketlerden temin edilebilecek saf silikonlar, özel silikon sıkma aleti ile pencere kenarlarına çekilir.
Selsil Ultra Tack tek komponentli, nem ile 5 saniye içinde yüzey kuruması başlayan, yüksek mukavemetli hibrit bazlı mastiktir. Montaj yapıştırıcılar arasında en kuvvetli olanı, ayrıca çevre ve insan sağlığına zarar vermeyenidir.
PVC pencere kenarından gelen soğuk hava için silikon veya poliüretan mastik kullanabilirsiniz. PVC pencere duvar arası dolgu malzemesi olarak su alan bölge değilse akrilik mastik, su alan bölge ise silikon mastik tercih edilmelidir.
Elastiktir. Parlak ve kaygan bir görünümü vardır. Tuğla, beton ve ahşap gibi tüm gözenekli yüzeylerde kullanılabilir. Alüminyum, ahşap ve PVC çerçeve ve pencerelerde, su, rüzgar ve neme dayanıklıdır.
İkisi de antibakteriyel olan bu ürünlerin kullanım süreleri ve kuruma süreleri de farklıdır. Silikon 6 saatte kururken mastik 12 ile 24 saat arasında kuruyabilir. Silikon maddi açıdan daha değerlidir ve mastik silikona göre daha uygun bir üründür.
Silikon Mastikler
Silikon mastik, ideal bir mastik çeşididir. Uzun süre elastikliğini korur ve suya karşı oldukça dayanıklıdır.
Genelde 3-4 saat içinde silikon kuruduğu için bu süre zarflarında kuruyup kurumadığını kontrol edebilirsiniz. Eğer vaktiniz varsa kurumasını 10-12 saat bekleyerek garanti edebilirsiniz. Çünkü silikon tam olarak 12 saat içinde kuruma sağlar.
Alçıpan, duvar gibi yüzeylerde mastik tercih edilmemektedir. Mastik çeşitlerinin yapısı sentetik ve su bazlı boyalarla kullanımını kolaylaştırmaktadır.
İlk icat edilen mastik çeşidi olduğu için mastiklerin atasıdır. Akrilik mastik su bazlı akrilik reçineden elde edilir.
Yüzey her türlü toz ve kirden arındırılmış, kuru, temiz ve sağlam olmalıdır. Eğer yüzeyde daha önce uygulanmış silikon varsa mutlaka temizlenmelidir. Silikon üzerine silikon uygulaması yapılamaz.
Silikon, evlerde su ve nem kaçağının önlenmesi için en çok kullanılan malzemeler arasında yer almaktadır. Özellikle banyo duşakabin kenarları, küvet ve duş teknesi kenarları, lavabo kenarları, pencere altları ve bağlantı yerlerinde oluşan boşlukların kapatılmasında yoğun olarak kullanılmaktadır.
“Pencereden gelen soğuk nasıl engellenir?” sorusunun cevabı ise çok basit! Kapı ya da pencerelerde soğuğu engellemek için fitil ya da yapışkanlı süngerler kullanabilirsiniz. Uygun fiyata alabileceğiniz bu fitil ve yapışkanlı süngerli kolayca siz de takarak, soğuk havanın içeri girmesini engelleyebilirsiniz.
Bir su kaçağı ile karşı karşıya kalındığında ilk akla gelen tamir yöntemlerinden bir tanesi silikon uygulamasıdır.
Duşakabinden Sızan Suyu Önleme Yolları
Duş teknesinin kenarlarını silikon yardımıyla kapatarak akıntıyı önleyebilirsiniz. Silikon kullanırken cildinize temas ettirmemeye dikkat edin. Kenarlara silikon sıkarken eşit oranda dağılımını gerçekleştirin.
Duşakabinin yapıştırılması için öncelikle silikon kullanılıyor. Bu süreçte silikonun belirli bir süre beklemesi ve kuruduktan sonra kullanılması gerekiyor. Bu süreçte duşakabin takıldıktan sonra en az 24 saat boyunca su değmemesi ve hiçbir şekilde silikon kuruyana kadar kullanılmaması gerekiyor.
Çekomastik 803 Isıya Dayanıklı Silikon, polisiloksan esaslı, hava ile sertleşen, asetat sistem, kırmızı renkli, ısıya dayanıklı bir sızdırmazlık malzemesidir. Çekomastik 803 Isıya Dayanıklı Silikon şeffaf ve renkli silikonlardan daha ağır şartlara dayanıklıdır.
Silikonu yavaşça ilgili alana uygulanır. Uygulama esnasında silikonun uygulanacağı bölgeden hiç durmadan geçilir. Etrafa damlamaması için ise işlemin bitmesinin ardından tetikten el hızlıca çekilir. Silikonun düzgün kalması adına sıkma işleminden sonra parmakla üzerinden geçilip düzleştirilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri