7 aylık bebek neler yiyebilir? Patates, havuç, bezelye, iki kez çekilmiş kuzu kıyması, pekmez, tuzsuz lor peyniri, yumurta sarısı, turunçgiller ve çilek dışındaki meyveler, kabak, ev yoğurdu gibi besinleri tüketebilir.
Ara Öğün : Yoğurt zamanı!
½ küçük kavanoz (yarım çay bardağı) yoğurt bebeğiniz için ideal bir ara öğün olabilir. Çünkü yoğurt iyi bir kalsiyum kaynağıdır.
7 aylık bebek ek gıdada protein ile tanışır
Başlangıçta sebze çorbalarına kıyma şeklinde eklenen et, daha sonraki aylarda, çiğnemeyi öğrenince köfte şeklinde sunulabilir. Referans protein olarak kabul edilen yumurta sarısı da katı, pişmiş halde 7'nci aydan itibaren verilmeye başlanabilir.
Yedinci ve dokuzuncu aylarda pilav, makarna gibi nişastalı besinlerle tarhana çorbası verilmeye başlanır. Bebekler için pilav ve makarna başlangıçta haşlanıp suyu çektirilerek hazırlanmalı, üzerine zeytinyağı gezdirilmelidir.
İlgili 39 soru bulundu
Yumurta sarısı ile birlikte kahvaltı öğünü olarak tuzsuz beyaz peynir, tuzsuz zeytin ve isteğe göre 1 çay kaşığı üzüm veya keçiboynuzu pekmezi de kahvaltı öğününe eklenebilir. Peynir olarak özellikle kendinizin de yapabileceği lor veya labne peynirini tercih edebilirsiniz.
Bebekler 6 ila 9 ay arasındaki süreçte emeklemeye başlar. Katı gıda ile beslenmeye başlayan bebekler yavaşca fiziksel olarak güçlenmeye başlar.
6-7-8-9 Ay Bebek Beslenmesi
6. aydan itibaren katı gıdalara başlanabilir. Daha az alerjik olması nedeniyle sütlü pirinçli mamalar tercih edilebilir. Bu aydan sonra kahvaltı başlanabilir. Ayrıca ekmek ve çorbalar da verilebilir.
Bebeğiniz 7 aylık olduğunda beslenme düzeninize sabah kahvaltı öğünü ekliyoruz. Yine 3 gün kuralıyla, minik minik tattırarak bunu yapmalısınız. Bebek kahvaltısına tuzsuz lor peyniri ya da akşamdan suya koyduğunuz beyaz peynir, yumurta sarısının dörtte biri ve bir tatlı kaşığı pekmez ile başlıyoruz.
7 aylık bebek neler yiyebilir? Patates, havuç, bezelye, iki kez çekilmiş kuzu kıyması, pekmez, tuzsuz lor peyniri, yumurta sarısı, turunçgiller ve çilek dışındaki meyveler, kabak, ev yoğurdu gibi besinleri tüketebilir.
Bebeklerde salça tüketimi oldukça dikkatli olunması gereken bir konudur. Bebeklerin ilk ek gıdaları kesinlikle salça içermemelidir. Bildiğiniz üzere 1 yaşına kadar bebeklere tuz ve şeker kesinlikle yasaktır. Bu nedenden dolayı bebeklere normal salçalar verilmez, çünkü içeriğinde ilave tuzlar bulunur.
Bebeğiniz bu ay da 450 ila 560 gram kilo alabilir. Peki 7 aylık bebeğin kilosu ne kadar olmalı? Yedi aylık kız bebekler ortalama 7.6 kg, erkek bebekler ise 8.3 kg olabilir.
Yapısındaki B1 vitaminleri minik gurmelerin gelişmekte olan sinir ve sindirim sisteminin güçlenmesinde önemli rol oynar. Bulgur pilavı tüm bebek ve çocukların da severek tükettiği bir tam tahıl yemeğidir. Gurme Bebek'in tüm bulgur tarifleri için tıklayın. Bebeklerin 6. aydan itibaren tam tahıllar tüketmesi gerekir.
Bebeklere; 6 ila 12 ay arasında anne sütüne ek olarak günde yaklaşık 100-120 ml su, 1 ila 3 yaş arasında ise 1 litre su verilmesi önerilmektedir4, 5.
Bebeğinizin ana öğünü anne sütüdür ve bebeğiniz günlük beslenme ihtiyacının %70'ini anne sütü ile karşılar. 7 aylık bebeğinize günde 2 ek gıda öğünü hazırlayabilirsiniz. Bir öğünde aldığı ek gıda miktarı ise 1 çay bardağını geçmemelidir.
Bebek gece muhallebisi
Ayrı bir kasede pirinç unu biraz soğuk su ile seyreltilir. Daha sonra kaynayan suya karıştırılır ve irmik eklenip muhallebi yapılır. Sürekli pişene kadar karıştıralım Pişen muhallebiye cam rendede rendelediğimiz elmayı da ekleyip ılıtıyoruz pekmezi de ilave edip bebeğimize yedirebiliriz.
Bebeğinize 6 aydan itibaren pastörize tam yağlı peynir yedirebilirsiniz. Bu, hafif kaşar peyniri, süzme peynir ve krem peynir gibi sert peynirleri içerir.
Duru Bulgur Beslenme Uzmanı Diyetisyen Seçil Kenar, bebeklerin sekizinci aydan itibaren tam tahıllar tüketmesinin önemine dikkat çekerken, geleneksel pirinç unundan yapılan mamalar yerine daha sağlıklı bir seçenek olan bulgurlu mamayı öneriyor.
Akşam ortalama saat 19.00 civarı (gündüz uyku durumuna göre biraz daha erken veya geç olabilir) gece uykusu başlangıcı olarak düşünülebilir ve sabah 6.00-7.00 aralığına kadar çoğunlukla hiç beslenme olmadan veya en fazla tek beslenme ile uykuları bölünmeden uyumaları mümkün bebeklerin.
Bebekler ortalama 11. aydan itibaren ilk adımlarını atmaya başlar. Sonraki aylarda yani 12-18 aylık süreç içerisinde de yürümeye adapte olduğunu görebilirsiniz. Bazı bebeklerin ilk adımlarını atması 18. ayı bulabilir. Ciddi bir sağlık sorunu olmadığı sürece 18 normal bir zamanlamadır.
7-9 Aylık Bebeğin Dil Gelişimi
- “ba-ba” “da-da” “na-na” gibi heceleri iki kere tekrar etmeye başlar. - Adı söylendiğinde bakar. - Bazı konuşma ve kelimeleri anlar.
Bebekler için mercimek çorbası, en az biz yetişkinler kadar çok sevilebilecek bir çorba türü olduğundan 9 aylık dönemde bebeklerde tüketilebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri