Karbonat ile çamaşır suyundan bir macun yapılır ve fayanslar bununla 10-15 dakika boyunca ovulursa, sonuç oldukça temiz ve parlak olur. Fayanslar ne şekilde temizlenirse temizlensin, duruladıktan sonra su lekeleri kalmaması için mutlaka kurulanmalıdır.
Sirke ile Fayans Parlatma
Ilık su içine dökülen sirke karıştırılmasının ardından sprey şişenin içine aktarılır. Fayans yüzeylerine sıkılır ve 10 dakika kadar kirlerin çözülmesi adına beklenmelidir. Yağlardan kurtulmak adına da etkilidir. Ardından sorunlu olan bölge fırça ya da sünger yardımıyla ovalanır.
Mat fayansları temizlemek ve parlatmak için sirke kullanabilirsiniz. Sirke ve ılık suyu bir sprey şişenin içerisine koyarak karıştırın. Fayans üzerine püskürterek sıkın. Mikrofiber bezle fayansları ovalayarak sıkın.
Her evde bulunan; sirke, karbonat, soda, Arap sabunu gibi doğal ürünler banyolarda arzu edilen temizliği sağlar. Bir kova suya koyacağınız bir fincan sirke ile fayansları bir bez yardımıyla silebilir, fayansların hem daha temiz olmasını hem de parlak görünmesini sağlayabilirsiniz.
Karbonat - Sirke
1 su bardağı karbonat ve 1 su bardağı sirkeyi bir kabın içerisinde karıştırın. Fayans aralarına dökerek 10 dakika bekleyin. 10 dakikanın ardından fırça yardımıyla derzleri temizleyin. Daha sonra soğuk su ile zemini yıkayın.
İlgili 41 soru bulundu
Bir kaba 3 ölçü karbonat ve 1 ölçü çamaşır suyu ekleyip karıştırın. Fayanslarınızın üzerine su döktükten sonra hazırladığınız karışımı bir fırça yardımıyla bütün yüzeye yayın. Bir süre bekledikten sonra macun kıvamındaki karışımı bir sünger yardımıyla alıp, bölgeyi bol suyla durulayın.
Fayanslar nasıl parlatılır? Sirke en kirli fayans yüzeylerini bile temizleyecek güçtedir. Bir sprey şişesine sirke koyun ve bu spreyi fayans yüzeyine sıkın, 10 dakika kadar bekleyin ve saf su ile yıkayın. Ardından fayansları görseldeki gibi yumuşak bir mikrofiber bez ile kurulayın.
Banyo fayansları evde bulunan doğal ürünler ile beraber rahatlıkla temizlenebilir. Bunlar içerisinde özellikle sirke, karbonat, soda ve Arap sabunu gibi doğal ürünler öne çıkıyor. Özellikle bir kova su içerisinde bir fincan kadar sirke dökmek suretiyle kolayca temizlik yapmak mümkün.
Bir sprey kabının yarısına beyaz sirke, diğer yarısına ise ılık su doldurulur. Birkaç dakika çalkalandıktan sonra fayanslara sıkılır. Ardından sert bir bez ya da bulaşık süngerinin sert tarafı ile ovulur. Fayanslarınızın ilk günkü kadar beyaz olduğunu görebilirsiniz.
Derz için özelleşmiş temizleyiciler veya çamaşır suyu gibi güçlü kimyasal malzemeler derz temizliğinde özellikle tercih edilir. Bu malzemeleri fayans aralarına diş fırçası gibi ince fırçalar veya temizleme pamuklarıyla uygulayabilirsin. En etkili sonuç için ardından 5 – 10 dakika lekelerin yumuşamasını beklemelisin.
Bir bardak boraks tozunu, bir bardak su ve çorba kaşığı bulaşık deterjanıyla etkili bir çözelti haline getirebilirsiniz. Yüzeye yumuşak kıllı bir fırçayla uygulayabilirsiniz. Bu yöntem özellikle fayanslardaki lekeleri kolaylıkla çıkaracaktır. Beyaz sirke sabun artıklarını çıkarmada tartışmasız en etkili yöntemdir.
Pas lekelerinin üzerine limon suyunu uygulayarak 10 dakika beklemek gerekir. Ardından sert bir fırça ile leke yüzeyden çıkana kadar fırçalama yapılmalıdır. Bu işlem sonrasında pas lekesinin çıktığı görülecektir.
Mat karo zeminleri parlatmak, muhtemelen evinizde bulunan eşyalarla gerçekleştirilebilecek basit bir işlemdir. Toz ve kiri temizlemek için zemini süpürün. 3 litre suya 2 yemek kaşığı bulaşık deterjanı koyun. Kovanın geri kalanını ılık suyla doldurun. Zemini bulaşık deterjanıyla silin.
Zeminde seçeceğiniz mat bir seramik, özellikle ıslak mekanlarda kayganlığı azaltır, dokulu yüzeyi sayesinde tutunma sağlayarak tehlikeleri önler. Mat seramikler kolay temizlenir, üzerindeki küçük çizik veya lekeleri göstermez ve dayanıklılığı parlak modellere göre daha uzundur. Mat seramiklerin dezavantajı çok azdır.
Derinleşmiş kireç lekeleri varsa, 1 çay bardağı sirke içerisine 1 paket karbonat ekleyip doğal deterjanınızı oluşturun ve bir fırça yardımıyla kireçler üzerinde deneyin. Hatta birkaç dakika yüzeyde bırakıp sonra temizleme işlemine başlayabilirsiniz. Bu yöntem aynı zamanda yüzeyi de parlatır.
Banyonuzu küf lekelerinden arındırmak için Cif'i yüzeye sıkın ve 15 – 20 dakika bekleyin. Su ile durulayıp kendiliğinden kurumaya bırakın. Temiz bir banyonun keyfini çıkarın.
Tüm fayans aralarına sirke ve tuzlu suyu dökerek 5 dakika kadar bekleyin. Daha sonra ilk dökülen yerden başlayarak tüm fayans çizgilerini diş fırçası ile ovalayın. Tuzun ve sirkenin etkisi ile fayans araları tertemiz bir sonuç verecektir. Bu yöntemi evdeki tüm fayanslar için deneyebilirsiniz.
Duş kabini camı kadar kabin içerisinde yer alan fayanslar da kireçten ve sabun ile şampuan lekelerinden nasibini alıyor. Hiç merak etmeyin; bu alanları temizlemek de oldukça kolay. 1 ölçek beyaz sirke ve 1 ölçek suyu karıştırarak fayanslara sıkıp 5 dakika bekleyin. Ardından süngerin yumuşak yeri ile ovalayın.
Tüm fayans aralarına sirke ve tuzlu suyu dökerek 5 dakika kadar bekleyin. Daha sonra ilk dökülen yerden başlayarak tüm fayans çizgilerini diş fırçası ile ovalayın. Tuzun ve sirkenin etkisi ile fayans araları tertemiz bir sonuç verecektir.
- Temiz ve yumuşak olmayan bir bez çamaşır suyuna batırılmalı ve derz arasında gezdirilmelidir. Bir süre bekletilmeli ve daha sonra ılık su ile durulanmalıdır. - Fırça gibi sert yüzeye sahip bir temizlik ürünü ile beyazlatan deterjan kullanılarak derz araları fırçalanmalıdır.
Temiz bir mikrofiber bezle, derz aralarını silin. Geniş fayans zeminleri ise uygun temiz bir paspas ile tek seferde silin. Klorobor, hızlı kuruma özelliği sayesinde kısa sürede fayanslarında hiçbir iz bırakmadan temizlemeyi sağlar.
Prothos seramik yüzey cilası, su geçirmez bir özellik taşır ve uzun ömürlü bir koruma sağlar. Bu ürün aynı zamanda, seramik yüzeylerin çizilmelerine ve aşınmalarına karşı koruma sağlar.
İlk olarak seramikleri hafifçe fırçalayarak veya silerek yüzeylerini çizebilecek kum ve taşlardan arındırın. Daha sonra bir miktar suya çamaşır suyu katkılı yüzey temizleyiciyi ekleyin. Yerleri bu karışımla paspaslayın. Gerekirse inatçı kirleri yumuşak bir bezle çıkana kadar silin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri