Mavi Diploma Hangi Ülkelerde Geçerli? Mavi diploma ekinin geçerli olduğu Avrupa ülkeleri şunlardır: Almanya, Polonya, Macaristan, Hollanda, İtalya, İrlanda, Çekya, Letonya, İsveç, İspanya, Avusturya, Fransa, Belçika, Malta, Estonya, Hırvatistan, Litvanya, Romanya, GKRY, Danimarka, Finlandiya, Lüksemburg.
Üniversite tarafından öğrencilere mezuniyet sonrası diplomanın yanı sıra verilen tamamlayıcı diploma ekidir. Mavi diploma almaya hak kazanan kişiler, Avrupa Birliği üniversiteleri de dahil olmak üzere dünyanın tüm üniversitelerinde eğitimlerine devam edebilirler.
Mavi Diploma veren üniversiteler, almış olduğunuz lisans ya da yüksek lisans eğitiminin Avrupa Birliği ülkelerinde geçerli olduğunu gösteren bir belgedir.
Mavi Diploma, sadece Türkiye'de değil, başta Avrupa Birliği ve Avrupa ülkeleri olmak üzere birçok ülkede uluslararası alanda tanınmakta ve geçerliliğini sürdürmektedir. 2023 Yılı itibariyle Mavi Diplomanın geçerli olduğu Avrupa ülkeleri şöyle sıralanmaktadır: Almanya. Avusturya.
Mavi diploma sahibi olan kişiler Avrupa Birliği'ne üye olan tüm ülkelerde üniversite eğitimi alabilirler. İngilizce olarak hazırlanan bu belge, sahip olduğu kişilere üniversite mezunu olduktan sonra aldığı eğitimin birçok ülke tarafından tanınmasını sağlar. Belgenin İngilizce hazırlanması son derece önemlidir.
İlgili 34 soru bulundu
Kırmızı diplomanın uluslararası kabul gören, dalında üstün başarı sağlayan öğrenciler için verilen bir diploma olduğunu belirten Safiye Terzioğlu, “7 yıl boyunca her sene iki kez dönem sonunda keman, solfej ve dünya müzik edebiyatından sınavlara girerek tamamlayabildim.
Mavi Diploma, Avrupa Birliği veya AB üyesi olmamalarına rağmen Avrupa Komisyonu ve Avrupa Konseyi tarafından akredite edilen üniversiteler tarafından verilen diplomalara ek niteliğindedir. Öğrencinin aldığı eğitimin ve diplomanın AB ülkelerinde geçerli olduğunu gösterir.
İstanbul Okan Üniversitesi. Mavi diploma alınan eğitimde çeşitli özelliklerin olduğunu gösterir. Özellikle Avrupa ülkelerinin tümünde geçerli olan mavi diplomayı başarılı okullara vermektedir. Mavi diploma sayesinde dünyanın her yerinde rahatlıkla çalışılabilir.
El-cevap: Bir AB ülkesinden mezun olduğunuzda diplomanız diğer AB ülkelerinde zaten geçerli. Diploma geçerliği için mavi diploma diye lanse edilen ekstra bir evraka ihtiyacınız yok ki bu mavi diploma diye bilinen diploma ekinin de böyle bir iddiası yok zaten.
Mavi Diploma almak için önceliğiniz Avrupa standartlarında eğitim veren bir üniversiteden mezun olmaktır. Kısacası staj, seminer, tez vb. tüm aşamaları başarıyla geçmeniz gerekiyor. Mavi diploma almak için en önemli diğer şart ise, YÖK tarafından belirlenen akademik yıl içinde mezun olmaktır.
Mavi diploma, Almanya başta olmak üzere Malta, Polonya, Portekiz, Hollanda, İspanya, Çekya, Danimarka, Estonya, Fransa ve diğer birçok ülkede geçerlidir.
Mavi diploma Avrupa Birliği ülkelerinde geçerlidir. Ayrıca Avrupa Birliği standartlarında bir eğitim aldığınızı belirtmesi açısından Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Çin, Ukrayna ve Japonya gibi ülkelerde başvurunuza artı bir değer katacaktır.
Evet mümkün. Geçerli oluyor. mavi diploma (diploma eki) dediğimiz bir şey var. Bu bir diploma değil, sadece diplomanın yurt dışındada tanınmasını, okunmasını sağlayan bir şey.
Mavi Diploma, Avrupa Birliği veya AB üyesi olmamalarına rağmen Avrupa Komisyonu ve Avrupa Konseyi tarafından akredite edilen üniversiteler tarafından verilen diplomalara ek niteliğindedir. Mavi Diploma, akredite üniversitelerin mezunlarına verilmektedir.
Hukukta mavi diploma yok, yurtdışında Tr ile alakasız hkuki bir işte çalışacaksan bu akademisyenlik olabilir. Diğer türlü KKTC'de çalışabilirsin.
Türkiye'de Mavi Diploma veren Üniversiteler;
Bahçeşehir Üniversitesi. Beykent Üniversitesi. Hacettepe Üniversitesi. Hava Harp Okulu.
Mavi Diploma Hangi Ülkelerde Geçerli? Mavi diploma ekinin geçerli olduğu Avrupa ülkeleri şunlardır: Almanya, Polonya, Macaristan, Hollanda, İtalya, İrlanda, Çekya, Letonya, İsveç, İspanya, Avusturya, Fransa, Belçika, Malta, Estonya, Hırvatistan, Litvanya, Romanya, GKRY, Danimarka, Finlandiya, Lüksemburg.
YÖK denkliği olan üniversiteler arasında özellikle ABD, İngiltere, Kanada, Avustralya, Almanya, Fransa, İtalya, İspanya, Japonya ve Kore gibi ülkelerdeki birçok üniversite yer almaktadır.
Europass Hareketlilik başvurusu şu ülkelere yapılabilmektedir: Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti, Kıbrıs, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İzlanda, İrlanda, İtalya, Letonya, Lihtenştayn, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Polonya, Hollanda, Norveç, Portekiz, ...
Lisans mezunusun, evet hemen hemen istediğin her ülkede yükseklisans yapabilirsin.
Eğitim sürecinden sonra yurtdışında kalıp orada bir iş bulmak ve çalışmak isteyen öğrenciler için iş bulma sürecinde de büyük bir kolaylık oluşturmaktadır. Mavi diploma olmadan yurt dışında çalışmak yerine mutlaka eğitim gördüğünüz okuldan mavi diploma almalısınız.
Yani kisaca diyorlar ki, Egitim Bakanligi yabanci ulkelerde alinan dereceleri ya da yeterlilikleri degerlendirmemektedir ve ABD'de bu degerlendirmeyi yapan bir otorite de yoktur. Eger bir ogrenciyseniz diplomalarinizin ya da derslerinizin akredite olup olmadigina basvurdugunuz universite ya da enstitu karar verecek.
WWF-Türkiye'ye, üç ayda bir hedeflerle ve ilerlemeyle ilgili rapor verilir. Bir yılın sonunda denetimden geçirilen ofisler, hedeflere ulaşıldığı takdirde “Yeşil Ofis Diploması” alır. Yeşil Ofis logosu belirli kurallar çerçevesinde kullanılabilir ve Yeşil Ofis olmanın iletişimi yapılabilir.
İstanbul Ticaret Üniversitesi'nde lisans ve yükseklisans eğitimlerini, teorik ve pratik derslerini başarıyla tamamlayan tüm öğrenciler, yükseköğretim diplomalarına ek olarak Mavi Diploma (DE) ile mezun oluyor.
Yurt dışı bir yükseköğretim kurumunun ve bu kurumun ilgili programının akademik derece (ön lisans, lisans ve lisansüstü) vermeye yetkili olduğunun Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilmesidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri