Mavi yumurtanın kökeni Güney Amerika'ya dayanır. Şili'de bulunan Araucana isimli bir tavuk ırkından üretilen bu yumurta türüdür. Yumurtanın mavi renkte olmasının en önemli nedeni ise Araucana tavuklarının genlerinde yer alan renk pigmentleridir.
Ülkemizde en çok tercih edilen Ameraucana tavuk ırkıdır. Araucana Mavi Yumurtlayan Tavuk aslen Şili kökenli olup ülkemizde genellikle mavi yeşil yumurtlayan tavuklar adı ile bilinmektedir. Günümüzde ise mavi yumurtlayan tavuk. Yıllık olarak ortalama 220 ile 250 arasında yumurta yumurtlayabilmektedir.
AYNI ZAMANDA MAVİ CİVCİV ÜRETİMİ YAPTIGIMIZ İÇİN TECRÜBELİ OLARAK BUNU SÖYLEYEBİLİYORUZ.. TAVUKLARIMIZ FOTOGRAFLARDA GÖRÜLDÜGÜ GİBİ AMERİCANO CİNSTİR..WHİTE,BLACK,GREY OLARAK ÜÇ RENKTE ÜRETİM YAPMAKTAYIZ... EN AZ GÖNDERİM 12 ADETDİR.ADET FİYATI 18,34 TL GELİYOR. ÜCRETSİZ KARGO DAHİL. .
mavi yumurta, kökeni güney amerika'da yer alan şili'de olan araucana adlı tavuk ırkının yumurtasıdır. bu tavukların vücut özelliklerine göre kuyrukları yoktur ve bunun yerine kulak kuyrukları bulunmaktadır. yumurtasının renginin mavi olmasının sebebi ise, araucana'ların genlerinden gelen pigmentlerdir.
Yüksek miktarlarda demir, çinko, kalsiyum, folik asit ve protein içerir. Kansızlık rahatsızlığına demir içermesinden dolayı faydalıdır. Kemik ve dişlerin yapısını kalsiyum içerdiği için korur. Vücudun ihtiyacı olan 13 temel besini içerir.
İlgili 41 soru bulundu
Ancak en çok merak edilen konu ise diğer yumurtalardan daha mı faydalı olduğudur. Mavi yumurta hem besin değeri hem de lezzeti ile kahvaltı sofralarında çokça tüketiliyor.
Herhangi bir zararı bulunmayan mavi yumurtalar yaygın şekilde tüketiliyor. Araucana ise çok meşhur bir egzotik tavuk ırkı. Artık yumurtalarının neden mavi olduğunu biliyorsunuz!
0 Numaralı Kod: Organik Yumurta
Bu kod, yumurtanın organik bir şekilde beslenen tavuktan alındığını ifade eder. Bu kod sayesinde tavuğa yetiştirildiği süre boyunca hiç hormon verilmediği ve tamamen organik yem ile beslendiği anlaşılır. Yumurta türleri arasında en sağlıklı olan yumurta çeşididir.
Mavi yumurtanın 'dünyanın en yüksek besin değerlerine sahip yumurta' olduğu ve söyleniyor. Ayrıca 'A, D, E ve B vitaminleri bakımından yüksek olduğundan bağışıklık sistemini güçlendiriyor.
1-Ligorin Tavukları: Dünya üzerinde en önemli tavuk türlerinden biridir. Bu hayvanın yumurta verimi oldukça yüksektir. Ortalama yıllık 300 adet yumurta verebilen bu tavuğun, zaman zaman verdiği yumurta sayısı 340 kadar çıktığı görülmüştür. Günümüzde yumurta verimi en yüksek olarak bilinir.
Bundan dolayı siyah tavuk fiyatı 2000-2500 $ arası değişip diğer tavuk cinslerine göre çok daha pahalıdır. Türkiye'de mezatlarda 15-17 bin TL civarında fiyatlara satışı yapılmaktadır. Fotoğraflar alıntıdır. Keklik Yumurtası Faydaları Nelerdir?
Fakat buradaki en önemli nokta; "gerçekten yumurtayı doğru seçebiliyor muyuz?" sorusu oluyor. Bununla birlikte doğru şekilde pişirilmeyen yumurta da sandığınız kadar faydalı olmayabiliyor. Bu nedenle piştikten sonra etrafında yeşil bir halka görüyorsanız, bu o yumurtada sorun var demektir.
Türkiye'de "yeşil yumurtacı" ismiyle bilinen, yeşil ve mavi renkteki yumurtaları dolayısıyla geçen yıl süs tavuğu besleyenlerden fazla talep gören Şili kökenli "araucana" cinsi tavuklar, az bulunması nedeniyle mezatlarda yüksek fiyattan satılıyor.
HOROZ YUMURTASI MİLYON DOLAR DEĞERİNDE
Geleneksel bilgilere göre oldukça da pahalı bir yumurta. 40 yılda birkaç milyon dolar ettiği söylenen bir yumurta. 40 yılda içerisinde tuhaf bir jel oluşurmuş o yüzden oldukça da değerli imiş diye duyduk. İçerisinde kaygan bir madde var ve zaman içerisinde jöle kıvamına geliyor.
horoz bey kloak denilen açıklığından tavuk hanımın kloak açıklığına spermlerini gönderir ve döllenme gerçekleşir.
Mavi yumurta, sadece bir kaç tavuk ırkından elde edilen yumurta türüdür. Özellikle de Güney Amerika'da ki Şili de yetiştirilen Araucana tavuk ırkına ait bir yumurta türüdür. Yumurta renginin mavi olmasının ana nedeni bu tavuk cinslerinin genleriyle alakalıdır.
'YUMURTALARIN ÜZERİNDE MUTLAKA SERİ NUMARASI BULUNMALI'
Üzerinde seri numarası olmayan yumurtalar piyasaya çıkacak özellikleri olmadıkları için üzerine seri numarası da vurulmaz.
MAVİ YUMURTANIN FAYDALARI
Yüksek miktarlarda demir, çinko, kalsiyum, folik asit ve protein içerir. Kansızlık rahatsızlığına demir içermesinden dolayı faydalıdır. Kemik ve dişlerin yapısını kalsiyum içerdiği için korur. Vücudun ihtiyacı olan 13 temel besini içerir.
Pek çok kişi yumurtanın sarısını yemeyerek sadece akını tercih eder. Bunu yapmasının sebebi, yumurta sarısının içeriğindeki kolesterolden kendini koruma ve yumurta sarısının besin değerinin düşük olduğu düşüncesidir. Onlara göre yumurtanın akı protein ve sarısı kolesterol kaplıdır.
Sağlıklı bireyler her gün yumurta tüketebilir; ancak yüksek kolesterolü olanlar yumurta tüketimini haftada 2-3 kez ile sınırlandırmalıdır.
Firmanın web sitesinde verdiği bilgiye göre, helal yumurtadan kasıt; ekolojik olarak temiz, uyarıcı ve antibiyotik içermeyen ürünlerle beslenmiş tavuklardan elde edilen yumurta imiş.
Ticari testler arası fark yoktur. Yumurta sayısı ve kalitesinin azaldığını gösteren en erken, güvenilir testir. AMH değeri 1,5-4 ng/ ml ' arasında ise yumurta kapasitesi iyi, 1,5 altında olması ise kötüdür. Gebelik olma ihtimalinin iyi göstergesi ve tedaviye cevap tahmininde oldukça başarılıdır.
Mavi yumurta yüksek oranda demir, kalsiyum, çinko, folik asit ve protein içerir. Demir içeriği sayesinde kansızlığı önler. Kalp hastalıklarından ve kanserden korur. Kas ve iskelet yapısını güçlendirir.
İçerdiği yüksek demir sayesinde, çeşitli faktörlere bağlı ortaya çıkan kansızlığa iyi gelir. Vücuttaki kemik ve dişlerin ihtiyacı olan kalsiyum bakımından zengin olan mavi yeşil yumurta, kemiklerin sağlıklı gelişmesini sağlarken, dişleri de hastalıklardan korur.
B1,B2 ve A vitamini açısından bıldırcın yumurtası tavuk yumurtasından daha zengindir. Demir ve potasyum içeriği 7 kat, fosfor içeriği 5 kat daha fazladır bu yüzden bıldırcın yumurtası böbrek hastalarına önerilmez ve sık tüketilmemesi önerilir. Bıldırcın yumurtasının tavuk yumurtası gibi alerjen olmadığı kabul edilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri