Maydanoz bitkisinin yeşil yaprakları bakterilere etki eden ve onları yok eden klorofil içerir. Maydanoz, köpeğinizin sindirim sistemi için de mükemmeldir.
Maydanoz. Köpeğinize kalsiyum, potasyum ve beta-karoten sağlar. Köpeklerde ağız kokusunu azaltır . Köpeğinizin ağız kokusu varsa yediği mamanın üstüne bir parça kıyılmış maydanoz ekleyebilir, ya da evde yaptığınız köpek bisküvilerinin içine bir parça maydanoz ekleyebilirsiniz.
Köpeklerin Tüketmemesi Gereken Sebzeler
Köpeklerin yememesi gereken sebzeler arasında ilk sırada soğan gelir. Köpeklerin asla soğan yememeleri gerekir. Soğan, pırasa ve frenk soğanı başta kediler olmak üzere köpekler için de zehirli olabilen Allium bitki ailesinin parçalarıdır.
Köpeğinizin yiyebileceği yeşil yapraklı sebzeler bulmanın iyi bir kuralı, tüketeceklerinize bağlı kalmaktır. Marul, ıspanak, pazı ve lahana köpekler için uygundur. A, C ve K vitaminleri, kalsiyum, demir ve potasyum açısından zengin olmasının yanı sıra, yapraklı yeşillikler ayrıca iyi bir lif kaynağıdır.
İlgili 35 soru bulundu
Evet, köpekler yoğurt yiyebilir. Yoğurt peynir, süt ve süt ürünleri köpeklerin vazgeçilmezlerinden biridir. Vitamin ve mineral açısından zengin olan süt ve süt ürünleri köpekler için oldukça sağlıklıdır.
Köpeklerin severek tükettiği et ürünleri tavuk eti, kuzu eti, sığır eti, hindi eti başta olmak üzere, en çok sevdikleri bitkisel ürünleri brokoli, salatalık, patates ve balkabağı olarak sıralayabiliriz. Köpekler mama tüketmelerinin dışında birçok sebze, meyve, süt ve süt ürünlerini de severek tüketmektedir.
Havlama ve hırlama gibi, ağlama veya sızlanma da köpeklerin iletişim kurma yöntemlerinden biridir. Köpeğiniz sayısız nedenden dolayı ağlayarak size bir şeyler anlatmaya çalışabilir. Ağlama sesi sırf bir şey istediğinden, bir yeri acıdığından veya stresli hissettiğinden dolayı duyulabilir.
Köpekler tehlike anında, mutlu olduklarında, bir duruma kızdıklarında ya da duygusal hissettiklerinde çıkardıkları çeşitli sesler aracılığıyla aslında kendilerini ifade etmeye çalışmaktadırlar. Yani ulumaları da anlam aranması gereken köpek davranışlarından bir tanesidir.
İster inanın, ister inanmayın; köpekler yumurta yiyebilir! Yumurtanın protein içeriği yüksektir ve birçok temel yağ asidi ile temel amino asit içerir. Pişirildiğinde veya haşlandığında lezzetli ve sağlıklı bir atıştırmalık olur. Yumurtalar, bazı köpek mamalarında da önemli bir protein kaynağıdır.
Süt, krema ve peynir
Köpekler yetişkin olduklarında, gereken enzimlerden yoksun oldukları için süt ürünlerini sindirememeye başlarlar. Bu; evcil hayvanınızın süt, krema veya peynir yemesi durumunda kusma, ishal ve mide fesadı gibi laktoz intoleransı belirtileri gösterebileceği anlamına gelir.
Köpekler makarna yer ve bunu severek yaparlar. Ancak önlerine sunulan makarnanın sossuz, baharatsız ve yağsız pişirilmesi gerekir.
Havuç neredeyse hiç yağ içermez, bu da hem yaşlı hem de kilolu köpekler için ideal bir seçim olduğu anlamına gelir. Tüm ikramlar ve tamamlayıcı gıdalarda olduğu gibi havuçlar da ölçülü olarak ve veterinerinizin onayı ile evcil hayvanınıza sunulmalıdır.
Köpekler yaşadıkları pek çok mide sorununa karşılık ot yeme davranışı gösterebilir. Özellikle de sindirim ve gaz problemleri, köpeklerin ot yeme ihtiyacını artırabilir. Çünkü otlar, köpeklerin kusmalarını sağlayarak midelerini rahatlatır.
Köpeğe sarımsaklı yoğurt verilmez. Sarımsak içeren hiçbir besini köpeğinize vermemelisiniz. Bu nedenle köpeğinizle mama dışında bir besin paylaşıyorsanız öncelikle köpekler için uygun olup olmadığına bakmalısınız.
Kuru ve kaşıntılı cilt, tahriş olöuş bölgeler veya cilt enfeksiyonları için evcil hayvanınızı ılık suyla yıkayabilir, ardından 1 ölçek elma suyu ve 3 ölçek su ile hazırladığınız solüsyon ile durulayabilirsiniz. Bu sirkeli su durulaması aynı zamanda tüylerinin yumuşak ve parlak olmasını sağlayacaktır.
Hele ki o köpek karşı cinsten bir köpek ise,pek çokköpek sahibi evcil hayvanının hoşlandığını, aşık olduğunu düşünebilir. Hayvanların aşık olup olmadığı kanıtlanamaz olsa da, onlarında sevgileri diğer hayvanlara ve insanlara gösterdiği hattaçoğunluklabununson dereceyoğun yaşandığını söyleyebiliriz.
İnsanlar gibi köpeklerde geceleri duydukları seslerden ürkerler. Bir köpek geceleri korkarsa, duydukları her şeye havlamaya başlarlar. Ayrıca, duydukları sesler sonrası sizi de uyarmak için havlayabilirler. Yalnızlık, köpeklerdeki gece havlamalarının en büyük tetikleyicilerinden biridir.
Köpeğiniz sizinle birçok şey için iletişim kurmak isteyebilir; duygularını ifade etmek, sizi uyarmak, bir tehlike içinde olduğunu belli etmek ya da herhangi bir ihtiyacını anlatmak. Tüm bunların dışında, oyun oynarken heyecanlanmak bile onun havlamasını tetikleyebilir.
Evinize her döndüğünüzde sizi sevgiyle karşılayan, heyecandan çılgına dönen ve bazen de çişini yapan bir dostunuz varsa büyük bir sevgiyle karşı karşıya olduğunuzu bilmelisiniz. Sizi karşılarken köpeklerin kuyruk sallaması, zıplaması ve hatta oyuncaklarını getirmeleri onun sizi sevdiğinin en bariz göstergelerindendir.
Acı biber kokusu da köpeklerin sevmediği kokulardan biridir. Acı biber kokusuna maruz kalan köpeklerde burun kaşıntısı, hapşırma, aksırma ve göz sulanması görülür. Ayrıca soğan ve sarımsak gibi sebzeleri pişirirken de köpeğinizin bu reaksiyonları verdiğine şahit olursunuz.
Yapılan araştırmalara göre köpeklerin üzgün bir surata benzeyen bakışlarına neden olan şey göz çevresindeki kaslar. Göz çevresindeki kasların evrim geçirmesiyle tıpkı insanlar gibi sevimli ve üzgün bir görünüme sahip olabiliyorlar. Araştırmalar, köpeklerin ataları olan kurtlarda bu özelliğin olmadığını belirtiyor.
8. Tuz. Çok fazla tuz tüketmek köpeklerde tuz zehirlenmesine veya dehidrasyona neden olabilir. Kusma, ishal, depresyon, titreme ve nöbet geçirme gibi semptomlarla ortaya çıkabilen rahatsızlıklar ne yazık ki ölümle sonuçlanabilir.
Örneğin pirinç, havuç, muz, et ürünleri, balık, marul ve ıspanak köpeğinize zorda kaldığınızda verebileceğiniz besinlerdir. Tüm bunlara rağmen köpeğiniz için uygun olan kuru köpek maması en faydalı ve ilk tercih edilmesi gereken seçenektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri