Maydanoz suyu için, yarım demet maydanozu yıkayın, saplarıyla birlikte birkaç parçaya ayırın. 2 su bardağı su ile birlikte bir tencerede, çaydanlıkta kısık ateş üzerinde 3-4 dakika kaynatın.
Kaynatılarak hazırlanan maydanoz suyu tarifinde ise yine sapları ile birlikte ayıklanan maydanozlar birkaç parçaya bölünüp kısık ateşte kaynatılır. Kaynamaya başladıktan sonra maydanozlar eriyip yok olmadan ocağın altı kapanır ve 10 dakika kadar demlenmeye bırakılır.
Taze maydanoz yapraklarını ve 1 limonun kabuklarını 2 bardak suyun içine koyun. 2-3 dk kaynatın. 5 dk demlendikten sonra süzüp içebilirsiniz.
Her bardak adına yaklaşık olarak bir şeker kaşığı maydanoz yaprağı hazırlanmalıdır. Yapraklar bir demlik içerisine alınarak suyla kaynatılmalıdır. Yapraklar yaklaşık olarak dört dakika boyunca demlenmelidir. Maydanoz yapraklarını süzdükten sonra çay tüketilmeye hazır hale gelecektir.
Ancak maydanoz suyu ödem attırdığı için diyet listenizi ve egzersiz programınızı uygularken ödemden kilo atmanıza yardımcı olacaktır. Maydanoz Suyu Günde Kaç Bardak İçilmeli? Maydanoz suyu günde 1 bardak içilmelidir.
İlgili 23 soru bulundu
Özellikle diyet yapanların tercih ettiği maydanoz suyu yağ yakımına yardımcı olur ve ödem atımını kolaylaştırır. Maydanoz suyu düzenli tüketildiğinde metabolizmayı hızlandırarak kilo vermeyi hızlandırır. Ayrıca idrar yolları enfeksiyonuna karşı da etkilidir ve bağışıklık sistemini güçlendirir.
Maydanoz suyunun zararları nelerdir? Aşırı tüketimi söz konusu olduğunda kansızlık, karaciğer ve böbrek problemleri gibi yan etkiler görülebilir. Kanama bozukluğu olan kişilerde kanın pıhtılaşmasını yavaşlatabilir. Bu sebeple kanama bozukluğu olan kişiler doktora danışmadan maydanoz suyu tüketmemelidir.
Kaynamış maydanoz suyu aynı zamanda limonlu maydanoz kürü olarak da öne çıkmakta ve değerlendirilmektedir. Ancak bu maydanoz suyunun en fazla 15 gün kadar tüketilmesi önerilmektedir.
200 ml suyu küçük bir tencere ya da çaydanlık içerisinde kaynatılır. Su kaynadıktan sonra temizlenip ayıklanmış maydanoz yaprakları dallarıyla beraber suyun içine atılır. Beraber 4-5 dakika kaynadıktan sonra, ocağın altını kapatıp maydanoz suyunu süzün.
- Hamile kadınlar kesinlikle maydanoz suyu içmemelidir. - Maydanoz oksalit asitten yüksektir, böbrek taşı olanlar kullanmamalıdır. - Maydanoz yüksek kalsiyum içeren besinlerle birlikte kullanılmamalıdır. - Kan sulandırıcı ilaç kullananlar K vitamini içeriğinden ötürü maydanoz tüketmemelidir.
Maydanoz veya suyu, idrar yolu enfeksiyonu, böbrek taşı ödem, adet dönemi problemleri, sindirim sorunları astım ve öksürüğe iyi geldiği bilinmektedir. Maydanoz etkili bir idrar söktürücü ve ödem attırma özelliği taşır. Safra ve böbrek taşlarının hızla atılmasını sağlar. Kullanmak için ancak doktora danışmak gereklidir.
Yaklaşık yarım demet taze maydanozu saplarını da kullanarak yıkayıp, çaydanlığa koyabiliriz. Üzerine 2 su bardağı suyu ocağa koyup kaynamasını bekliyoruz. Ortalama iki-üç dakika kaynadıktan sonra kapağını kapatıp on dakika demlenmeye bırakıyoruz. Daha sonra isteğimize göre sıcak veya oda sıcaklığında içebiliriz.
Klorofil içeren maydanoz, anti bakteriyel anti mantar özelliklere sahiptir. Ciddi bir hastalığın nedeni olmadığı takdirde mide bulantısına iyi geliyor. Karaciğeri zehirli maddelerden temizlemek için yardımcıdır. Antioksidan içeriği yüksek olan maydanoz aynı zamanda kalp sağlığı ve kansere karşı da koruyucudur.
Maydanoz ve limon, besinler arasında en güçlü antioksidan ve iltihap sökücü özelliğe sahiptir. Maydanozun düzenli olarak tüketilmesi vücudu baştan aşağı iltihap ve enfeksiyonlardan arındırırken limon da vücuttaki yağların parçalanmasında etkin bir rol üstlenmektedir.
Maydanozlar ayıklandıktan sonra 15 dakika maydanozları bir tencere içerisinde haşlıyorsunuz. Daha sonra süzgeçten geçirdikten sonra açık renkteki olan suyu biraz daha ılıdıktan sonra tüketebilirsiniz. Maydanoz suyunu günde 2 defa tüketebilirsiniz.
Maydanoz suyunun siz uyurken yağ yakıcı etkisini göstermesini istiyorsanız uyumadan 2 saat önce hiçbir şey tüketmemeniz gerekir. Aç karnına içeceğiniz bir bardak maydanoz suyu, siz uyurkende kilo vermenizi ve yağlarınızın hızlı bir şekilde yakılmasını sağlatacaktır.
Kan akışını hızlandırma gücü sayesinde adet kanamasının zamanında gerçekleşmesinde oldukça etkilidir. Adet gününüzden yaklaşık 3-4 gün önce maydanozu kaynatıp suyunu süzün. Maydanoz suyunu 30 dakika soğumaya bırakın. Günde birkaç bardak bu maydanoz suyunu içerek adetinizin hızlıca söktürülmesini sağlayabilirsiniz.
Bu kürün yapılışı çok basittir. Sabah uyandığınızda blender'a belirtilen miktar ölçüsünde maydanozu atın üstüne 1 tane limonun suyunu iyice sıkın, son olarak da üzerine 1 bardak su ekleyin. Malzemelerimizi blender'a ekledikten sonra blender'i çalıştırarak yemyeşil bir su elde edeceksiniz. Kürünüz hazır.
Maydanoz kürü şöyle yapılır; 15–16 dal maydanozu sapları ile beraber blendere atılır. Üzerine iki yemek kaşığı limon suyu ve yarım su bardağından biraz fazla su ilave edilir. İki dakika blenderden geçirilir. Günde bir defa sabah kahvaltıdan 15 dakika önce tamamı içilir.
Maydanoz Limon Kürü Zararları ve Yan Etkileri
Tansiyon düşürdüğü için, tansiyonu düşük kişilerde bayılma gibi maydanoz limon kürü zararları görülebilir. Hamilelik şüphelerinde ve hamilelik döneminde kullanılması tavsiye edilmez.
K vitamini kanı pıhtılaştırır ve kan sulandırıcı ilaç kullananlarda yüksek K vitamini alınması ilaçların etkinliğini değiştirir. Maydanozun 1 bardağında 984 mikrogram K vitamini bulunur, bu günlük yeterli alımın %100'ünden fazladır. Böbrekte kalsiyum oksalat taşı olanlar maydanoz kullanmamalıdır.
Maydanoz bağırsakları çalıştırdığı için sindirimi kolaylaştırır, kabızlığı önler. İdrar söktürücü ve terletici özelliği olduğundan dolayı vücuttaki kirli kanı temizler ve dışarı atar.
Bir tutam maydanoz günlük C vitamini ihtiyacının üçte birini karşılayarak bağışıklık sistemine büyük destek sağlar. Ayrıca maydanoz bağışıklık sistemine yarar sağlayan diğer bir vitamin olan A vitamininden de oldukça zengindir.
Düzenli tüketimi sağlayabilmek adına her sabah kahvaltınıza bir tutam (10-15 dal) maydanoz eklemek bu bitkinin faydalarından tam anlamıyla yararlanmanızı sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri