Karar sonucu öğrenciye bilgi verilerek mazeretli ders kayıt formu doldurması için yönlendirilir. Dilekçe incelendikten sonra öğrenci evrak kayda yönlendirilir. kayıt haftasında dilekçe ile öğrenci işlerine başvuru yapar. evraklar değerlendirilmek üzere fakülte yönetim kuruluna gönderilir.
Sadece haklı bir mazeret ile ders kaydını zamanında yapamayan öğrencilerin, Mazeretli Kayıt Dönemi içerisinde aşağıdaki "Mazeretli Ders Kaydı Dilekçesi"ni doldurarak Enstitümüze teslim etmeleri halinde, Yönetim Kurulu kararı ile kayıtları yapılabilecektir.
✍Mazeretli ders kayıt işlemi nedir? Ders kayıtları ve veya kayıt yenileme tarihlerinde ders kaydı yapamayan öğrenciler, mazeretlerini, Pusula Bilgi Sistemi üzerinden bildirirler. Başvurular akademik takvimde belirtilen tarihlerde yapılır.
MADDE 12 – (5) Yarıyıl başlangıç tarihinden itibaren bir aylık süre içinde başvuran ve mazereti ilgili kurullar tarafından kabul edilen öğrenci, derslere kayıt yaptırabilir. Bu süreden sonra yapılan başvurular dikkate alınmaz.
Ders kayıt zamanını kaçırırsam ne yapmalıyım? Ders kayıtları için ayrılan süreyi kaçıran öğrenci, bölüm sekreterine mazeretlerini bildiren yazılı bir dilekçe ile başvururlar. Bölüm yönetimi tarafından gerekçenin uygun bulunması halinde ders kaydı yapılır.
İlgili 23 soru bulundu
YÖK'ün internet sitesinde yer alan duyuruya göre, YKS kılavuzlarında belirtilen tarihlerinde kayıt yaptıramayan adaylar, kayıt tarihinin bitişinden itibaren 3 hafta içinde yerleştiği programın bulunduğu yükseköğretim kurumlarına başvurarak mazeret bildirecek.
7. Eğitim süresi içinde kayıt yenileme işlemi yapılmazsa ne olur? Öğrenciler, her dönem başında akademik takvimde belirlenen süreler içinde kayıtlarını yenilemek zorundadırlar. Bu süre içinde kaydını yenilemeyen öğrenciler o yıl derslere giremez ve öğrencilik hakkından faydalanamazlar.
Süresi içinde kaydını yenileyemeyen haklı ve geçerli mazereti olan öğrenci, akademik takvimde belirtilen mazeretli geç kayıt süresi içerisinde mazeretini belirten dilekçe ile öğrenci işleri birimine başvurur.
2023 YKS ile yerleştiği Üniversitemiz programına mazereti sebebiyle kayıt yaptıramamış öğrencilerimiz 22 Eylül 2023 Cuma günü mesai bitimine kadar geçerli mazeretini belirten dilekçelerini şahsen veya posta/kargo yoluyla akademik birimlerine başvuru yapmaları gerekmektedir.
Kayıt yenileme ve ders kaydı işlemlerimi istediğim zaman yapabilir miyim? Hayır. Üniversite tarafından ilan edilen tarihlerde kayıt yenileme ve ders kaydı yapmayan öğrenci, o yarıyılda derslere ve sınavlara giremez ve öğrencilik haklarından yararlanamaz.
Programı öğrencisiyim. ……..-…….. Eğitim-Öğretim Yılı Güz/Bahar Yarıyılında kayıt yenileme tarihlerinde ………………………………………………………… nedeniyle kaydımı yaptıramadım. Mazeretim sebebiyle ders kaydımın yapılması hususunda gereğini arz ederim.……/……/20….
Bu süre içinde kaydını yenilemeyen öğrenciler o yarıyılda derslere giremezler ve bu süre öğrenim süresinden sayılır, öğrencilik statüsü devam eder ancak öğrencilik haklarından yararlanamaz.
Başarılı bir şekilde ders kesinleştirme işlemini tamamladığınızda aşağıdaki ekranı görüntüleyebileceksiniz. Öğrenci tarafından ders kesinleştirme işlemi gerçekleştirilmezse, aktif dönemde ders kaydı yapılmamış olur.
Mazeretleri nedeniyle 28 Ağustos – 01 Eylül 2023 tarihleri arasında kayıt yaptıramayan adayların, kayıt tarihinin bitiminden itibaren 3 hafta içerisinde mazeretlerini belirten dilekçe ile başvurması halinde mazereti kabul edilenlerin kaydı yapılacaktır.
Öğrencilere aktif dönem açılması, derslerinin seçilebilmesi, isterse alanını değiştirebilmesi, sınav merkezini değiştirebilmesi ve sınava girebilmesi için kayıt yenileme dönemlerinde yapılan işleme kayıt yenileme işlemi denir.
Ekle-sil, öğrencilerin kendi insiyatifleriyle, kaydolmuş oldukları derslerin bir veya daha fazlasını silip bir veya daha fazla derse kaydolma işlemidir. Öğrenci belirtilen tarihlerde ders ekleme, silme ve şube değiştirme işlemlerini kendisi yapar. Ekle-sil dönemi, tabloda belirtilen tarihlerde yapılır.
Üniversite kayıt tarihini unutan veya kaçıran öğrenciler için ilk adım, durumu açıklayıcı bir dilekçe ile rektörlüğe başvurmak olmalıdır. Dilekçe kabulü, üniversitenin inisiyatifindedir ve genellikle dilekçede belirttiğiniz mazerete bağlıdır. Bu nedenle dilekçenizi dikkatli bir şekilde hazırlamanızda fayda var.
-YÖNETMELİK GEREĞİNCE ÖĞRENCİLERİN MAZERET BİTİMİNDEN İTİBAREN YEDİ GÜN İÇİNDE BÖLÜMLER SEKRETERLİĞİNE MAZERETİNİ BELİRTİR BELGE İLE BİRLİKTE DİLEKÇE VEREREK MÜRACAAT ETMELERİ GEREKMEKTEDİR.
Madde 4 - (1) Yukarıda sayılan mazeretlerden biri nedeni ile sınava giremeyen öğrenci, mazeret sınavına girmek istediği ders veya dersleri belirten dilekçeyi, gerekli belgeyi de ekleyerek, Dekanlığa/Müdürlüğe sunar. Mazeretin kabul yetkisi ilgili Fakülte/Yüksekokul/Enstitü Yönetim Kurulu'ndadır.
SINAV ÜCRETLERİ NE KADAR? 2022-YKS kılavuzuna göre her bir sınav için sınav ücreti 115 lira olarak belirlendi. YKS geç başvuru ücreti ise yüzde 50 artırımla oturum başına 172,5 TL olacak.
YKS GEÇ BAŞVURU NASIL YAPILIR? YKS geç başvuru işlemi belirlenen tarihler doğrultusunda ÖSYM AİS üzerinden gerçekleştirilecek. T.C. kimlik numarası ve şifreleriyle sisteme giriş yapan adaylar, katılmak istedikleri oturumu belirleyerek ardından sınav ücretini yatırarak geç başvuru işlemlerini yapabilirler.
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından uygulanan sınavın geç başvuruları 27 Mart - 3 Nisan 2023 tarihleri arasında alınacak.
Ders kaydını öngörülen tarihler arasında yaptırmayan öğrenciler, ders ekleme-silme süresi bitimine kadar ve ancak mazeretlerinin Rektörlük tarafından kabul edilmesi halinde kayıt yaptırabilirler.
Kazanıp da kayıt yaptırmayan adaylar, ilgili programda kontenjan işgal etmiş oluyor. Örneğin 50 kontenjanı olan bir programda 3 kişi kazandığı halde kayıt yaptırmazsa, bu programı kazanabilecek durumda olan 3 aday, ya üniversiteye yerleşemiyor ya da daha alt sıradaki (tabi daha az istediği) bir programa yerleşiyor.
GEÇİCİ KAYIT
Üniversitemize kayıt hakkı kazanan ancak ortaöğretim kurumlarından mezun olamayan bütünleme veya tek ders sınavına girecek adayların geçici kayıtları şahsen müracaat ile yapılır. Bu durumda olan adaylar geçici kayıt sırasında ÖSYM Yerleştirme Sonuç Belgesini ibraz ederler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri