Aracın içinde yakıt kokusunu oluşturabilecek 2 seçenek var diyebiliriz. Bunlardan biri yanmış yakıt kokusu yani emisyondur. Sebebi ise egzoz manifoldundaki kaçaklar ve egzoz sitemindeki patlaklardır.2 ci sebep ise yakıt sistemi kaçakları ve yakıt deposu hava tahliyelerinin zamanla tıkanmasıdır.
mazot pompasının contalarında kaçak olabilir.önceki aracım albeam'da aynı sorun vardı.pompanın contaları değişti sorun ortadan kalktı.akan mazot sıcakla buluştuğu zaman aracın içine ağır bir mazot kokusu geliyordu.
Mazot dökülen bölgeye ilk aşamada tuz dökülmeli ardından tuzun üstüne limon suyu sıkılarak o bölge iyice ovalanmalıdır. Ardından durulandığında araçtaki mazot lekesinin de mazot kokusunun da giderildiği görülecektir.
Uzun süreli veya tekrarlı maruz kalma sonucu organlarda hasara yol açabilir. Solunması halinde zararlıdır.
Bu, motorun tam verimle çalışmaması ve yakıtın tam olarak yanmamasından kaynaklanır. Sonuç: Egzozdan gelen çiğ yakıt kokusu, genellikle motorun düzgün yanma gerçekleştirememesinden kaynaklanır. Bu, ateşleme, yakıt dağıtımı veya hava alımı ile ilgili sorunlar nedeniyle olabilir.
İlgili 31 soru bulundu
Soğuk motorda benzin kokusu olması normaldir çünkü araç en ideal çalışma ısısına ulaşmak için maksimum rolanti devrinde kapalı döngüde çalışır yakıt haritası dışında hareket eder ısınınca püskürtme normal seviyeye çekilir,soğuk motorda terleme ile birleşen yakıt daha fazla kokar.
Yeteri kadar hava olmadığı durumlarda ateşlenen yakıtın tamamı yanmaz ve bunun sonucunda verimsizlik ortaya çıkar. Bu durumda yanmamış karışım egzoz gazlarıyla birlikte atmosfere salınır. Egzozdan çıkan bu karışım ise çiğ yakıt olarak adlandırılır.
Motorinin donma noktası -10 °C iken benzinin donma noktası -65 °C'dir. Alevlenme Tehlikesi: Motorin, benzine nispeten daha düşük sıcaklıklarda tutuşma kabiliyetine sahip olmasına rağmen buharlaşma özelliği daha düşük olduğu için alevlenme tehlikesi de daha düşüktür.
Mazot ya da benzin araç içine dökülmesi durumunda oldukça uğraştırıcı bir leke ve koku meydana getirmektedir.
Sinirlerinizi hissizleştiren bu biyolojik süreç, beynin ödül yolu olarak da bilinen mezolimbik yolunu aktifleştiriyor. Yani sinirler, benzin kokusunu alınca mezolimbik sistem dopamin salgılıyor. Beyniniz size bunu beğendiğini ve bundan daha fazla istediğini söylüyor.
Aracın içinde yakıt kokusunu oluşturabilecek 2 seçenek var diyebiliriz. Bunlardan biri yanmış yakıt kokusu yani emisyondur. Sebebi ise egzoz manifoldundaki kaçaklar ve egzoz sitemindeki patlaklardır.2 ci sebep ise yakıt sistemi kaçakları ve yakıt deposu hava tahliyelerinin zamanla tıkanmasıdır.
Asidik bir çözelti olan soda ve karbonat ikilisi, mazot lekesini temizlemek için kullanılan en güçlü yöntemlerden biridir. Mazotun yağ molekülleri, soda-karbonat karışımı ile parçalanarak yok olur. Soda ve karbonat yöntemi için mazot lekesi olan yüzeye yarım çay bardağı karbonat dökülür.
bimden 15 şişe sirke al. tanesi 1.5 lira. sirke çözücüdür pırıl pırıl yapar ve dezenfekte eder.dükkanımın tabanına döktüğüm 4 litre motor yağını 10 dakkada sirkeli suyla çıkardım eser kalmadı yağdan. 5 - 6 litre suyla karıştır bu sirkeleri bidonlara boşalt bir gün kalsın bu şekilde mazotu iyice çözsün.
ilk ihtimal, mazot filtresi değişimi sonrasında motor kısmına dökülen mazot kalıntısı bu kokuya sebebiyet verebilir. filtre takılırken sorun yaşandı ise, ve koku buradan kaçırma şeklinde oluşuyor ise aracınızın yüksek devirlerde performansı ciddi oranda azalması gerekir.
Kötü kokan çamaşırlarınızın üzerine biraz karbonat serpin. 20 dakika kadar bekleyin. Daha sonra fırçalayarak karbonatı yedirin ve giysiyi temizleyin.
Bir seçenek, lekenin üzerine limon suyu veya beyaz sirke uygulamaktır. Bu doğal asitler, lekenin çözülmesine yardımcı olur. Lekenin üzerine uyguladıktan sonra, bir süre bekletin ve ardından ılık sabunlu suyla yıkayarak çıkarın. Bir diğer ev yapımı çözüm ise karbonat ve su karışımıdır.
Tütsü ve mumların yakılması ile polisiklik aromatik hidrokarbonlar da açığa çıkar. Bu maddeler, gaz ve dizel yakıtları ile de havaya karışmaktadır ve bebeklerin düşük doğum tartısıyla doğmasına, bunun yanı sıra kansere sebebiyet verebilmektedir.
çiğ benzin kokusu geliyor motorun egzozundan yanmadan atılıyor gibi geliyor... Uzun süre çalıştıktan sonra geliyorsa koku ilk olaral bujiyi kontrol edin . Motorunuz ne bilmiyorum , bujide sıkıntı yoksa karbüratörle ilgili olabilir. Ama ilk çalıştırmada koku gelip sonra kayboluyorsa çok takma.
Benzinden korkma ne bulaşır ne leke yapar.Benzin billur mavi,mazot sarıya kaçan yeşil ve yağ gibi akar.Kokusu mide bulandırır.10 numara yağ :) dönecekmiş.
Diğer bir önemli husus, bidon içindeki mazotunuzun bekleme süresinini bir kaç ayı geçmemesi... Beklemiş mazot/yakıt iyi değildir, oksidasyona uğrar.
Hava ile karışmadıkça yanmazlar. Yanıcılık limitleri % 2 ile % 8 arasındadır.
Dizel ile benzin farkı hakkında söylenebilecek en önemli şeylerden biri de benzinin mazota göre daha hızlı yanması ve tükenmesidir. Mazot daha yavaş ve uzun yanar dolayısıyla görece ekonomiktir.
Taze hava piston tarafından sıkıştırılır. Enjektör ise pistonlar tarafından sıkışan taze havaya çok yüksek basınçla yakıt püskürtür. Ortaya çıkan karışım yani taze hava ile yakıt bu basıncın etkisiyle yanar ve pistonu aşağı iter. Yanma sonucu ortaya çıkan gazlar silindirler aracılığıyla egzozdan atılır.
-Araç teklemeye başlar. -Egzozdan siyah duman yükselir. -Ateşleme sistemi arızası gerçekleşir. -Motor parçaları yanlış yakıttan arındırılıp hasar gören parçalar yetkili oto servisde tamir edilene kadar araç çalışmaz.
Yanlış yakıt dolumu direkt olarak aracın performansını etkiler, kısa süre içerisinde durmasına sebep olur. Çoğu zaman araç, servislere çekici yardımı ile götürülüp tamir ettirilir. Aracın çalıştırılması esnasında motordan oldukça gürültülü sesler gelir ve egzozdan siyah duman çıkabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri