Mdf mobilyaları temizlemenin en iyi yolu yumuşak bir mikro fiber bir bez kullanmaktır. Düzenlik aralıklarla bezle MDF mobilyanın temizliğini yapmak kalıcı lekelerin oluşmasını engeller. Kolonya, alkol ve sert kimyasallar kullanmaktan kaçının. Bezinizi hafif ıslatarak temizlik işlemini yapabilirsiniz.
Metal mobilya temizliği için ilk olarak bulaşık deterjanı ile suyu karıştırıp bir sprey haline getirip, lekeye püskürtün. Ardından yumuşak mikrofiber bir bez yardımı ile lekeyi silin. Eğer metal mobilya paslanmış ise sadece leke üzerine olacak şekilde pas sökücü kullanın.
Ahşap mobilyalarınızı temizlemek ve parlatmak için doğal bir malzeme olan zeytinyağı kullanabilirsiniz. Bir bez üzerine biraz zeytinyağı dökerek ahşap yüzeyleri silerek temizleyebilir ve parlatabilirsiniz. Zeytinyağı, ahşap mobilyaların doğal parlaklığını geri getirir ve mobilyaları nemlendirir.
Yeni mobilya kokusunu gidermek için başvurulan bir diğer yöntem beyaz sirke ve su karışımıdır. Su ve beyaz sirke eşit oranlarda eklenerek bir karışım hazırlanır. Bu karışım içerisine daldırılan bir bez ile yeni mobilyaların yüzeyi silinir. Silme uygulaması ahşap ya da kumaş üzerine yapılabilir.
MDF mobilyalarını temizlemenin en iyi yolu, yumuşak bir mikrofiber bez kullanmaktır. Herhangi bir ticari temizleyici veya mobilya cilası kullanmaktan kaçının, çünkü bu tür ürünler, kullandıkça MDF mobilya yüzeyini matlaştırabilir.
İlgili 37 soru bulundu
Mdf mobilyaları temizlemenin en iyi yolu yumuşak bir mikro fiber bir bez kullanmaktır. Düzenlik aralıklarla bezle MDF mobilyanın temizliğini yapmak kalıcı lekelerin oluşmasını engeller. Kolonya, alkol ve sert kimyasallar kullanmaktan kaçının. Bezinizi hafif ıslatarak temizlik işlemini yapabilirsiniz.
MDF, suya karşı dirençli bir malzeme olmadığı için genellikle nemli ortamlarda kullanılmamaktadır. Ancak, MDF malzemelerinin suya karşı dayanıklılığı, emprenye edilme yöntemi ve kalınlığına göre değişebilir. Su geçirmez bir MDF seçeneği olan MDF Lam, özel bir emprenye yöntemiyle su geçirmez hale getirilir.
Alkol ve sudan oluşan bir sprey hazırlayın ve lekenin üzerine püskürtün. (isteğe bağlı olarak sabunlu su karışımı ya da kimyasal içermeyen temizleyiciler de kullanılabilir.) Ardından mikrofiber bez yardımı ile lekeyi silin. Lekenin çıktığından emin olana dek bu işlemi sürdürün.
Temizlerken su çekmeyen bir mikrofiber bez işinizi görecektir. Bununla birlikte kimyasal madde kullanmamaya özen gösteriniz. Doğal sabun veya nubuk temizleyicisi kullanabilirsiniz. Makineden ziyade elle temizlik nubuk mobilyalarınızın ömrünü uzatacaktır.
Nemli ve yumuşak bir bez yardımıyla silinen mobilyalar kirden ve tozdan arındırıldıktan sonra kurulanmalıdır. Bu işlemden sonra balmumu ve terebentin karışımı gibi doğal uygulamalar yaparak renklerinin korunmasını sağlayabilirsiniz.
Kullanım Alanı: Parkeler, ahşap mutfak dolapları, ahşap merdivenler, ahşap kapı ve pencere pervazları gibi silinebilir tüm geniş ahşap yüzeylerin temizliğinde en iyi sonucu sağlar.
Öncelikle temizlemede çok güçlü deterjanları önermiyoruz. Özellikle içerisinde bulunan aktif maddeler koltuklarınızın döşemelik kumaşlarına zarar verebilir. En ideal temizleyici Arap sabunudur.
Yüzey temizleyicilerin kullanım alanlarına değinecek olursak; Evler: Yüzey temizleyiciler, evlerdeki mutfak, banyo, tuvalet ve diğer yüzeylerin temizliği için kullanılır. Ayrıca, mobilya, halı ve perdeler gibi ev eşyalarının temizliği için de kullanılabilir.
Dolap temizliğinde aşındırıcılardan uzak durulması gerekir. Mikro fiber veya pamuklu bezler kullanılırsa çizilmeler önlenir, rendelenmiş sabun, arapsabunu ya da bulaşık deterjanı ile temizliği kolay bir şekilde yapılır.
Yüzeylerin türüne göre farklı temizlik sirkesi kullanılabilir. Cam, fayans veya paslanmaz çelik gibi yüzeyleri temizlerken de etkilidir. Ayrıca mobilyaların ve halıların temizliğinde de kullanılabilir.
Koltuklarınızı temizlemek için hazırladığınız suya asit içermeyen deterjanları ekleyebilirsiniz. Bunun için değerlendirebileceğiniz ürünler Arap sabunu, çamaşır yumuşatıcı, koltuk temizleme deterjanı kullanabilirsiniz. Suyun sık sık değişmesi, daha temiz ve canlı görünüm kazandıracaktır, aklınızda bulunsun.
Kimyasal temizlik ürünleri yerine zararlı olmayan sirke kullanımı, ev hanımlarının en önemli tercihidir. Mobilya gibi yüzeylerin temizliğini içinde su olan bir sprey şişesine 3-4 yemek kaşığı sirke ekleyerek yapabilirsiniz.
Mutfak dolaplarını temizlemek için: Küçük bir kovaya bulaşık deterjanı ve sirke dökün. Ardından yarısını biraz geçecek şekilde su koyun. Bu karışımı bezle ya da süngerle tüm dolaplara uygulayın. Islak bir bezi bol bol durulayarak tüm dolapların içini tekrar silin.
Başka bir kovada bulaşık deterjanı ve suyu karıştırın. Temiz bir bezi bu suya batırın ve dolapların içini, kapaklarını ve görünürdeki bütün alanları silin. Silme işlemi bittikten sonra, temiz ve kuru bir bezle dolapları tekrar silin ve nemini alın. Dolapların nemini kurulamak, ahşabın zarar görmesini engeller.
Hafif Nemli Bezle Silme:
Ahşap yüzeyleri temizlemek için hafif nemli bir bez kullanabilirsiniz. Sadece su ile nemlendirilen bir bezle nazikçe silme işlemi yapın. Fazla su kullanmaktan kaçınılmalıdır. Çünkü ahşap malzemeler nemden etkilenerek ürüne zarar verecektir.
Koltukların daha iyi temizlenmesi için sirke, bulaşık deterjanı ve soda karıştırılarak su hazırlanır ve koltuklar hazırlanan su ile iyice silinir. Süet koltukların üzerinden leke ve kirlerin kolayca arınmasına yardımcı olacaktır. Koltukların temizlenmesinde etkili olan diğer yöntemlerden biri de beyaz sabundur.
Ahşap Mobilyalarınız İlk Günkü Gibi Olsun
Bir yaprak kağıt havluyu zeytinyağı şişesinin ağzına bastırın, şişeyi eğin ve birkaç damla zeytinyağı ile mobilyanızı silin. Birkaç damla zeytinyağı ahşap mobilyanızın parlaması için yeterli. Ayrıca, ahşap yüzeyleri temizlerken su temasından kaçınmalısınız.
MDF'nin kullanım ömrü kullanış tarzı ve ürünün maruz kaldığı etkenlere bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Bu anlamda ham MDF ömrü 10 yıl olurken MDF Lam ömrü ise 20 yıla kadar çıkmaktadır.
MDF (Orta Yoğunlukta Levha), ahşap parçacıklarından üretilen bir üründür ancak ahşaptan daha güçlü değildir. Strese maruz kaldığında bölünebilir veya çatlayabilir. Suyu ahşaptan daha hızlı emebilir. Bu yüzden şişmeye ve hasara neden olabilir.
MDF ise çok fazla kabarma yapmaz, şişme oranı daha düşüktür. Mobilyada MDF ve Sunta seçimi önemlidir. Seçiminiz nem ve rutubete göre değişecektir. Rutubetli ortamlarda MDF kullanılması daha uygun olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri