Medetsiz Dağı, Orta Toroslar'da, Bolkar Dağları üzerinde 3524 m yüksekliğinde bir dağdır. Bolkar Dağları Orta Toroslar'ın en yüksek bölümüdür. Medetsiz Dağı Bolkarlar'ın kuzey doğru uzanan parçasıdır. Niğde Ulukışla Mersin Çamlıyayla ilçelerinin sınırı dağın doruklarından geçer.
Niğde ilinin Ulukışla ilçesi sınırları içerisinde yer alan Medetsiz zirvesi konum itibarıyla Ulukışla'nın 20 km kadar güneydoğu yönünde yer alır.
Öğrencimizin tırmanışa ilişkin notu: “29-30 Temmuz 2017'de 3.524 m. yüksekliği ile Torosların “Bolkar Dağları” olarak bilinen dağ sırasının en yüksek noktası olan Medetsiz Zirvesi'ne Ankara H.T.D.
Bolkar Dağları eski adıyla Bulgar Dağları Konya, Niğde ve İçel (Mersin) illerine yayılmış, en yüksek noktası 3.524 metre rakımlı, tektonik bir dağ sırasıdır. Vipera bulgardaghica adındaki zehirli engerek türü dünyada sadece bu dağda yaşamaktadır.
Bolkar dağı (3524 m. ) kayak alanları, Niğde il sınırları içerisinde yer almaktadır.
İlgili 36 soru bulundu
Antalya Körfezi'nin çevresini bir yay gibi çizerek şehre kuşbakışı bakan Toroslar, iki bin kilometrelik bir dağ zinciri.
Barla Dağı, Isparta ilinde, Eğirdir Gölü'nün batısında bulunan dağ. Batı Toroslar'ın kuzey bölümündeki dağın doğusunda yükselti 2.798 m'ye ulaşır.
Niğde'nin kuzeybatısında Niğde ile Bor arasında yer alan volkanik dağ. Batıda, taze volkan konisi biçimindeki Hasandağı ile (3.268 m.) birleşir.
Alanın Tanımı: Tecer Dağları, Sivas'ın güneydoğusunda yer alan ve doğubatı doğrultusunda uzanan bir dağ silsilesidir.
BİNBOĞA DAĞLARI
Binboğa Dağları Akdeniz ve Doğu Anadolu bölgeleri arasında kalır. Güneyinden Göksun Çayı geçer. Doğusunda Afşin Ovası, Batısında ise Dibek Dağı bulunur.
Medetsiz Dağı, Orta Toroslar'da, Bolkar Dağları üzerinde 3524 m yüksekliğinde bir dağdır.
Madra dağı eski bir kıvrım dağının temeli olup etrafı çepeçevre neojen göl tortulları, lav ve tüfleri ile kuşatılmış ve bunlar da aşınım sonucunda tepelik bir görünüm almıştır. Madra Dağı'nın kuzey uzantısı durumundaki Şap Dağı'nın yükseltisi 11O m'dir.
Madur Dağı, Trabzon'un Sürmene ilçesinde yer alan, 2.742 rakımlı ilçenin en yüksek dağıdır. Madur Dağı'nın çevresi Köşk Yaylası, Taşlı Yaylası, Sulak Yaylası, Kalecik Yaylası ve Kutlusu Yaylası gibi yaylalarla çevrelenmiştir.
İlçenin kuzeydoğusunda bulunan Kızıldağ 3.025 metre yüksekliği ile hem Sivas ilinin en yüksek daği, hem İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Karadeniz Bölgesi´nin kesiştikleri yerdir, hem de yurdumuzun en uzun akarsuyu olan Kızılırmak'ın doğduğu yerdir.
Bu dağ Aksaray ve Niğde il sınırları içerisinde yer almaktadır. 1750 metresine kadar meşe ormanlarıyla kaplıdır.
Ak Dağlar, Türkiye'de Akdeniz bölgesinde eski Likya bölgesi olarak gösterilen Antalya'da yükselmektedir. Bey Dağları'nın kolu olan Akdağlar Yüksek Tekellioğulları Dağları'nın, Kıyı Beydağları ve Merkezi Beydağları boyunca uzanan sıradağlardır.
Alanın Tanımı: Karacadağ, büyük bir bölümü Diyarbakır ilinin güneybatısı ile Şanlıurfa ilinin kuzeydoğusu arasında uzanan sönmüş volkanik dağdır. 120 km çapında, oval şeklinde bir alana yayılır. Dağın genellikle ince bir toprak tabakasıyla kaplı Diyarbakır yönündeki kesimi tarımsal üretim için elverişlidir.
Ağrı'nın Doğubayazıt ile Van'ın Çaldıran ilçeleri arasında bulunan Büyük Tendürek (3 bin 533 metre) ile Küçük Tendürek (3 bin 291 metre) ikiz volkanik dağları, güvenlik güçlerinin yürüttüğü çalışmalar sayesinde terörden arındırıldı.
İdris Dağı; Ankara'nın yaklaşık 50 kilometre kuzey doğusunda, Kalecik ilçe sınırları içerisinde yer alan bir dağdır.
Dedegöl Dağı, Isparta'nın doğusunda Yenişarbademli ilçesi sınırı içerisinde 2998 m. yüksekliğiyle Isparta ilinin en yüksek dağıdır. Dedegöl Dağı'nın eteklerinde Melikler Yaylası, bilinen 15 km uzunluğuyla Türkiye'nin en uzun mağarası olan Pınargözü Mağarası ve Zindan Mağarası bulunmaktadır.
Yalnızçam Dağları, Anadolu'nun kuzeydoğusunda, Ardahan, Artvin ve Erzurum illeri arasındaki yüksek sıradağlardır. Bir tarafı Doğu Karadeniz, diğer tarafı Doğu Anadolu Bölgesine bakar. Artvin'in doğusunda, Ardahan'ın kuzey (Posof, Hanak, Damal) ve kuzeybatısında, Erzurum'un Olur ilçesinin kuzeyinde yer alır.
Facia yerine yetişen güveyi ve Obanın gün görmüşleri bu hale acırlar, göz yaşı dökerler. Hain kaynana diz çöküp Hakk'a yalvarır ve masum gelinine yaptığına pişman olur; ama, iş işten geçmiştir. Gelinciğin kemiklerini bu ocağın mezarına gömerler ve bu dağa Gelincik Ana adını verirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri