Mehil izni, çalıştığınız yerden ilişik kestiğiniz gün başlar. 15 gün + belli bir yol müddeti olarak devam eder. Sürenin bitimini müteakip yeni görev yerine başlamanız gerekir.
b) Başka yerdeki görevlere atananlar, atama emirlerinin kendilerine tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içerisinde o yere hareket ederek belli yol süresini, izleyen iş günü içinde işe başlamak zorundadırlar. Savaş ve olağanüstü hallerde bu süre Cumhurbaşkanı Kararı ile kısaltılabilir."
MADDE 6- (1) Personelin yıllık izinleri ve yıllık mazeret izinleri aşağıdaki gibidir: a) Personelin her yıl otuz gün yıllık izin hakkı vardır. Bu müddete yol dâhil değildir. Ayrıca kısa süreli mazeretlerde kullanılmak üzere on beş güne kadar yıllık mazeret izni verilebilir.
1- Hastalanan memurun, Mer'i mevzuata uygun olarak doktor görülecek lüzum üzerine verilen rapora dayalı olarak, özlük haklarına dokunulmaksızın hastalık izni verilmesi gerekir. 2-Mehil müddetinde hastalanan ve hastalık izni kullanan memurun mehil müddeti hastalık izin süresince kesilir.
Madde metni ve 62 seri numaralı Devlet Memurları Kanunu Genel Tebliği incelendiğinde; memurların yıllık izinlerinin kullanılmasında zorunlu hallerde memuriyetin bulunduğu yer dışında gidiş ve dönüş için toplamda 4 güne kadar izin (yol izni diyebiliriz) verilebilir.
İlgili 45 soru bulundu
Yıllık iznini ikamet ettiği belediye veya köy sınırı dışında başka bir yerde geçirmek isteyen memura zorunlu hallerde yetkili amirin uygun bulması halinde gidiş ve dönüş için ikişer gün olmak üzere yıllık izinle birlikte en fazla 4 gün (daha az verilebilir ya da hiç verilmeyebilir) yol izni verilebilir.
Yıllık ücretli izinleri işyerinin kurulu bulunduğu yerden başka bir yerde geçirecek olanlara istemde bulunmaları ve bu hususu belgelemeleri koşulu ile gidiş ve dönüşlerinde yolda geçecek süreleri karşılamak üzere işveren toplam dört güne kadar ücretsiz yol izni vermek zorundadır.
Maaş ve yolluğunuzu peşin aldığınızdan dolayı ayrıldığınız kurumdan maaşınızı alıp 15 gün sonrada yeni kurumunuzda başlarsanız nakil olmaktan dolayı maaş ödeme işlemlerinde herhangi bir sorunla karşılaşmazsınız.
b) Başka yerdeki görevlere atananlar, atama emirlerinin kendilerine tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içerisinde o yere hareket ederek belli yol süresini, İzleyen iş günü içinde işe başlamak zorundadırlar. Savaş ve olağanüstü hallerde bu süre Bakanlar Kurulu Kararı ile kısaltılabilir.
Personel Müdürlüğe geldiğinde atama onayı kendisine tebliğ edilir. Maaş nakil ilmühaberinden 15 günlük mehil müddet izni hesaplanarak süre bitiminde göreve başlatılır.
Mehil izni, çalıştığınız yerden ilişik kestiğiniz gün başlar. 15 gün + belli bir yol müddeti olarak devam eder. Sürenin bitimini müteakip yeni görev yerine başlamanız gerekir.
“Madde 5 – Türk Silâhlı Kuvvetlerine mensup subay ve astsubayların barışta her yıl 30 gün yıllık planlı izin hakları vardır. Bu müddete yol dahil değildir. Ayrıca kısa süreli mazeretlerde kullanılmak üzere 15 güne kadar yıllık mazeret izni verilebilir.
Dağıtım İzni Askerden Sayılıyor mu? Her askerin aylık 2 gün izin hakkı vardır. Kısa dönem askerlik yapanlar 6 ay askerlik yaptığı için izin süresi onlar için toplam 12 gündür. Uzun dönem askerlik yapan kişiler 12 ay askerlik yapmaktadır ve bu kişilerin aylık 2 günden toplamda 24 gün izin hakkı vardır.
Mehil İzni Vermek Ne Demek? Mehil izni vermek kelimesinin anlamı süre tanımak belli bir süre izin vermek anlamına gelmektedir. Mehil izni ortalama 15 gün olarak verilmiştir. Mehil izni genellikle atanma yani taşınma gereken durumlarda ve evlilik gibi durumlarda verilmektedir.
Göreve başladığı tarihten sonra aybaşında (15'inde) maaşı peşin ödenir. (657 S. DMK-Madde 164) (Ücretsiz izin dönüşü göreve başlayan personel için de aynı işlem uygulanır.) peşin maaş ve 14 günlük kısıt maaş hak eder. çalışmadığı günlere ilişkin olarak hak edilmeyen ücretler için kişi borcu işlemi yapılır.
**İlk defa veya yeniden atananlardan, belge ile ispatı mümkün zorlayıcı sebepler olmaksızın mehil müddeti içinde görevlerine başlamadıklarında atanmaları iptal edilir. Belge ile ispatı mümkün zorlayıcı sebepleri olanların ataması ise göreve başlamama hali 2 ayı aştığında iptal edilir.
a) Aynı yerdeki görevlere atananlar atama emirlerinin kendilerine tebliğ gününü, b) Başka yerdeki görevlere atananlar, atama emirlerinin kendilerine tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içerisinde o yere hareket ederek belli yol süresini, izleyen iş günü içinde işe başlamak zorundadırlar.
375 sayılı KHK'nın ek 25. maddesine göre geçici görevlendirilen personelin mehil müddeti için yönetmelikte özel bir düzenleme yer almaktadır. Bu nedenle geçici görevlendirilen personelin, mehil müddeti konusunda yönetmelikteki bu hükme uyması gerekmektedir.
2-Devlet memuruna taşınması için tanınan mehil müddetinde hastalanması halinde yasal izin olan hastalık izin süresince mehil müddeti kesilir. Hastalık izin süresinin bitiminden itibaren kullanılamayan mehil müddeti kullanılabilir.
Ücreti, ödeme gününden itibaren 20 gün içinde mücbir bir neden dışında ödenmeyen işçi, iş görme borcunu yerine getirmekten kaçınabilir. İlgili maddede geçen ücret kavramı geniş yorumlanmakta olup, diğer sosyal hakları 20 gün içinde mücbir bir neden dışında ödenmeyen işçi de işten kaçınma hakkını kullanabilir.
Çalışan işçilerin maaş ödemesi, en fazla 20 gün geciktirilebilir. İş günü ve tatillerin toplamı olarak 20 gün boyunca ücret ödemesi yapılmadığı zaman, çalışanlar çalışmayı durdurabilir. İş veren 20 gün içerisinde, geçerli bir sebep olmadan maaş ödemesini geciktirdiği takdirde iş yeri çalışanları çalışmayı durdurabilir.
Göreve başlamadıktan sonra atama yapıldığınız yere gitmezseniz bişi olmaz. Sonra yine istediğiniz gibi bu kurum veya başka kurumların sınavlarına girip atanabilirsiniz. Ama göreve başladıktan sonra görev yerinize gitmezseniz cezai işlem uygulanır.
İşverenin vereceği yol izni ücretsiz bir izin. İşçi bu izin karşılığında işine döndüğünde telafi çalışması yapmak zorunda değil. Yıllık ücretli iznini işyerinin bulunduğu il dışında geçirecek işçiler işverenden yol izni istediklerinde işveren bu izni vermek zorunda.
ASKERLİK YOL İZNİ NE KADAR? 800 kilometreden daha az seyahat edilecekse 1 gün, 800 kilometre ile 1600 kilometre arasında seyahat edilecekse 2 gün, 1600 kilometreden daha fazla seyahat edilecekse 3 gün yol izni verilir.
Seyahat İzin Belgesi 'ni ilçe kaymakamlıklarından ya da Alo 199 Çağrı Merkezi'ni arayarak alabilerler. Belgeyi almanın en kolay yolu ise elektronik tasarım geliştirme. İnternetten-devlet'e giriş arama seyahat izin belgesi yazarsanız, İçişleri Bakanlığı E-Başvuru sayfasına yönlendirir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri