Melis isminin kökeni Rumca'dır. Rumca kökenli bu ismin alamı ise karşımıza "bal, bal arısı, tatlı olan" şeklinde çıkmaktadır.
Rumca kökenli bir isimdir.
Melissa veya Melisa bir kıza verilen isimdir. İsim, Yunanca μέλισσα (melissa), "Bal Arısı"ndan gelmektedir. Bu kelime ise μέλι (meli), "bal"dan gelmektedir.
Melis ismi bal, bal arısı anlamına gelmektedir.
Melek ismi, Kuran'ı Kerim'de 100'e yakın ayette geçer. Örneğin, Kadir Suresinin 4. ayetinde, Cebrail başta olmak üzere tüm meleklerin, sabah ezanına kadar yeryüzüne indiğinden bahsedilir. Bakara Suresinde ise melekler ile Allahu Teala arasındaki konuşma nakledilir.
İlgili 31 soru bulundu
Azra ismi Arapça kökenli bir kelime olarak bilinmektedir. Arapça bir kelime olmasına rağmen ise Kur'an'da geçmeyen isimler arasında yer almaktadır.
Asel Arapça kökenli olarak Türkçede yer alan ve hoş anlamı üzerinden beğeni toplayan isimlerden biridir. - Arapçada bal anlamına gelmektedir. - Cennetteki bal ırmağından bahsederken kullanılan bir isimdir. Ayrıca bu isim Kur'an-ı Kerim'de Muhammed suresi 15. ayette geçiyor.
TDK Sözlüğüne Göre Melisa İsmi
-Çayır, çayırlık. Ayrıca TDK'nın Kişi isimleri sözlüğüne göre ismin asıl hali Melis olarak yer almakta ve kökeninin Rumca olduğu belirtilmektedir.
Melisa, Rumca kökenli bir isimdir. Uzun bir süredir Türkiye'de yerleşik olarak bilinen bu isim son zamanlarda çok daha popüler hale geldi. Hem hoş telaffuzu hem de anlamı ile beraber verilen isimlerden biridir.
Türkiye'de Melis ismini kullanan 31.286 kişi bulunmaktadır. İstanbul'da Melis ismini kullanan 8.591 kişi bulunmaktadır. Ankara'da Melis ismini kullanan 2.355 kişi bulunmaktadır. İzmir'de Melis ismini kullanan 3.588 kişi bulunmaktadır.
Melis isminin karakter özellikleri
Çok yeteneklidir ve hem maddi hem de manevi anlamda başarılı olmanın yolunu bulur. Hayal gücünün gelişmişliği nedeniyle, hayal ile gerçeği birbirine karıştırmaya eğilimlidir. Duygusal dünyası çok geniştir ve empati yeteneği gelişmiştir. Bu sebeple, çok sevilen ve popüler olan biridir.
Melis, Yunan mitolojisinde 'tanrıça' demektir, şişman ve tembel anlamlarına da gelir. Erçin 'ücret' anlamına gelir. Bir insanın ücreti olamaz.”
Dinen mekruh sayılan isimler de olduğunu vurgulayan Öztürk, ''Resul, Nebi, Cebrail, Azrail, Mikail, İsrafil isimleri çocuklara verilmemeli, hoş değil. Samet ismi, hiç kimseye muhtaç olmayan demektir. Gülsüm gariban, zavallı kimsesiz anlamındadır.
Mira ismi, Kur'an'ı Kerim'de yer alan Kehf suresinde geçer. Kehf suresinin 22. ayeti ise, İnsanların Ashab-ı Kehf hakkındaki tartışmalarını ifade ederken kullanılır.
Sare ismi Kur'an'da geçmemektedir. Ancak bu isim Hazreti İbrahim'in eşinin adıdır. Bu nedenle kız çocuklarına sıklıkla verilmektedir.
Arya, kız ve erkek bebeklerde kullanılan bir isimdir. Unisex bir isim olmasından dolayı rengi de pembe-mavi olarak bilinmektedir. Kur'an'da geçmemesine rağmen dinimizce caiz olmasından dolayı ülkemizde sık sık tercih edilmektedir.
Bu isim Kur'an- ı Kerim içerisinde yer alan bir isim değildir. Fakat bu isim Kur'an- ı Kerim içerisinde yer almasa da dinen bu ismi kullanmakta bir sakınca bulunmamaktadır.
Menesa ismi Hz. Yusuf 'un kızı olarak bilinen bir isimdir. İslami açıdan kullanılmasının herhangi bir sakıncası yoktur. Diğer yandan ismin anlamı akıldan doğan şeklinde tanımlanır.
melisa - Nişanyan Sözlük. Eski Yunanca ve Yunanca mélissa μέλισσα “hoş kokulu bir bitki, oğul otu” sözcüğünden alıntıdır. Bu sözcük Eski Yunanca ve Yunanca méli μέλι “bal” sözcüğünden türetilmiştir.
İnci ismi Kur'an'da geçmemesine rağmen güzel anlamlara sahip bir isimdir. İnci ismini çocuklara koymanın İslam açısından bir yükümlülüğü yoktur. İslami açıdan çocuklara verilmemesi gereken isimler listesinde İnci ismi yer almamaktadır.
Defne ismi, bilinen en eski yazılı kaynaklardan günümüze ulaşmayı başarmıştır. Sözcük Yunanca kökenlidir. Kaynağı Yunan Mitolojisindeki anlatılara dayanmaktadır. Bu isim yüzyıllardan bu yana saflığın ve masumiyetin simgesi olmuştur.
Mihra isminin Türk Dil Kurumu verilerine göre anlamı hoşgörü sahibi, muhabbeti iyi, iyi niyetli ve iyiliksever, sevecen yapılı anlamlarına gelmektedir. Bunların yanı sıra Mihra ismi tutulan anlamında da kullanılmaktadır.
Mina ismi Kur'an'da geçmemektedir fakat konulmasında dinen hiçbir sakınca yoktur. Ayrıca Mina Mekke'de hacıların şeytan taşlamak için gittikleri bölgenin adı olduğundan dinen caizdir ve maneviyatı da oldukça yüksektir.
Erva ismi, anlam olarak letafet ve güzellik anlamlarında kullanılmaktadır. Bu isim, çok genç ve güzel insanlar anlamına da gelmektedir. Aynı zamanda yiğitlik ve cesaret olarak da kullanılır. Eski şiirlerde susuz kalan kimselere su veren güzel kız anlamında kullanılmıştır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri