Uygun tekniklerle yapılan meme küçültme ameliyatı sonrası normalde memelerde tekrar büyüme görülmez. Ancak hastanın ideal kilosunu korumaya ve aşırı kilo almamaya dikkat etmesi gerekir. Aksi takdirde küçültülen memelerde yağ dokusu açısından büyüme olabilir.
Meme Küçültme Ameliyatı Sonrasında Meme Tekrar Büyür mü? Meme temel olarak meme dokusu ve yağ dokusundan oluşmaktadır. Normalde küçültme ameliyatı sonrasında meme tekrar büyümez.
Kan sulandırıcı ilaç kullananlar ve kullanmak zorunda olan kişiler, Kalp pili taşıyan kişiler, Şeker hastalığı olan kişilere meme estetiği önerilmemektedir. Meme estetiği için kararsız olan ve istekleri net olmayan kişilere önerilmemektedir.
Şişkinlik bazen ağrıyı da beraberinde getirebilir. Ancak meme ameliyatı sonrasında meydana gelecek olan ödem ve şişkinlik kalıcı değildir. Ortalama olarak 3 veya 4 gün içerisinde ödem kendiliğinden iyileşecektir. Bu süreçte düzenli olarak ile göğüs bölgenize buz uygulaması yapmanız süreci hızlandırabilir.
Meme büyütme ameliyatında iyileşme süreci sorunsuz bir ameliyat sonrasında 7 gün içinde hasta işine dönebilecek duruma gelmektedir.
İlgili 22 soru bulundu
Silikon uygulaması, genellikle meme dokusu az, memesinde yağ içeriği fazla olmayan kişilerde, büyütme –dolgunlaştırma amaçlı olarak talep ediliyor. Dolayısıyla, küçük memeleri nedeniyle silikon uygulanmış bir kişide, çok aşırı bir kilo artışı olmadıkça göğüste büyüme pek beklenmez.
Meme büyütme ve dikleştirme ameliyatı da diğer kesi içeren tüm operasyonlar gibi iz bırakmaktadır. Bununla birlikte izlerinizin görünürlüğü kişinin üzerinde kontrol sahibi olduğu bir durumdur. İyileşme süreci devam ederken, dikiş izleri de kaçınılmaz olarak zamanla iyileşecektir.
Meme büyütme ameliyatı sonrası sütyenin ne kadar süre giyilmesi gerekir? Göğüs büyütme ameliyatlarından sonra özel cerrahi sütyen her hastaya giydirilir. Bu sütyeni hastalarımızın 3-4 hafta giymelerini isteriz. Bu süre içinde 5-7 gün arayla doktorunuzun önerisi doğrultusunda sütyeniniz yıkanabilir.
Ameliyattan sonraki 2. haftada bu ödem azalmaya başlar. 1. ayda silikon, memeyi oldukça şekillendirmiş ve güzel bir görünüme kavuşturmuş olur. Meme dokusu 3. ay sonunda yumuşak bir kıvama ulaşır.
Meme büyütme ameliyatı kısaca, göğüsleri istenilen ölçülerden küçük olan kadınların baş vurduğu bir estetik uygulamadır. Meme büyütme ameliyatları günümüzde çok kolay bir şekilde uygulanabilen hatta neredeyse sıradanlaşmış olan operasyonlardır.
Süt ürünleri ve soya daha büyük göğüsler için etkilidir. Bir gün soya sütü, diğer gün soya peyniri kullanın. Tavuk bageti tüketilmesi meme büyümesini artırır. Keten tohumu, akdarı ve arpa meme büyümesini; ayçiçeği, kabak ve anason tohumları memelerdeki gelişmeyi uyarır.
Meme protezlerine önceleri biz 10-15 yıllık bir süre biçerdik. Fakat herhangi bir sorun çıkartmazsa hayat boyu kalabilir bu protezler. Ama kimi hastada 5 yılda, kimi hastada 10 yılda bazı ufak tefek sorunlar çıkarabilir bu protezler.
Meme Büyütme Ameliyatı ile Elde Edilen Estetik Sonuç Kalıcı Mıdır? Göğüs statik bir organ değildir, ameliyat sonrası elde edilen estetik görünüm ömür boyu kalıcı olmayacaktır. Göğüslerin şekli zaman içerisinde yaşlanma, yer çekimi, kilo alıp verme, gebelik gibi nedenlerle sürekli değişim gösterir.
Uygun tekniklerle yapılan meme küçültme ameliyatı sonrası normalde memelerde tekrar büyüme görülmez. Ancak hastanın ideal kilosunu korumaya ve aşırı kilo almamaya dikkat etmesi gerekir. Aksi takdirde küçültülen memelerde yağ dokusu açısından büyüme olabilir.
Kadınlarda meme büyüklüğü ve meme gelişimi genetik faktörlere, kilo alıp vermeye ya da gebelik ve emzirmeye bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. Meme ile ilgili en çok rahatsız eden husus ise estetik duruşudur. Özellikle meme boyutu, sarkıklığı ve şekil bozuklukları pek çok kadını rahatsız etmektedir.
Meme dokusu, yağ hücreleri, kanallar ve lobüllerden (süt bezleri) oluştuğu için en yaygın meme büyümesi nedeni aşırı kilo almadır. Kilo alıp verilse bile büyümesi kalıcılaşabilir.
1. ayın sonunda silikonlar oturmaya başlar. Göğüs estetiği sonrası memelerin tam şeklini alması 4-6 ay kadar sürebilir.
Yuvarlak silikonlar, damla silikonlara göre daha yüksek kapsüler kontraktür ve memede aşağı yerleşim riskine sahiptir. Göğüslerde gevşeme olanlarda damla silikonlar kadar tercih edilmezler. Tüberöz meme (keçi memesi) durumunda yuvarlak silikonlar, damla silikonlar kadar başarılı sonuçlar vermemektedir.
Silikon protezler göğüs dokusuna son derece benzeseler de gerçek bir göğüs dokusu kıvamında değillerdir. Bu nedenle özellikle göğüs kenarlarından ele gelmeleri mümkündür.
Vücut sakinleşip şişlikler inince ya da bir süre vermek gerekirse ameliyattan sonra bir hafta geçince beden ve göğüslerde değişim gözlemlenir. Birinci ayın sonunda silikonlar oturmaya başlar ve 4-6. ayda tam olarak oturur.
Yan yatma konusunda sıkıntı yok, ameliyattan birkaç gün sonra kendinizi daha konforlu hissetmeye başlayınca yan yatmak mümkün. Yüzüstü yatmak için biraz daha zaman geçmesi gerekiyor. Genelde ilk birkaç ayda yüzüstü yatınca ağrı olabilir. Bu yüzden ben hastalarıma 5-6 ay beklemelerini öneririm.
Sütyen kullanımının meme küçültme etkisi bulunmuyor ancak operasyon sonrası özel sütyenlerin kullanımı hekimler tarafından tavsiye ediliyor. Sonuç olarak sütyen kullanımı; göğüs küçültme, dikleştirme ya da belirli bir kalıba getirme gibi etkileri öngörülmüyor.
Doğuştan veya sonradan göğüslerinde anormallik bulunan bir kadının sağlığına zarar vermeyecekse tıbben uygun görülen tedavi yöntemleriyle göğüslerini düzelttirmesi "caiz" bulunurken, tedavi amacı taşımayan, daha güzel görünmek veya dikkat çekmek için göğse müdahale edilmesi "caiz" kabul edilmiyor.
Diğer meme estetiği operasyonlarına oranla meme büyütme ameliyatlarında şişlik süresi ve iyileşme süreci biraz daha uzun olmaktadır. Memelerin oturması yaklaşık 2 ay olmaktadır. Şişliklerin tamamen inmesi ve şeklin oturması yaklaşık 1 yıl olmaktadır.
Şimdiki prosedür şu şekildedir: senede bir ultrason çektirerek hem meme dokusunu hem protezi kontrol ettireceksiniz. Eğer herhangi bir problem yoksa aynı protezi kullanmaya ömür boyu devam edebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri