Yan yatma konusunda sıkıntı yok, ameliyattan birkaç gün sonra kendinizi daha konforlu hissetmeye başlayınca yan yatmak mümkün. Yüzüstü yatmak için biraz daha zaman geçmesi gerekiyor. Genelde ilk birkaç ayda yüzüstü yatınca ağrı olabilir. Bu yüzden ben hastalarıma 5-6 ay beklemelerini öneririm.
Ne Zaman Yan veya Sırtüstü Yatabilirim? Silikon ameliyatından 2 hafta sonra size verilen sutyen korseyi kullanmak koşulu ile yan yatabilirsiniz.
Meme estetiği sonrasında ortalama olarak 3 haftalık süreçte korse veya sporcu sütyeni giydirilmektedir. Doktorunuza danışarak, meme estetiği sonrası yaklaşık 3 gün içerisinde duş alabilirsiniz.
Hem şişlikler hem de morluklar bu dönemde olabilir. Ve bunlar 3 günden sonra süratle azalır. Bahsettiğim gibi burada en önemli şey hastanın özel sütyen kullanması ve aşırı hareketlerden kaçınması. Bu kurallara uyduğu sürece 3 günden sonra normal yaşantısına dönebilir.
Göğüs estetiği ameliyatından 1 ya da 2 ay sonra cerrahların da onayıyla geleneksel sütyenlere geçiş yapılabilir. Post operatif şikayetlerin sona erdiği ve göğüslerin nihai şeklini almaya başladığı bu dönemde hastalar yeni göğüs ölçülerine uygun sütyenleri kullanabilirler.
İlgili 33 soru bulundu
5-7 gün içinde ağır, yorucu ve uzun süreli olmamak koşulu ile her türlü aktiviteyi yapabilecek kadar iyileşme olur. 7 gün sonra araba kullanabilir. Kullanılan dikişler eriyen dikişse alınmasına gerek yoktur. Erimeyen dikiş kullanıldıysa 12.-14. günde ince bantla birlikte alınır.
Vücut sakinleşip şişlikler inince ya da bir süre vermek gerekirse ameliyattan sonra bir hafta geçince beden ve göğüslerde değişim gözlemlenir. Birinci ayın sonunda silikonlar oturmaya başlar ve 4-6. ayda tam olarak oturur.
Meme büyütme ameliyatı sonrası sütyenin ne kadar süre giyilmesi gerekir? Göğüs büyütme ameliyatlarından sonra özel cerrahi sütyen her hastaya giydirilir. Bu sütyeni hastalarımızın 3-4 hafta giymelerini isteriz. Bu süre içinde 5-7 gün arayla doktorunuzun önerisi doğrultusunda sütyeniniz yıkanabilir.
Hasta ağrı hissetmesinin yanı sıra iki hafta boyunca meme uçlarında yanma, ani ve keskin sancı ve batma da hissedebilir. Bu şikayetler doktorun reçete ettiği ilaçlarla kolay bir şekilde atlatılacaktır.
Göğüs ameliyatından sonra iyileşme sürecini zahmetsiz geçirmek dikkat edilmesi gereken birçok kriter var. Göğüs büyütme ameliyatında iyileşme süresi ortalama 2 ya da 3 hafta sürer. Aşama aşama düzelme artarak devam eder. Bu süre kişiye göre farklılık gösterir.
Hastaların yüzüstü yatmaları için ise en az birkaç ay beklenilmesi gerekmektedir. Yüzüstü yatış yan yatış pozisyonuyla kıyaslandığında daha ağrılı olabileceğinden doktorların genellikle hastaların bu yatış pozisyonunu tercih etmeleri için beklemelerini önerdiği süre 5-6 aydır.
İlk başlarda damla silikonlar, yuvarlak silikonlara göre daha sert olarak algılanabilir ancak ilerleyen zamanlarda silikon memeye tam uyum sağladıkça bu fark kaybolur. Yukarıda da bahsedildiği üzere 1. yılın sonunda oldukça doğal bir kıvama gelir.
Medikal sütyen, cerrahi müdahale geçirmiş kadınlar için tasarlanmış özel bir sütyen türüdür. Bu sütyenler, cerrahi sonrası iyileşme sürecini hızlandırmak ve ağrıyı azaltmak için kullanılır. Ayrıca, cerrahi sonrası dönemde meme'nin daha hızlı iyileşmesini sağlamak ve görünümünü iyileştirmek için de kullanılabilir.
Hasta ameliyattan sonraki ilk bir hafta sırtüstü ardından yan yatış pozisyonunda yatabilir. Burada önemli olan hastanın kendini rahat hissetmesi ve zorlanmamasıdır. Hasta yüzüstü yatış için bir süre daha beklemelidir.
Göğüs Dikleştirme Ameliyatı Sonrası Duş, Banyo, Havuz ve Deniz. Göğüs pansumanınızın açıldığı 4. gün doktorunuz izin verir ise duş alıp banyo yapabilirisiniz. Meme dikleştirme estetiği sonrası cilt yarasının tam iyileşip koruyucu özellik kazanması iki haftayı bulur.
Ameliyat sonrası hastaları ortalama ilk bir-iki hafta oturup kalkarken yardım alması önemlidir. Sağa ve sola yatmak bu dönemde göğüs kemiğinin kaynamasını engellediği için iki ay boyunca sırt üstü yatılması önem taşır.
Yan yatma konusunda sıkıntı yok, ameliyattan birkaç gün sonra kendinizi daha konforlu hissetmeye başlayınca yan yatmak mümkün. Yüzüstü yatmak için biraz daha zaman geçmesi gerekiyor.
Lenf ödemden kaçınmak için ; Meme ameliyatı yapılan taraftaki tırnakların, elin ve kolun bakımı ve temizliği oldukça önemlidir. Eller sık sık yıkanmalı, iyice kurulanmalı, nemli bırakılmamalıdır. Ameliyatlı taraftaki ele manikür yapılmamalı, tırnaklar kesilirken yaralanmadan dolayısı ile enfeksiyondan kaçınılmalıdır.
Çıkarılır çünkü meme dokusunun lenf sıvısının tahliyesi koltuk altı lenf düğümlerine yani lenf havuzlarına olur. Buradaki lenf havuzları ameliyat sırasında çıkarılınca, artık koldan gelen lenf sıvısı dökülecek bir havuz bulamaz ve kolda birikir. Bu nedenle kolda şişlik ve lenfödem oluşur.
SGK, tüm protezler için 5 yılda bir kez protez ödemesi yapmaktadır.
Ameliyatı yapan hekimler arasında net bir görüş birliği olmasa da genellikle 24-48 saat sonra bile alanın suya teması mümkündür. Yara iyileşmesi açısından bakıldığında, iyi kapatılmış bir yarada işlemden 48 saat sonra epitelizsayon örtüsü gerçekleşmiştir. Bu aşamadan sonra yaranın sudan etkilenmemesi gerekir.
Uyurken takacağınız sütyen, özellikle de beden ölçünüze uygun olmayan bir sütyen rahatsızlığa ve uykunun bozulmasına neden olarak uyku kalitenizi düşürür. Bunun yanında sirkadiyen ritimlerinizi etkileyerek hasara yol açtığı da kanıtlanmış.
Silikon protezler göğüs dokusuna son derece benzeseler de gerçek bir göğüs dokusu kıvamında değillerdir. Bu nedenle özellikle göğüs kenarlarından ele gelmeleri mümkündür.
Eski yöntemlerde deri altına, bunun yanı sıra doku üzerine protezlerin yerleştirilmesi ile dokunma halinde hissedilme çok net bir şekilde görülebiliyordu. Ancak günümüzde uygulanan kas altı tekniği sayesinde bu durum ortadan kalkmış ve protezin hissedilmesi oldukça zor bir ihtimal olarak karşımıza çıkmaktadır.
Meme protezlerine önceleri biz 10-15 yıllık bir süre biçerdik. Fakat herhangi bir sorun çıkartmazsa hayat boyu kalabilir bu protezler. Ama kimi hastada 5 yılda, kimi hastada 10 yılda bazı ufak tefek sorunlar çıkarabilir bu protezler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri