Botoks yaptırdıktan sonra dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Enfeksiyon gibi risklerden kaçınmak için steril olmayan ortak kullanım alanlarında vakit geçirilmez. Botokstan sonra en az iki gün boyunca sırt üstü yatılmaz. Fazlaca alkol tüketmek gibi ödem oluşturabilecek zararlı faaliyetlerden de uzak durulur.
Botoks sonrası ilk 48 saat sırt üstü uyumaya özen gösterilmelidir. Başı sağa sola çevirip yaslamak, yan yatmak, yüz üstü yatmak botoks sonrası görünümü bozabilir.
Botoks yaptırdıktan sonra özellikle ilk 3-4 saat ve hatta ilk akşam yüzüstü yatmaktan kaçının. Mümkün ise botox yaptırdığınız gece sırt üstü yatın.
Örneğin kaşları çatmak, alnı oynatmak ya da gözleri kısmak kasları çalıştırarak botoks etkisini hızlandıracaktır. Bununla birlikte olası komplikasyonların önüne geçmek için bir gece sırtüstü yatmak yararlı olacaktır. Ödemi en aza indirgemek için yatarken çift yastık kullanabilirsiniz.
Botoks Sonrası Hemen Cilt Bakımı Yaptırmayın
Yüze yapılan botoks enjeksiyonundan sonraki gece sırtüstü uyumaya özen gösterilmelidir. Yüzüstü yatmak, enjeksiyonun uygulama bölgesindeki kaslara yerleşmesini engelleyebilir. Buna bağlı olarak elde edilen sonucun kalıcılığı olumsuz yönde etkilenebilir.
İlgili 45 soru bulundu
Botox uygulamasının tam etkileri en geç 2 hafta içerisinde etkin sonuçlarını vermektedir.
Botoks uygulaması yapıldıktan 2 gün sonra etkisini göstermeye başlar. Arzu edilen hali alması 10 günü bulur. İlk uygulamadan sonra 4 ayda bir sonraki uygulamalarda 6 ayda bir düzenli seanslarla etkisi daha uzun süre korunabilmektedir.
Sırtüstü Uyumak Kas Kısaltabilir
Ancak bazı insanlar yan yatış pozisyonunda uyuyamazlar. Sırt üstü yatıyorsanız mutlaka dizler bir yastık ile desteklenmeli. Ancak yine de sırt üstü yatış bir süre sonra bacakların arka kaslarında kısalmaya yol açıyor. Bu nedenle uzun süre sırt üstü yatılmasını önermiyoruz.
Sırt üstü yatmak, asit reflüyü azaltır. Bunun yanı sıra bel ve boyun ağrıları için de faydalı bir pozisyondur. Özellikle de bel fıtığı gibi bir rahatsızlığı olanlar sırt üstü yatarak omurgalarını dinlendirebilirler. KOAH ve Astım gibi solunum yolu hastalıkları için de faydalı bir pozisyondur.
Botolinum toksini enjeksiyonları yüz ve boyun gibi bölgelerde yapıldığında, eğilmek veya yatmak botoksun etkisini etkileme olasılığı düşüktür. Ancak uygulamadan hemen sonra başın dik konumda tutulması yani yüz üstü veya yan konumda yatılması gibi eylemlerden kaçınılması daha sağlıklı olacaktır.
Botoks Tutmazsa Ne Yapmalı? Botoks enjeksiyonu tutmazsa öncelikle uygulamayı yapan doktorla iletişime geçilmelidir. Botoks enjeksiyonlarının başarısının büyük ölçüde uygulama tekniğine bağlı olduğu unutulmamalıdır. Botoks tedavisinden istenilen sonuç alınamadığında genellikle dozun artırılması tercih edilir.
Botoks Uygulaması Sonrası Yapmanız Gerekenler:
İşlem sonrası 2 saat boyunca uzanmayın ve eğilmeyin. İşlem sonrası enjeksiyon bölgelerine 24 saat boyunca sürtünme veya basınç uygulamayın. İşlem sonrası 24 saat boyunca sıcak duş veya banyo yapmaktan kaçının.
Botoks uygulamasından sonra alkol ve sigara tüketilmemeli, solaryum, sauna, peeling, hamam gibi aktivitelerden uzak durulmalıdır. Botoks enjeksiyonunun ardından etki genellikle 3-4 içerisinde ortaya çıksa da yüzün tam olarak estetik bir hale gelmesi için bir iki haftalık bir süreye ihtiyaç duyulur.
Yüz hafif dokunuşlarla ve ılık su kullanılarak yıkanılmalıdır. Botoks enjeksiyonundan sonraki ilk 24 saat makyaj ürünleri ve Retin A gibi topikal kremler kullanılmamalıdır. Ayrıca masaj, mikrodermabrazyon ve kimyasal peeling yapılmamalıdır.
Merhabalar botoks enjeksiyonu sonrasında yüzün 4-6 saat yıkanmaması gerekiyor. 24 saat boyunca da başınızı öne eğmemeye dikkat etmelisiniz. Yani bu 24 saat içinde yüzünüzü yıkamak yerine ıslak bir bezle hafifçe silin.
"Sırtüstü uyumak hem yüze bir şey değmemesi nedeniyle erken yaşta oluşan yüz kırışıklıklarının önlenmesi hem de omurga ve boyuna baskı oluşturmadığından boyun ve sırt ağrılarının engellenmesi açısından bireylere önemli avantaj sağlar.
Sırt üstü yatmak: Sırt üstü yatış pozisyonu arka bacak kaslarında kısalmaya neden olur. Bel ve sırt ağrılarının artmasına yol açan bu pozisyonda yatarken mutlaka dizler yastık ile desteklenmelidir. Diz altına koyulan yastık bel ağrısının hafiflemesini sağlar.
Sağ Tarafa Yatmak
Uzmanlar tarafından en çok önerilen ve en sağlıklı bulunan yatış pozisyonudur. Uyku esnasında kan dolaşımı, en iyi bu pozisyonda gerçekleşir. Reflüyü kısmen azaltan bu uyku pozisyonu, horlamanın ve uyku felcinin de kısmen önüne geçmektedir.
“Bu pozisyonda uyumak boyun, sırt ve bel etrafındaki bağların ve kasların gerilmesine, boyun ve bel kıvrımında artışa neden olur. Ayrıca omurgadan sinirlere gereksiz baskı oluşturarak fıtığın oluşmasına neden olabilir.
Yüzüstü uyumak en sakıncalı uyku pozisyonu olarak görülür. Vücut bu pozisyona maruz bırakıldıkça uyku esnasında omurga çevresindeki bağların ve kasların gerilmesine neden olur. Bu durumda omurgadan sinirlere çıkan delikler sıkışır. Sonuç olarak omurga ve diskler üzerine yük meydana gelir.
Yüz ve göğüs insanın en kıymetli iki uzvu olup, Allah'a secde hali dışında onları yere koymak ve üzerine kapanmak iyi bir davranış olarak kabul edilmez. Yine bu tarz yatış, insanın mide ve kalp gibi organlarına da zararlıdır. Bir rivayette de “cehennemliklerin yatış tarzı” olarak nitelendirilmiştir.
Botokstan sonra en az iki gün boyunca sırt üstü yatılmaz. Fazlaca alkol tüketmek gibi ödem oluşturabilecek zararlı faaliyetlerden de uzak durulur. Botoks sonrası başı öne eğmek zararlı mı? Uygulamadan sonra baş veya alın eğilmemelidir.
Ayrıca botoks yapıldıktan 7-14 gün sonra rötuş da yapılabilmektedir. Oldukça acısız olan yöntem, neredeyse hiç uygulama aksaklığı olmaz. Uygulama sonrasında hafif kızarıklıklar ve küçük morluklar oluşsa da öğle tatilinde bile yaptırabileceğiniz bu işlemden sonra günlük hayatınıza geri dönebilirsiniz.
Egzersiz Yapmayın:
Botoks sonrası spor, bilhassa ilk günler için uygun değildir değildir çünkü fiziksel aktivite kan akışını hızlandırarak enjeksiyon bölgesindeki botoksun dağılmasına yol açabilir. Bu nedenle işlem sonrası belirlenen süre içinde egzersiz yapmaktan kaçınmalısınız.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri