Göğüs büyütme, ameliyatsız başarılamaz. Göğsü büyütecek herhangi bir ilaç, tabi belli hormonal ilaçların dışında, çok tıbbi nedenlerle ama göğüs büyütme amacıyla değil, herhangi bir ilaç, krem, herhangi bir external etkili yani dış etkiyle veya iç etkiyle göğsü büyütmek mümkün değildir.
Süt ürünleri ve soya daha büyük göğüsler için etkilidir. Bir gün soya sütü, diğer gün soya peyniri kullanın. Tavuk bageti tüketilmesi meme büyümesini artırır. Keten tohumu, akdarı ve arpa meme büyümesini; ayçiçeği, kabak ve anason tohumları memelerdeki gelişmeyi uyarır.
Kan sulandırıcı ilaç kullananlar ve kullanmak zorunda olan kişiler, Kalp pili taşıyan kişiler, Şeker hastalığı olan kişilere meme estetiği önerilmemektedir. Meme estetiği için kararsız olan ve istekleri net olmayan kişilere önerilmemektedir.
Bu konuda tercih edilebilecek en cazip yöntem ise Aquafilling adı verilen uygulamadır. Bu uygulama ile göğüs altına dolgu malzemesi enjekte edilir. Bu sayede göğüslerin belli bir oranda büyümesi sağlanır ancak yine de cerrahi yöntemler kadar etkili olduğunu söylemek mümkün değildir.
Meme protezlerine önceleri biz 10-15 yıllık bir süre biçerdik. Fakat herhangi bir sorun çıkartmazsa hayat boyu kalabilir bu protezler. Ama kimi hastada 5 yılda, kimi hastada 10 yılda bazı ufak tefek sorunlar çıkarabilir bu protezler.
İlgili 24 soru bulundu
Meme dokusu, yağ hücreleri, kanallar ve lobüllerden (süt bezleri) oluştuğu için en yaygın meme büyümesi nedeni aşırı kilo almadır. Kilo alıp verilse bile büyümesi kalıcılaşabilir.
Göğüslerinin ilk çıkmaya başladığı andan itibaren ortalama olarak 5 yıl içinde büyümeleri tamamlanır. Yine de bazı kızların göğüsleri sanki bir gecede çıkmış gibi olsa da bazılarında bu gelişme daha uzun sürebilir. Göğüslerin 20 yaşlarındayken bile hala gelişmeye devam edebilir!
Göğüs büyütme yöntemleri; implant, egzersiz ve yağ enjeksiyonu olarak üçe ayrılabilir. Ancak spor yaparak sadece kas miktarınızı arttırarak kilo değişimi kaynaklı problemlerinizi bir miktar düzeltebilirsiniz. Kalıcı ve ciddi değişimler için implant tedavisi gerekmektedir.
Kadınlarda memeyi büyüten hormonlar arasında en önemlisi östrojen hormonudur. Östrojen hormonu yumurtalıklar tarafından salgılanır ve ergenlik döneminde vücutta salgılanma seviyesini arttırarak göğüs bölgesinde de büyümeyi sağlamaktadır.
Ameliyatsız Meme Büyütme Ameliyatı'da denilmektedir. Silikonsuz meme büyütmek isteyen kişiler, silikonsuz meme büyütme ameliyatını araştırmaktadır. Alternatif yöntem Yağ Enjeksiyonu ile meme büyütme yöntemidir. Bu yöntemde ameliyathane koşullarında gerçekleştirilir.
Ayrıca meme kanseri sonucu memenin bir kısmını veya tamamını kaybetmiş hastaların memenin yeniden oluşturulması için geçireceği operasyonlar ile meme büyütme operasyonları da tamamen SGK tarafından karşılanıyor.
Doğuştan veya sonradan göğüslerinde anormallik bulunan bir kadının sağlığına zarar vermeyecekse tıbben uygun görülen tedavi yöntemleriyle göğüslerini düzelttirmesi "caiz" bulunurken, tedavi amacı taşımayan, daha güzel görünmek veya dikkat çekmek için göğse müdahale edilmesi "caiz" kabul edilmiyor.
Sağlıklı yağlar tüket. Göğüsler yağlı adipoz dokudan oluşur, o yüzden de vücut yağı kazanmadığın sürece ortaya çıkmazlar. Mono doymamış yağlar göğüslerini büyütmek için en iyi seçimdir. Sağlıklı yağlara örnek olarak zeytinyağı, kabuklu yemişler, peynir, avokado, yoğurt ve granola gösterilebilir.
Göğüs büyüten egzersizler
Günlük düzenli egzersiz yapmak göğüs kaslarını geliştirdiğinden göğüslerin büyümesinde etkilidir. Şınav çekmek, şınav çekmekte zorlanıyorsanız duvarda şınav çekmek veya bench press gibi göğüs egzersizleri göğüs kaslarını çalıştırır ve göğüsleri şekillendirir.
Göğüslerin sıkışması deformasyona yol açabilir
Bu süre içinde push-up sutyenler içinde sıkıştırılan göğüsleriniz neredeyse boğulur. Göğüsleri sıkıştırmak üzere tasarlanmış olan bu sutyenlerde esneme özelliği olmadığı için bu dönemlerde göğüslerin daha da sıkışmasına, ağrımasına ve deformasyona uğramasına neden olur.
Göğüsleri küçülten faktörler
Son yıllardaki dengesiz ve sağlıksız beslenme alışkanlıkları, östrojen içeren gıdaların, hazır yiyeceklerin, hızlı tüketilen gıdaların beslenme alışkanlıklarına dönüşmesi, sigara ve alkol kullanımı vücudun hormonal dengesini de bozmaktadır.
Göğüs ucunu önce sağa ve sola ardından yukarıya aşağıya masaj yaparak hafifçe dışarı çıkarabilirsiniz. Pompa kullanımı da göğüs ucunun dışarıya çıkmasında etkili olabilir. Eğer meme ucu dışarıya çıkmıyorsa, bebeği memeye silikon meme ucu kullanarak emzirmek önerilir.
Aquafilling İşlemi Kalıcı Mıdır? Aquafilling işlemi, diğer dolgu maddlerine göre daha uzun kalıcılık sağlasa da jelin göğüste erime süresi 5-8 yılı bulmaktadır. Bu kalıcılık hastanın durumuna göre kimi hastalarda dört kimi hastalarda ise sekiz seneye kadar etkisini sürdürür.
Meme hastalıkları ve tedavisi konusunda eğitimi olan doktorlar genel cerrahi uzmanlarıdır. Memenin klinik muayenesi için, genel cerrahi uzmanına, daha ideal olarak, genel cerrahlar içinden meme hastalıkları ve cerrahisi konusunda uzmanlaşmış bir meme cerrahına gitmek en uygun olanıdır.
hayır büyütmez. sadece yumuşama ve sarkmaya yol açar.
Meme içerisinde ki implant yırtılabilir ya da kırışıklıklar, kıvrımlar meydana gelebilir. Kişi meme büyütme olsun küçültme olsun göğsüne işlem yaptırırken bilmelidir ki bebeğini emzirmede sorunlar yaşayacaktır. Memedeki süt kanalları zarar görebilir bu sebeple süt üretimi olması gerekenden daha olabilir.
İster küçük ister büyük olsun, sarkmış memeler beğenilmez. Meme sarkmasından kurtulmanın en kesin yolu meme dikleştirme (mastopeksi) ameliyatıdır. Sporla memeyi dikleştirmek mümkün değildir.
Meme büyütme ameliyatı kısaca, göğüsleri istenilen ölçülerden küçük olan kadınların baş vurduğu bir estetik uygulamadır. Meme büyütme ameliyatları günümüzde çok kolay bir şekilde uygulanabilen hatta neredeyse sıradanlaşmış olan operasyonlardır.
Ameliyat genel anestezi altında uygulanmaktadır. Bu nedenle kişi işlem esnasında hiçbir ağrı hissetmez. Ameliyat süresi de yine vakaya bağlı olarak değişmek üzere genellikle 1 – 2 saat civarında sürer.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri