Yanıklarda SİLVERDİN günde en az bir kez uygulanmalıdır. Eksüda volümünün fazla olduğu durumlarda daha sık uygulanabilir. El yanıklarında: SİLVERDİN yanık olan bölgeye uygulandıktan sonra tüm el şeffaf plastik bir torba veya eldiven içerisine konup bilek kısmından kapatılabilir.
3. SİLVERDİN nasıl kullanılır? Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar: Yara ve yanık olan bölge uygun hijyenik kurallara göre temizlendikten sonra günde 3-5 mm kalınlığında en az bir kez uygulanır. Hareket nedeniyle kremin uzaklaĢtırıldığı durumlarda tekrar uygulama yapılabilir.
Günde 2 ile 4 defa yaranın veya yanığın üzerine kalın bir tabaka halinde uygulayınız. Kuru ve emici bir pansuman kullanmayınız. Kullanım öncesi ellerinizi yıkayınız.
Gümüş sülfadiazin, yara veya yanıklı bölgede iltihaplanmalara (enfeksiyonlara) yol açan bakterileri öldürerek etki gösterir. Lidokain, lokal anestezikler (bölgesel uygulanan uyuşturucu) ve antipruritikler (kaşıntıyı önleyen) grubuna dahil olan bir ilaçtır.
SİLVAMED kullanımı yara kabuğu atılımını geciktirebilir ve yanık yaralarının görünümünü değiştirebilir. Vücudun geniş yüzeyini kaplayan yanık yaralarının tedavisinde serum sülfa konsantrasyonları erişkin terapötik seviyelerine (%8 – 12 mg) ulaşabilir.
İlgili 31 soru bulundu
Yanık izi için özel jeller vardır. Yine yaralar iyileştikten sonra yanık izi için kantaron yağı ve içerikli kremler de fayda sağlayabilir. Yanık izi mutlaka güneş ışınlarından korunmalıdır.
İkinci Derecede Yanık İzi Tedavisi: İkinci derecede yanık izinde bölgede hem kızarıklık miktarı hem de ödem ve su toplama durumu mevcuttur. Bu sebeple ödemi azaltmak ve toplanan suyun dağılmasını sağlamak yaranın daha rahat iyileşmesini sağlar. Genellikle medikal desteğe ihtiyaç duyulur.
Yanık Açık Mı Kalmalı Kapalı Mı? Yüzeysel 2. Derece olan yanıklarda (pansuman tutturulması zor olan yüz, boyun veya eldeki küçük yanıklar) kullanılan krem ya da solüsyonlar sürüldükten sonra bölge açık bırakılabilir. Bunun dışında prensip olarak tüm yanık yaraları kapalı olarak tedavi edilmelidir.
Küçük bir yanık yaşadığınızda yapmanız gereken ilk şey, yaklaşık 20 dakika boyunca yanık alanın üzerine serin su uygulamaktır. Daha sonra yanmış bölgeyi yumuşak sabun ve su ile yıkayabilirsiniz. Burada dikkat edilmesi gereken şey suyun 0 dereceye yakınlıkta soğuk olmamasıdır. Serin su yeterlidir.
Yanık kremleri anti-inflamatuar özellikleri sayesinde yanığın şiddetini azaltır ve potansiyel enfeksiyonları engeller. Özellikle ibuprofen gibi ağrı kesiciler yanık sonucu oluşan ağrı ve acıları hafifletir.
Yanık yaraları belirli süre içinde günlük, gün aşırı veya 3 güne 1 pansuman yapılmak üzere kapatılır.
İkinci derece yanıklar, (dermis ve epidermisi kapsayan yanıklar), derinin derin tabakası olan dermisin bir kısmını da etkiler. Doku hasarı 1. Derece yanıklardan fazladır, ödem, bül ve ağrı mevcuttur, pansumanlarla 2-3 haftada iyileşir.
Yüzeysel ikince derece küçük yanıklarda pansuman tutturmak zordur. Bu nedenle yüz, boyun ve eldeki küçük yanıklarda krem veya solüsyonlar sürüldükten sonra açık bırakılabilir. Bunun dışındaki yanık vakalarında yara kapalı olmalıdır.
Steril eldiven ve/veya steril spatülle uygulanması önerilir. Gerekli olduğunda hasta hareketi nedeniyle kremin uzaklaştırıldığı bölgelere tekrar uygulama yapılmalıdır. Yanıklarda SİLVERDİN günde en az bir kez uygulanmalıdır. Eksüda volümünün fazla olduğu durumlarda daha sık uygulanabilir.
Bayer Madecassol Ve Baricus Krem - Ameliyat, Yara, Yanık, Kesik Ve Tüm Izlere Kesin Çözüm Müthiş Etkili..
Yüzeyel yanıklarda yanık yarasını kalıcı bir pansumanla erken dönemde kapatmak en uygun yöntemlerden biridir. Eğer yanık alanı küçükse, hasta güvenilir ve ev yaşamı ve çevresi uygunsa hasta evine taburcu edilerek gönderilebilir ve yanık derinliği tam belirlenene ya da aşikar olana kadar hasta ayaktan tedavi olabilir.
Bu konuda herhangi bir kısıt yoktur ve banyo yapılmasında hiçbir sakınca görülmemektedir. Yanık tedavisinde yara olan bölgeye halihazırda, derinliğine göre bir ay boyunca soğuk su uygulaması önerilirken, sık sık serin duş herhangi bir zarar vermeyeceği gibi yarayı rahatlatır.
Kaynar su yanığına iyi gelen şeylerin başında soğuk kompres uygulamaları yer alır. Yanık derecesine bağlı olarak antibiyotikli kremler ve ağrı kesiciler kullanılarak iyileşme süresinin hızlandırılması mümkündür. Birinci ve ikinci derece sıcak su yanıkları, ortalama 3 hafta içinde kendiliğinden iyileşir.
İkinci derece yanıklar sıklıkla sıcak su, kızgın yağ gibi sıvıya temas ile oluşur. Deride içi su dolu kabarcıklar (bül) oluşur ve ağrılıdır. Zaman içerisinde bu kabarcıklar dökülür ve derinin kendini yenilemesiyle yanık iyileşir.
Üzeri temiz bir örtü ya da steril bir gazlı bez ile sarılır. Yanık bölgesindeki mevcut kabarcıkların patlatılmamasına özen gösterilir. Ağrı için ağrı kesiciler kullanılabilir. Yanık bölgesine buz ve buzlu su konulmaması gerekir.
1-2 hafta içinde yanık bölgesindeki deri soyulur ve hafif kızarık deri görülür. Zaman içinde deri normal haline gelir ve iz kalmaz. Derce yanıklarda deri üst tabakası tamamen yanmıştır. İyileşme deri alt tabakasındaki yağ bezleri, ter bezleri ve kıl köklerinden hücrelerin çoğalmasıyla oluşur.
Yanığın fiziksel olarak görünümü kırmızı, beyaz, içi su dolu kabarcıklı (bül), benekli ve şiş olabilir. İkinci derece yanıklarda doku hasarı birinci derece yanıklara göre daha fazla, daha çok ağrılı ve iltihaplanmaya açık yanıklardır. 2.derece yanıklar pansumanlarla 2-3 haftada iyileşir.
Kantaron yağının cilt üzerindeki önemli etkilerinden bir diğeri ise lekeleri ortadan kaldırmasıdır. Bu etki sayesinde düzenli olarak kantaron yağı kullanımı ile birlikte yüzde veya vücutta yer alan yara, yanık ve sivilce izleri giderilebilir.
Derin yanıklar, dermal yaralanma ve altta yatan derin dokularla ilgili olarak ikinci, üçüncü ve dördüncü derece olarak sınıflandırılırlar. Bunlar genellikle üç haftadan uzun sürede iyileşir ve genellikle cerrahi müdahale gerektirir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri