Sınav 2 senede bir olur. Başvurular Nisan-Mayıs aylarında olur. Bu devlete düz memur alımı içindir. Sınavda tarih, coğrafya, vatandaşlık ve Güncel Konulardan Genel kültür sınavı ve matematik, Türkçe ve geometri konularından genel Yetenek Sınavı olur.
KPSS sonuç belgesinde bulunan P3 puan türü kullanılarak 2 yıl boyunca yılda iki kere merkezi atamalar yapılır. Kurumsal atamalar da dediğimiz ara atamalar ise kurumların belirleyeceği tarihlerde yapılmaktadır.
Başvurular 05/02/2024 tarihinde başlayıp, 09/02/2024 tarihi mesai bitimi (saat:17:00) itibarıyla sona erecektir. Süresi içinde yapılmayan başvurular geçersiz sayılacaktır.
2022 KPSS puanla yapılan Merkezi atama ilk başta 2022 yılının Aralık ayında gerçekleştirilmiştir. Geriye kalan Merkezi atmalar ise ; 2.Atama 2023 yılının temmuz ayında olacaktır. 3.Atama ise 2023 yılının Aralık ayında olacaktır .
Buna göre, 2024 KPSS-1 yerleştirme döneminde kurumlarca kadro talepleri 1 Nisan-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında bildirilecek, adaylar yerleştirme tercihlerini ise 11-18 Temmuz 2024 tarihleri arasında yapacaktır.
İlgili 15 soru bulundu
KPSS-B Memurluk kadroları için sınav çift yıllarda (2020,2022,2024...) yapılmaktadır. KPSS B memurluk atamaları Merkezi ve Kurumsal Atama olmak üzere iki farklı şekilde yapılır. Merkezi atamalarda ÖSYM tarafından yerleştirilen adaylar başka bir sınav veya mülakat yapılmaksızın ilan edilmiş kadrolara doğrudan atanır.
Memur alımları, genellikle çeşitli bakanlıklar, yerel yönetimler, güvenlik güçleri, sağlık ve eğitim kurumları gibi birçok farklı alanda gerçekleşiyor. 2024 yılında yapılacak olan alımlar, geniş bir yelpazede, farklı nitelik ve becerilere sahip adayları kapsayacak şekilde planlanıyor.
Merkezi atamalar 2 yıl boyunca her yılın Kasım ve Haziran aylarında ara atamalar ise kurumların belirleyeceği tarihlerde yapılmaktadır. Ara atamalara aynı zamanda "Kurumsal Atama" da denilmektedir.
KPSS sınavına girebilmek için en az ortaöğretim mezunu olma şartı bulunmaktadır. Ortaöğretim dışında ön lisans ve lisans mezunları da KPSS sınavına girmektedir. Lisans mezunları için KPSS sınavı her yıl tekrarlanırken, ortaöğretim ve ön lisans mezunları için iki yılda bir sınavın tekrarı sağlanmaktadır.
KPSS: Kamu Personel Seçme Sınavı
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda merkez ve taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere çeşitli unvanlarda 1.500 personel alımı yapılacağını açıkladı.
KPSS 2024/3 tercih başvuruları ÖSYM tarafından alınmaya başlandı. Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde Merkez ve Taşra teşkilatında görevlendirilmek üzere Ön Lisans mezunları arasından Büro Personeli, Lisans mezunları arasından Mühendis, Hemşire, Avukat, Diyetisyen meslek gruplarından alım yapılacak.
Birçok memur alımında 35 yaş sınırı veya 40 yaşını doldurmamış olmak aranan şartlar arasındadır. 657 sayılı devlet memurları kanunu 40. Maddesi gereğince alım ilanlarında yaş alt ve üst sınırlaması getirilmeyen her kadroda yaş şartı olmayan memur çalıştırılabilir.
KPSS-B, Türkiye'de devlet kadrolarına personel almak amacıyla yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı sonucuna göre yapılan bir atama ve kadro türüdür. Kpss'de lise, önlisans ve lisans mezunları Kpss B sınavına katılırlar. Sınav 2 senede bir olur.
a) Aynı yerdeki görevlere atananlar atama emirlerinin kendilerine tebliğ gününü, b) Başka yerdeki görevlere atananlar, atama emirlerinin kendilerine tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içerisinde o yere hareket ederek belli yol süresini, izleyen iş günü içinde işe başlamak zorundadırlar.
Genel olarak Kasım ve Haziran olmak üzere yıl içerisinde 2 kez bu atama gerçekleştirilmektedir. 1 kez sınava giren kişiler genelde 2 yıl boyunca aynı puan üzerinden merkezi atama için imkan yakalar.
Memur olmak için KPSS'de braja puanı geçmek gerekir dolayısıyla en az 60 puan almak gerekir.
KPSS Önlisans sınavları 2 yılda bir düzenleniyor. Adaylar puanlarıyla 2 yıl boyunca açılan kadrolara başvuru yapabilir. KPSS Önlisans sınavı geçtiğimiz yıl (2022) yapıldığından bu yıl organize edilemeyecek. Bir sonraki oturum 2024 yılında ÖSYM tarafından yapılacak.
Bir bireyin memur olabilmesi için ilk önce lise, önlisans veya lisans derecesine sahip olan bir okuldan mezun olması gerekmektedir. Ardından KPSS'ye girmesi lazım. KPSS'ye girerek okumuş olduğunuz bölümde tercih edeceğiniz kadroları tespit ettikten sonra atandığınız zaman memur olursunuz.
ÖSYM tarafından yerleştirilen adaylar, başka bir sınav veya mülakat yapılmaksızın, ilan edilmiş kadrolara doğrudan atanmaktadır. Ancak, atama için öngörülen koşullara uymayan veya gerekli belgeleri süresi içinde getiremeyen adayların atamaları yapılmamaktadır.
Merkezi atamayı Devlet Personel Başkanlığı (DPB) yapar. DPB, her yıl kamu kurumlarının personel ihtiyaçlarını toplar ve bu ihtiyaçlara göre KPSS sınav sonuçlarına göre merkezi atama takvimi belirler. Adaylar, KPSS'den aldıkları puan ve tercihlerine göre merkezi atama ile kamu kurumlarına atanır.
- ÖSYM üzerinden yapılan merkezi alımların tümü puan üstünlüğüne göredir. - Mülakat yoktur.
düz memur, memurluğa ek olarak fazladan görevi-görev tanımı olmayan kadrolu genel memurlara verilen addır.
Buna göre, kural olarak 18 yaşını bitirenler memur olabilir. İstisnai olarak bir meslek veya sanat okulunu bitirenler ise en az 15 yaşını doldurmuş olmak, kendi isteği ve velisinin rızasıyla mahkemece ergin kılınmak şartıyla memur olabilirler (DMK. m. 40). olarak aranabilir (DMK. m. 41).
Adaylar başvurularını 21.02.2024-11.03.2024 tarihleri arasında son gün saat 23:59'a kadar e-Devlet üzerinden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı - Kariyer Kapısı, Kamu İşe Alımı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) üzerinden giriş yaparak gerçekleştireceklerdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri