1) Yetkili Kişi (Mutemet) https://www.kbs.gov.tr/gen/login.htm Adresinden Kullanıcı Adı ve Şifresiyle Sisteme Giriş Yapar. 2) Giriş Yapıldıktan Sonra Maaş Sekmesine Tıklanır. 3) Açılan Sayfada Sırasıyla Memur Maaş İşlemleri, Kamu Personeli Aile Bildirimi Sistemi (KAPSİS), Aile Bildirim Onay Ekranına Tıklanır.
-İzin formu (nikah ya da düğün tarihi itibariyle 7 gün) EBYS üzerinden hazırlanır. -Ebys üzerinden evlilik izni kullanmak istediğine dair dilekçe hazırlanır ve ekine hazırlanan izin formu ile düğün/nikah davetiye fotokopisi eklenerek görev yapılan birime gönderilir.
www.turkiye.gov.tr sitesinden e-devlet şifreniz ile sisteme girdikten sonra arama kısmından “Kamu Personeli Aile Bildirimi” yazarak ilgili modüle gidiniz. Yukarıdaki gibi açılan pencerede “Uygulamaya Git” düğmesine basınız. 5 saniye sonra “Aile Yardımı ve Aile Durum Ekranı”na bağlanacaksınız.
Bildirim, ilk işe girişte verilir. Çalışanın asgari geçim indiriminden yararlanan eş veya çocuk durumunda bir değişiklik meydana gelmesi halinde bildirim yeniden verilir.
Aile durum bildirimi, işe yeni giriş yapmış olan sigortalılara veya devlet memurlarına İK tarafından verilebilir. Aynı zamanda çalışan internet üzerinden bu formu indirebilir ve kurallara uygun şekilde doldurabilir. Ayrıca aile bildirim formunun muhtarlık veya herhangi bir kamu kurumundan alınmasına gerek yoktur.
İlgili 34 soru bulundu
Evlilik Tescili Başvurusu (Yabancı Yerel Makamlar Önünde Evlilik Sonrasında) Posta ile başvurabilirsiniz. Aile Cüzdanı BaşvurusuRandevu aldıktan sonra şahsen başvurmanız gerekmektedir. Uluslararası Evlilik Kayıt Örneği (Formül B) Başvurusu Randevu aldıktan sonra şahsen başvurmanız gerekmektedir.
Kullanıcı adı ve şifre ile https://www.kbs.gov.tr/gen/login.htm adresinden sisteme giriş yapılır. Memur Maaş İşlemleri>KAPBİS>Aile Bildirim Onay Ekranı sırasıyla seçilir. Açılan ekranda personellerin henüz kurum mutemeti tarafından onaylanmamış ve iade edilmemiş bildirimleri görüntülenecektir.
Unutkanlık durumu, en çok aylıksız izinlerde yaşanmaktadır. Bilindiği üzere eşi aylıksız izne ayrılan memur aile yardımı ödeneği alabilmektedir. Aylıksız izin bitiminde ise bu ödeneğin kesilmesi gerekmektedir. Ancak memur durumu bildirmezse bu ödeneğin ödenmesine devam edilmektedir.
Aile Durum Bildirim Formu Nasıl Alınır? Aile bildirim formunu almak için muhtarlık ya da benzeri bir kuruluşa başvurmaya gerek yok. Çünkü aile bildirim formu internet üzerinden Aile ve Çalışma Bakanlığı web sitesinden kolayca indirilip yazdırılabilir.
Yukarıdaki tabloya göre eşi çalışmayan ve 6 yaşından büyük iki çocuğu olan bir memur 1.158+254,89=1412,89 TL aile yardımı ödeneği alacaktır. Eğer memurun iki çocuğu 6 yaşından küçükse bu halde çocuk yardımı olarak 254,89*2= 509,8 TL ödenecek alınacak.
Diyanet İşleri Başkanlığı her yıl aile yardımı beyannamesi alıyor.
Bildirimin “Gelirine/Gelirlerine İlişkin Açıklama” bölümüne; eşi çalışıyor ise çalıştığı kurumun adı, eşi emekli ise emekli, eşi emekli olup da gelir getiren her hangi bir işte çalışıyor ise; emekli-gelir getiren bir işte çalışıyor gibi ifadeler yazılacaktır.
Eş için, 2.273xMaaş Katsayısından oluşmaktadır. 2023 yılı Ocak ayı itibarıyla 2.273x0,388581 = 883,24 TL'dir. Her çocuk için 250xMaaş Katsayısından oluşmaktadır. 2023 yılı Ocak ayı itibarıyla 250x0,388581= 97,14 TL'dir.
Hem aile bildirimi hem de mal bildiriminde memurun eşine ilişkin kimlik bilgilerini girmesi zorunludur. Evlilik bilgileri Sosyal Güvenlik Kurumu ile de paylaşılmaktadır.
Madde 32 – (Değişik: 16/11/2006-2006/11269 K.) Yurt içinde yetkili Türk makamları önünde yapılan evlenmeler; evlenmenin yapıldığı ta- rihten itibaren on gün içinde usulüne uygun olarak düzenlenecek evlenme bildirim formu ile o yerin nüfus müdürlüğüne bildirilir.
3- Yönetmeliğin 4'ncü maddesinde: Her ikisi de bildirimde bulunma zorunluluğunda olan eşlerin her biri ayrı ayrı; kendilerinin, eşlerinin ve velayeti altındaki çocuklarının da mallarını bildireceklerdir.
Gelir durum belgesi, e-Devlet üzerinden kolaylıkla alınabilmektedir. Bunun için; e-Devlet'e giriş yaptıktan sonra, kurumlar bölümünden Hazine ve Maliye Bakanlığı ekranına giriş yaparak en üst sırada yer alan Hazine ve Maliye Bakanlığı e-Bordro Hizmeti alanına tıklanarak gelir durumunu gösteren belge edinilebilir.
Gelir belgesi nedir; gelir durumunu gösteren belgeye gelir belgesi denir. Bu belge aynı zamanda aile gelir belgesi olarak tanımlanır. Gelir belgesi genellikle kişiye özel bir belgedir.
Kişinin aylık gelir durumunu gösteren gelir belgesi, maaş bordrosu veya aile gelir belgesi olarak da adlandırılır. Bu belge kişiye özel belge olup bireyin kişisel bilgilerini içermektedir. Kişi, resmi bir gelire sahipse istediği zaman bu belgeyi almayı talep edebilir.
aile yardımı
Çalışma durum bilgisini kuruma yazılı olarak vermeyen memura borç çıkarılır. Eş bilgilerinin formda eksiksiz ve okunaklı olarak doldurulması gerekir. Her iki tarafın da çalışması durumunda çocuk parası erkek memura verilir. 18 yaşını tamamlamamış her çocuk sayı sınırlaması olmaksızın yardımdan yararlanır.
Bilindiği üzere, devlet memurları yeni çocuğunun olması veya eşinin işe girmesi/işten çıkması gibi durumlarda ilgili maaş birimlerine aile durum bildirimi beyan formu vermekle yükümlüdürler.
-Her iki eşinde çalışıyor olması nedeniyle eş için verilen aile yardımı ödeneğinden her iki memurda yararlanamayacaktır. -Çocuk için verilen aile yardımı ise eşlerden sadece birisine ödenecektir.
Güncellenen katsayılar dikkate alınarak hesaplanan ve 01.07.2023 – 31.12.2023 döneminde uygulanacak olan gelir vergisinden istisna edilecek aylık çocuk yardımı tutarları aşağıdaki gibidir: 0-6 yaş grubunda bulunanlar için 254,90 TL. 6 yaş üzeri için 127,45 TL.
657 sayılı Kanunun aile yardımı ödeneğini düzenleyen ilgili maddelerinde 25 yaşını doldurmayan çocukları askere giden memurlara aile yardımı ödeneği verilmesini engelleyen bir husus bulunmamaktadır.
Beyannamenin verildiği tarihi takip eden aybaşından itibaren ilgili personele hak edeceği eş/çocuk yardımının ödenmesi mümkün bulunmakta olup, geçmişe yönelik ödeme yapılması mümkün bulunmamaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri