Ayrıca devlet memuru olanların farklı veya aynı hizmet sınıfında bulunduğu alt görevden üst göreve atanması da mümkün olduğu gibi bu duruma da görevde yükselme denilmektedir. Atamanın mümkün olması gibi bir memurun görevde yükselmesi için bazı şartları karşılaması gerekmektedir.
657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 68 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak, Son sicil notu olumlu olmak kaydıyla son üç yıllık sicil notu ortalaması 70 puandan aşağı olmamak, Toplam hizmetinin iki yılını Başkanlıkta geçirmiş olmak, Yapılacak görevde yükselme sınavında başarılı olmak.
Memurların görevlerinde yükselme terfi etmek için hangi koşulları yerine getirmeleri gerekmektedir. İşte detaylar… Görevde yükselme, aynı veya farklı hizmet sınıfında çalışan memurun üst görevlere atamasının yapılmasıdır.
Görevde yükselme yazılı sınavına katılacak adaylar meb.gov.tr adresinde 9 Haziran'da ilan edilecek. Sınav giriş belgeleri 26 Haziran tarihinde yayımlanacak. Görevde yükselme sınavı 9 Temmuz'da, sınav sonuçları ise 4 Ağustos tarihinde açıklanacak.
19 Ağustos 2023 Tarihinde Yapılacak Olan Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavlarına İlişkin Ek Duyuru.
İlgili 24 soru bulundu
"2023 İl Özel İdareleri, Belediye ve Bağlı Kuruluşları İle Bunların Üyesi Olduğu Mahalli İdare Birlikleri Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı (2023-GYS) 8 Ekim 2023 tarihinde uygulanacaktır. Sınava başvurular, 17-24 Ağustos 2023 tarihleri arasında yapılacaktır.
DEMİREL: “MEB Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavlarının Açılması Bir Faninin Keyfine Bırakılmamalıdır. Her 2 Yılda Bir Merkezi Yapılmalıdır.” DEMİREL: “MEB Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavlarının Açılması Bir Faninin Keyfine Bırakılmamalıdır. Her 2 Yılda Bir Merkezi Yapılmalıdır.”
Memurların görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavları en geç 3 yılda bir yapılacak.
7) Görevde yükselme veya unvan değişikliği sınavına başvurabilmek için Bakanlık kadrolarında görev yapıyor olmak gerekmekte olup; diğer kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personel söz konusu sınavlara başvuruda bulunamaz.
Devlet memurlarının, kazanılmış hak aylık seviyelerinin en çok üç derece üzerindeki derecelerde(5-15 derecelerdeki) bulunan kadrolara atanması mümkün olabilmektedir.
a) 1 inci dereceli kadrolardan ek göstergesi 5300 ve daha yukarıda olanlar için en az 12 yıl, b) 1 inci ve 2 nci dereceli kadrolardan ek göstergesi 5300'den az olanlar için en az 10 yıl, c) 3 üncü ve 4 üncü dereceli kadrolar için en az 8 yıl, hizmetinin bulunması ve yükseköğrenim görmüş olması şarttır.
657 sayılı Kanunun 76 ncı maddesi uyarınca devlet memur isteği ile kurumunda yer alan Kazanılmış hak aylık derecesinin 3 alt derecesindeki memur kadrolarına atanması mümkün bulunmaktadır.
Genel olarak, lise mezunları 13 üncü derecenin 3 üncü kademesinde, ön lisans mezunları 10 uncu derecenin 2 nci kademesinde, lisans mezunları ise 9 uncu derecenin 1 inci kademesinde memuriyet görevine başlar.
En yüksek Devlet memuru, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanıdır. En yüksek Devlet memuru olan Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanına, Başbakanlık Müsteşarına, mülga mevzuat hükümlerinde kadrolarına bağlı olarak öngörülmüş mali ve sosyal hak ve yardımlar kapsamındaki ödemeler aynı usul ve esaslar çerçevesinde yapılır.
Dolayısıyla esas alınan gösterge ve ek gösterge tutarı olan 1500+8000 rakamı toplamının memur maaş katsayısı ile çarpımından oluşan tutara ise En Yüksek Devlet Memuru Aylığı ifadesi kullanılmaktadır. = 4.119,99 TL'dir.
5434 sayılı kanunun 40 maddesindeki hükmüne göre belirlenen memurların emeklilik yaş sınırı dışında kalan kişilerin görev yapabilecekleri süre, 65 yaşını doldurdukları süre ile sınırlıdır. Yani 65 yaşını doldurmuş olan memurlar kendiliğinden emekli sayılacaktır.
Memurlar istekleri ile, kurumlarında kazanılmış hak derecelerinin en çok üç derece altında aynı veya başka yerlerdeki kadrolara atanabilirler. Aşağı dereceye atananların 68 inci maddede yazılı süre kaydı aranmaksızın eski derecelerine tekrar atanmaları mümkündür.
Aynı veya başka hizmet sınıflarındaki alt görevlerden üst görevlere yapılacak atamalara görevde yükselme denir. Memurlukta görevde yükselme için genel şartlara ve kurumların şartlarına uygunluk göstermek ve varsa görevde yükselme sınavından başarılı bir sonuç elde etmek gerekir.
Sınav başvuruları kabul edilen adaylardan her iki sınava da girecek olanların Görevde Yükselme Sınavı için 470 TL, Unvan Değişikliği Sınavı için 470 TL olmak üzere toplam 940 TL'lik ödemeyi ilgili sınavları seçerek ayrı ayrı yapmaları gerekmektedir.
Adayların unvan değişikliği sonuçları Anadolu Üniversitesi tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bildirildiği tarihten itibaren beş iş günü içerisinde duyurulacaktır. Sınavı başarmış sayılabilmek için yazılı sınavdan 100 tam puan üzerinden en az 60 puan almış olmak ve sözlü sınavdan en az 70 puan almak şarttır.
Sınav sonuçları aynı görev için yapılacak müteakip sınav tarihine kadar geçerlidir. Kurumlar ihtiyaç duyuyorlarsa sınav açarlar. Eğer bir kamu kurumu sınav açmaya ihtiyaç duymuyorsa mahkeme kararı ile bile bu kurum sınav açmaya zorlanamaz.
Boş kadronun hangi unvanlı kadro ile kadro derecesine ilişkin bilgi Devlet Personel Başkanlığının e-uygulama modülüne girişi yapılır. Dolu kadro derece değişikliğine ilişkin Devlet Personel Başkanlığının e-uygulama modülüne istenen değişiklikler kaydedilir.
Adaylar ancak bir unvanın unvan değişikliği sınavına veya görevde yükselme sınavına başvurabilirler. Bu başvuru sadece bir İl'e veya Bakanlığa yapılır. Birden fazla unvana veya birden fazla İl'e ya da il ile birlikte Bakanlığa yapılan başvurular geçersiz sayılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri