İçine koyacağınız ekstra malzemeleri siz seçiyorsunuz, sonra da hep beraber yumurtanıza ekmek bandırıyorsunuz. Biz sahanda yumurtaya ekmek bansak, 'Ay çok kırosunuz' derler ama Londra'da buna trend deniyor canlarım... Afiyet olsun.
genelde kalan salatanin suyu icin uygulanan lezzetli bir aktivite olup, elit sofralarda ayip sayildigi da görülmüstür. yemeğin tadını çıkarmak için farz olan eylem. eylem şayet çekirdek aile dışında üçüncü kişilerle yenilen yemekte vuku buluyorsa, samimi bir ortam tesis edilmiş demektir...
Menemen, yumurta, biber, domates ve isteğe bağlı olarak soğan kullanılarak yapılan bir Türk yemeğidir. İlk kez mübadele ile İzmir'in Menemen ilçesine gelen Girit Türkleri tarafından yapılmıştır ve adını ilçeden almaktadır.
Çakallı menemeni diğer menemenlerden ayıran en önemli püf noktaları, domateslerin kabuklarının soyulması, domateslerin tamamen suyunu çekene dek pişirilmesi ve pişirirken ezilmesi, yumurtaların sadece sarısının kullanılması ve bolca kaşar peyniri kullanılması .
menemen yumurta ile özdeşleşmiş bir yiyecek olduğu için çaysız! sıcak su içmek gibi bir tanımlama ile bire bir bağdaşıyor. genel menemen tarifinde içine yumurta kırılması gerektiğinden, bu şartı yerine getirmeden yapılan şey anca gubarlak olabilir. evet bizim orada buna gubarlak denir.
İlgili 39 soru bulundu
Konya ve yöresine has bayram sabahları yapılan bir ritüeldir. Ekmek salması. Kurban kavutmasının tandır ekmekleri üzerine dökülüp yağlı ekmeğin üzerinin kavurma ile doldurulmasıdır.
Bir soru bir cevap: Yemek yenirken ağzı ekmekle silmek caiz midir? Tuzluğu, tabağı ekmek üstüne koymak, elini, bıçağı ekmeğe silmek mekruhtur. Bu ekmek yenirse, mekruh olmaz.
Ban yemek oldukça kolay bir anlama sahiptir. Yani ban yiyen kişi yasaklanmış demektir. Böylelikle ban yemek ile yasaklanmak aynı şey demektir.
Ekmek çoğu zaman arpadan yapılmaktaydı. Öyle ki Hz. Peygamber'in genellikle, besin değeri daha yüksek olan buğday ekmeğinden çok, besin değeri düşük olan arpa ekmeği yediği ifade edilmiştir.
Yatakta birşeyler yemek günah değildir. Ancak sünnete uygun değildir. Hz. Peygamber (a.s.) Yemek yerken sağa, sola dayanmaz, yaslanarak yenilmemesini tavsiye ederdi.
Bunlar âdettir, mahzuru yoktur. Fakat lüzumsuz, keyf için batırılmaz. İhtiyaç halinde caiz olur. Çatalı ekmeğe batırmayı âdet haline getirmemelidir.
Anadolu'da kışın yemek üzere yapılan ve yöreye göre "şepit, şipit, şebit, sepit" olarak isimlendirilen yufka, köyün kadınları tarafından imece usulüyle pişiriliyor. Mayasız hamurdan yapılan ekmek, fırın veya marketin olmadığı yerlerde yüzyıllardır tüketiliyor.
Ekmek parası deyimi kazanç, geçinmek için para şeklinde ifade edilmektedir. Diğer bir değişle insanların hayatını sürdürebilmesi için el ettikleri para olarak ele alınabilir. Türk Dil Kurumu açısından ekmek parası deyimi kazanç, geçirmek için para olarak anlatılmaktadır.
Bu kısma ekmeğin kulağı denir. Ekmeğe ekstra çıtırlık kazandıran kulak için ucu kıvrık bir bıçak 30 derecelik açıyla tutularak hamurun üstünde bir yarık açmak gerekir.
Aynı zamanda hamur tahtası için bulmaca içerisinde 8 harfli, 'Yastığaç' kelimesi de kullanılabilmektedir.
İbn-i Sina diyor ki, '2 öğün sağlık 3. öğün hastalıktır. ' Hz. Muhammed de 2 öğün yerdi.
Hayvansal proteinler ile nişastalı karbonhidratlar beraber yenilmemelidir. Et, yumurta ve peynir ile ekmek, makarna, pilav birlikte yenilirse mide yavaşlar, sindirim geç oluşur, kilo artışı meydana gelir.
Mekruhları: 1- Sol eliyle yiyip içmek, 2- Yiyeceği yemeği koklamak, 3- Besmeleyi terk etmek.
Sıcak yemeğe üflenince yemeğin haram olması söz konusu değildir. Yemeğe üflemek yalnızca yemek adabına ve Peygamberimizin tavsiyesine uymamak olur. Yemeğe üflememek Peygamberimizin bir emri değil tavsiyesidir.
Örneğin, atıştırmak gerekiyorsa, imkan yoksa ve ihtiyaç hali varsa ayakta yenilebilir. Ama, ayakta yemek caiz değildir, bu günah olduğu anlamına gelmez. Adaba uygun değil Ayakta yemek yemek caiz değildir ama bu haram olduğu anlamına gelmez. Ayakta yiyen kişi günahkar sayılmaz.
“İSRAF gereksiz yapılan harcamalardır. Kişi israf ediyorsa, bu haramdır. Ancak aşırı yemek yiyorsa, doyduktan sonra da yemek yemeye devam ediyorsa bu mekruhtur.
Mesela balık, et, süt, yumurta, pastırma, turşu, çilek zarar verirse, bunlar, yalnız zarar verene haram, zarar vermeyene mubahtır. 4.
Ağız ve burundan alınıp mideye ulaşan her şey orucu bozar.
Yemeğe başlamadan önce ve yemekten sonra ellerini yıkardı. Besmele ile başlar, uygun ve kısa bir dua ile bitirirdi. Sağ eliyle yerdi. Sol eliyle yiyenleri ikaz ederdi.
Öğünlerde ekmek yememek de kilo vermeyi olumsuz yönde etkiler. Eğer kişi ana öğününde esmer ekmek tüketmiyorsa, kan şekeri dengelenemeyecek; dolayısıyla 1 saat sonra çok acıkacak ve eline ne geçerse farkında olmadan tüketip fazla kalori almış olacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri