Profesyonel Petek Temizleme Makinası ile merkezi ısıtma kalorifer sistemlerinizi temizleyebilirsiniz. Uzun süre kullanılan merkezi ısıtma petek temizliği daire bazlı değil, binanın tamamına uygulanması gereken temizlik işlemidir.
Kazandan başlanmasının sebebi; bütün dairelerde dolaşan suyun içindeki pislikler kazanın içinde birikir. Bütün pislikler kazanın içinde birikir ancak bir miktar tortu peteklerin içinde kalır. Merkezi sistem temizliğinde petekler sökülmez. İşlem kazan dairesinde yapılır.
Genel olarak petek temizleme fiyatları petek adedine göre veya daire tipine göre fiyatlandırılmaktadır ve 25 ₺ ile 195 ₺ arasında değişiklik göstermektedir.
Sisteme petek temizliği değil, bilinçsiz işçilik zarar verir. Petek temizliği rutin olarak 2 yılda 1 temizliği yapılmalıdır. Çünkü ısınan su zamanla kapalı tesisat hattında kireç, çamur, yosun, bakteri gibi çamurlaşmış bir tabaka oluşturur.
Petek altı ısınmama sorununun yaşandığı petekler genelde tesisatın sonuna takılanlara denk gelir. Peteğin alt kısmında da hava sıkışması olabilir ve içerisine su girişini engeller. Bu da başlı başına petek altı ısınmama sebebi olabilir. Vana kısmında bulunan bölgeden peteğin içinde oluşan havanın alınması gerekir.
İlgili 38 soru bulundu
Peteklerin yarısı ısınmıyor diye soranlar bilmelidirler ki bu kirlenmenin bir sonucudur. Peteğin dibinde biriken çamur gibi atıklar peteğin alt kısmının ısınmasına engel olur. Bu sorunu gidermenin tek yolu petek temizliğidir. Peteklerin üst kısmının ısınmaması ise kirlenme değil peteklerde hava olmasıdır.
Kalorifer peteklerinin üst kısmında en sağda veya en solda bulunan çıkışlara hava tahliye purjörü takılır. Bu tahliye purjörlerine hava alma anahtarı veya düz tornavida takılıp çevirilmek suretiyle peteğin içindeki havanın dışarıya tahliyesi sağlanır.
Bu nedenle minimum seviyede yılda bir defa olmak üzere kalorifer peteklerinin temizlenmesi gerekmektedir. Petek temizliğini kendi başınıza yapmaya çalıştığınızda tesisata zarar verebilir yahut sıcak su ile temas ederek yanma riski ile karşı karşıya kalabilirsiniz.
Sistem içerisinde suda bulunan kir partikülleri, pasla (demir oksit) birleşir. Bu pas, radyatörlerin, boruların ve lehimli bağlantıların içinden gelir. Bu nedenle, sistem ne kadar eski olursa, bir miktar siyah su birikmesi olasılığı o kadar yüksektir. Kir ve pas, yapışkan bir sıvı ortaya çıkarır.
Petek temizliği yaklaşık 1,5 saat sürüyor. Temizleme işleminin ardından peteklere koruyucu ilaç koyuluyor. Petek temizliğinin 2 yılda bir yapılması gerekiyor.
Borçlar Kanununun 317. Maddesi gereğince kiralanan yerin temizlik ve bakım giderleri kiracı tarafından ödenmelidir. Kiracılık hukuku kapsamında Borçlar Kanununa göre demirbaşların iyi tutma halinde ki masrafları kiracıya ait olmaktadır.
Petek Temizleme Kimyasalı madde yaklaşık 1 saat peteklerde dolaştıktan sonra bu maddenin tesisattan çıkartılması gerekir. Normal bir dairede ortalama 6 adet kalorifer peteği bulunmaktadır. Bu petekleri temizleme işlemi tesisatın kirlilik durumuna göre değişiklik göstermekle birlikte yaklaşık 4 saat sürer.
Kombi servis ücretleri, 2023 yılında Doğru Tamir'in belirlediği fiyat 300 TL'dir.
Merkezi sistem hangi tarihler arası yakılır genel kabul ve alınan kararlar 15 Kasım – 15 Nisan arasıdır. MERKEZİ SİSTEM KALORİFER HANGİ SAATLERDE ÇALIŞIR?
Doğalgaz merkezi ısı pay ölçer sisteminin diğer sistemlere göre en avantajlı sistem olduğu görülmektedir. Bu avantajlarından dolayı yeni ve eski merkezi sistem binalarda merkezi pay ölçer sistemi kanunen zorunlu hale getirilmiştir.
Merkezi ısıtmanın çalışma yöntemi ise tek bir merkezde yani kazandaki enerjinin dairelerde yer alan radyatörlere sıcak su vererek radyatörlerin ısınması ve haliyle bu ısının evi de ısıtmasıdır. Başka herhangi bir işlem yapmaya gerek kalmadan evlerin ısınma ihtiyaçlarını karşılamaktadır.
Petek Temizliği Yaptırmam Gerektiğini Nasıl Anlarım? 1 - Daha önce ısındığınız halde zamana ve kullanıma bağlı olarak, peteklerin altı ısınmıyor üstü ısıtıyor ise yada peteğin her tarafı eşit aynı ısıtmıyorsa temizlenme zamanı gelmiştir.
Isınmış kalorifer peteklerinin üzerine limon, portakal veya mandalina kabukları koyarsanız evin içindeki kötü kokuyu yok edebilirsiniz. Aynı zamanda evin çok güzel kokmasını sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda ferah bir koku yayıldığından günün yorgunluğu ve stres için de gevşetici bir görev görür.
Eğer peteklerin altında soğukluk varsa bu tamamen peteklerin kirlenmesinden dolayı olur. Peteklerin kirlenmesi, kireçlenmesi ısınmanızın önünde önemli bir engeldir. Petekleri temizletmediğiniz takdirde bundan kurtulamazsınız. Acilen petek temizliği yaptırmanız gerekir.
Borçlar kanununun 317. maddesinde “Kiracı, kiralananın olağan kullanımı için gerekli temizlik ve bakım giderlerini ödemekle yükümlüdür. Bu konuda yerel âdete de bakılır.” ifadesi bulunmaktadır. Bu maddeye göre kombinin temizlik ve bakım masrafları kiracıya aittir.
Tıkanmalarda hem verimli ısı elde edemezsiniz hem de yüksek fatura ödemek zorunda kalırsınız. Tıkanıklığı fark edemezseniz daha iyi ısınabilmek için kombinin derecesi yükseltir ve yüksek fatura ödemenize sebebiyet verebilir.
Temizleme işlemini profesyonel kişilerin yapması önerilir. Kalorifer peteği temizliği için yaz ayları daha sağlıklı bir tercih olacaktır. Kış aylarında düzenli ve yoğun ısı kullanımından dolayı peteklerin temizlenmesine olumlu bakılmaz. KALORİFER PETEĞİ NASIL TEMİZLENİR?
Merkezi Isıtma Sistemi Kaç Derecede Yanar? Merkezi sistem ısıtma kullanılan yapılarda kazan sıcaklığı genel olarak 45-55 derece arasıdır.
MERKEZİ ISITMA ÖZELLİKLERİ
Merkezi sistemlerde özellikle sıcak su çok konforlu bir biçimde elde edilebilir. Fakat kombide seviye arttıkça sıcak su miktarı azalmaktadır. Isıtmada merkezi sistemin verimi kombiye nazaran daha fazladır. Fakat kombilerde de verim düşük emisyon değeri daha yüksektir.
Kalorimetre takılı dairelerin oda sıcaklıkları kanun gereği 15 c altına düşürülmesi yasaktır. Bu sebeple peteklere takılan Termostatik vanalar oda sıcaklığının 15 °C altına düşürülmeyecek şekilde kilitli olarak takılmaktadır veya vana üzerinden 15 °C altına düşürülmeyecek şekilde ayarlanması gerekmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri