İşlem öncesinde zımpara ile çatlayan kısım, hava boşlukları azaltılmak sureti ile pütürlü hale getirilmelidir. Daha sonra, derz dolgu veya mermerit yapıştırıcı madde elle uygulanmalıdır. Son olarak tekrar zımparalama yapman ve düzleştirme yapman gerekir.
Kokusu ve rengi açısından gayet ideal bir seçenek olan derz dolgu ile mermer tezgah çatlağı kolaylıkla onarılabilir. Derz dolguyu kendi ellerinle yapacaksan, sert olmamasına ve çok fazla alçı kullanmadığına emin olman gerekir. Aksi durumda, yapışkanlık özelliğini kaybedebilir ve su ile temas ettiğinde sökülebilir.
Mermerin aşırı ısı, sert bir darbe veya yanlış bir basınç ile karşılaşması direkt olarak çatlamasına neden olabilir.
Akemi ya da epoksi veya mermer yapıştırıcısı ile yapıştırma işlemi ardından yüzeyin kuruması beklenir. Ardından, numarasına göre sırasıyla kuru pedler kullanılarak yüzey zımparalanarak düzgünlük sağlanır. Cilalama işlemi ile çatlak ve dolgu izleri ortadan kaybolur. Yüzey istenilen görünüme kavuşur.
Akrilik Boya İle Mermer Yüzey Boyama Aşamaları
Zımpara bittikten sonra yüzeyi iyice silmeli ve temizlemelisiniz. Ardından yüzeyi zemin astarı veya parlak yüzey astarı ile boyaya hazırlamalısınız. Boyama yapmak istediğiniz su bazlı boyayı boş bir kaba almalısınız. Fırçaya aldığınız boyayı mermer yüzeye uygulamalısınız.
İlgili 40 soru bulundu
Özellikle mutfak tezgahlarında ve cam, mozaik, fayans, porselen, seramik, mermer, granit, doğal taş, ahşap, beton, şap, galvaniz sac, alüminyum vb. yüzeylerde kullanılır.
Kullanım ömrü açısından mermer açık ara öndedir. Mermer çok uzun yıllar kullanılabilirken, mermeritin ömrü en fazla 20 senedir. Mermerit her renkte üretilebilir.
Bunun için derz dolgu veya mermerit yapıştırıcılarını kullanman gerekir. Bu ekipmanları hırdavatçıda kolaylıkla temin edebilirsin. Mermerit, mermere göre daha hafif ve polyester de kullanılabilen bir maddedir.
Nispeten sığ olan kısım, çiziği gidermek için 2000 # ve 3000 # taşlama diskleri ile parlatılabilir. Çizikler çok derinse, kaba taşlamadan ince taşlamaya kadar işlenmeleri gerekir ve yerel derin çizikler de yerel taşlama ile giderilebilir. Mermer üzerindeki küçük çizikler mermer parlatma tozu ile parlatılabilir.
- Bir kap içinde karbonat ve suyu karıştırarak lapa haline getirmelisiniz. - Hafif nemli hale getirdiğiniz lekeli mermerit parçalarına hazırladığınız lapayı sürün ve streç film ile alanı üzerini kapayın. - Mermeriti bu şekilde 24 saat bekletin ve 24 saat sonra ıslak bir bez ile lapayı temizleyin.
Mermerit günümüzde mutfak, banyo tezgahları, evye, damlalık, alınlık gibi pek çok üründe kullanılmaktadır. Ürünün içeriğinden dolayı kimyasal maddelere (asitlere, bazlara, yağlara) ısı ve ateşe, darbelere ve lekelere karşı oldukça dayanıklıdır. Ürünün, yüzeyi pürüzsüz ve gözeneksiz, su geçirmez, yanmaz ve hijyeniktir.
Bir fincan beyaz sirkenin içerisine birkaç damla limon eklenmektedir. Ardından bu karışım tezgâhın üzerine uygulanmaktadır. Bu karışım sayesinde tezgâhın daha temiz ve güzel kokulu gözükmesine olanak sağlanmaktadır. Oldukça temizleyici bir yöntem olduğu söylenebilmektedir.
Bu doğal taş, endüstri ve üretim faaliyetleri sırasında parçalanır ve mermer tozu elde edilir. Mermer tozu, bir kısım polyester malzeme ile karıştırılarak belirli kalıplara döküldüğünde yeniden katı bir cisim elde edilir ve bu cisme mermerit adı verilir.
Klozet ve lavabodaki kırık ve çatlakların onarımı için kullanılan en popüler malzeme epoksi macunu. Epoksi macunu, çökme yapmayan, yüksek dayanım ve yapışma gücüne sahip bir dolgu macunu olarak tanımlanır. Suya ve kimyasallara karşı dirençli olan bu macun kalın katmanlı uygulamalarda çok iyi sonuçlar verir.
Mermer yapıştırıcılarının en iyilerinden olanı akemi yapıştırıcıdır. Çünkü hızlı ve kuvvetli bir şekilde yapıştırır. Ancak suya ve kimyasallara pek dayanıklı değildir. Ancak suya dayanıklı hale akemi yapıştırıcının üzerine silikon çekerek getirebilirsiniz.
Özellikle mermer üzerinde sert cisimlerin hızlı bir şekilde hareket ettirilmesi veya çarpma sonucu çizikler oluşabilir. Bu çiziklerin ortadan kaldırılması için de mermer silimi ve parlatma gibi bir işlem uygulanması gerekir.
Aşındırıcı olabilecek temizlik ürünlerinin uzun süre boyunca kullanılması mermerin deforme olmasına yol açar. Bu durum ufak gözeneklerin belirginleşmesine sebep olur. Gözeneklerde kir, yağ ve pas lekeleri birikmeye başladığı zaman sararma ortaya çıkar. Mermerler sert ve dayanıklı oldukları kadar özel bir yapıdadır.
Mermerin kesimi için mutlaka disk testere kullanımı gerekmektedir. Disk testere pürüzsüzse sorunsuz kesim yapmanızı sağlar.
Gözeneksiz bir yapıya sahip olduğu için mermerit modeller su ve leke geçirmez. Bu sayede mutfaklar için ideal parçalar haline gelir. Bununla beraber gözeneksiz bir yapıya sahip olduğu için temizliği de oldukça kolaydır.
mermerit malzemesinin ana hammaddesi mermer tozu ve polyester olmasına rağmen, ayrıca içerisine eklenebilecek renk pastaları, ayırıcı ve jelkot gibi ek malzemelerle çeşitleri arttırılabilir. mermeritten imal edilen mutfak tezgahları ve banyo lavabolarının arka tarafı kalın, ön dudağı ve evye kısmının tek parça oluşu ...
Jelkot, vernik benzeri bir madde ile kaplandığında, bu madde mermerit yüzeyin sıcağa ve çatlamalara karşı korunmasını arttırır. Polyurea ile kaplandığında ağır darbe ve 220 derece üstü sıcaklıklara karşı maximum koruma sağlar. İnsan gücü ile kırılması neredeyse imkansız olup, ultra dayanıklılık sağlar.
Mermer güçlü bir taştır, fakat kireçtaşı yapısı nedeniyle temizliğinde dikkat edilmesi gereken noktalar vardır. Kullanılan asitli ve çamaşır suyu içeren temizlik malzemeleri mermerin içerisindeki kirecin okside olmasına ve mermerin sararmasına yol açar.
Mermerit tezgah hadımköy Metre Fiyatı 1950 ₺
Ev dekorasyonlarında daha uzun ömürlü olması için mutfak tezgahı mermer yerine granit tercih edilmelidir. Mermer, granite göre daha yumuşak bir malzeme olsa çok uzun yıllar mutfağınıza zarafet katacak ve dekorasyonun ışıltısını koruyacak bir malzemedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri