Silah taşıma veya bulundurma ruhsatı olan kişilere tanınan mutat miktarda (olağan miktarda) mermi sahibi olma hakkı dışında mermi satın almak, bulundurmak veya taşımak suçtur (6136 sayılı Kanun m. 13).
6136 sayılı Kanun md.13/1'e göre ruhsatsız mermi satın alma, bulundurma ve taşıma cezası, 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası ve otuz günden yüz güne kadar adli para cezasıdır. Ev veya işyerinde bulundurulan mermi sayısı mutat sayıda ise sanık md.13/4'ye göre cezalandırılacaktır.
Mutat olmayan sayıda ruhsatsız mermi satın alma suçu; 251 – 5000 arası merminin ruhsatsız olarak satın alınmasıyla oluşacaktır. Bu durumda kişiye 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasına 30 günden 100 güne kadar adli para cezasına hükmolunur.
Bu Kanun hükümlerine aykırı olarak ateşli silahlarla bunlara ait mermileri satın alan veya taşıyanlar veya bulunduranlar hakkında bir yıldan üç yıla kadar hapis ve otuz günden yüz güne kadar adlî para cezasına hükmolunur.
Failin, ilgili silahın zilyedi oluğunun kesin surette ispat edilmiş olması gerekir. Silahın atışa hazır ve sağlam olası gereklidir. Silah kolluk kuvvetleri tarafından ele geçirilmiş olsa dahi, boş kovam ve mermi çekirdeği gibi unsurlar üzerinden de 6136 sayılı Kanuna muhalefet suçu sebebiyle işlem yapılabilir.
İlgili 40 soru bulundu
Kaç cm bıçak taşımak suç? Kesici kısmı 15 cm olan bıçağın bulundurulması ve taşınmasının serbest olduğu yönünde Kriminal laboratuvar raporları bulunmaktadır.
Demirbaş silahlara iş yerinde ve iş başında taşınması şartıyla ruhsat verilmektedir. Bu silahı evinize ya da görevli olmadığınız esnada iş yeri dışına çıkarmamanız gerekmektedir. Aksi halinde 6136 Sayılı Kanuna muhalefet suçunu işlemiş olursunuz.
Silah taşıma veya bulundurma ruhsatı olan kişilere tanınan mutat miktarda (olağan miktarda) mermi sahibi olma hakkı dışında mermi satın almak, bulundurmak veya taşımak suçtur (6136 sayılı Kanun m. 13).
Bulundurma ruhsatlı silahların atış poligonu dahil zorunlu hallerde bir yerden başka bir yere nakli, mahallin en büyük mülki amirinin vereceği Silah Nakil Belgesi ile mümkündür. Bu belgede belirtilen gün ve güzergâh dışında silah, mesken veya işyeri dışına çıkarılamaz. Taşıt araçları işyeri veya mesken sayılmaz.
Genel olarak ruhsatsız tabanca yakalatma cezası 1 yıldan 3 yıla kadar hapis, vahim nitelendirilen ruhsatsız tabanca yakalatmanın cezası 5 yıldan 8 yıla kadar hapistir. Ayrıca ruhsatsız tabanca için 30 günden yüz güne kadar adli para cezası uygulanır. Bu miktar günlük 20 TL olarak belirlenerek hesaplanmaktadır.
2023 mermi istihkakı, sivil ruhsatlı silah sahipleri için yıllık 1000 adettir. Ruhsatlı silah sahipleri, 1 yıl içerisinde MKE ve ruhsatlı satış ofislerinden en fazla 1000 adede kadar mermi satın alabilmektedir.
1- ŞAHSİ SİLAHLAR İÇİN EMNİYET MÜDÜRLÜKLERİ/SİLAH VE PATLAYICI ŞUBE MÜDÜRLÜKLERİNDEN ALINAN MERMİ SATIN ALMA ŞİFRESİ İLE MERMİ ALIMI GERÇEKLEŞTİRİLECEKTİR. 2- KULLANICI ŞİFRELERİNİN GEÇERLİLİĞİ İSE TEK KULLANIMLIK OLMASIDIR.
Kurusıkı Tabanca Taşımanın Cezası Nedir? 5729 sayılı kanunun 3 maddesine aykırı kuru sıkı tabancayı taşımak suç değil idari yaptırıma tabidir. Yani kanuna aykırı olarak kuru sıkı silahı taşıyan kişiye idari para cezası kesilir. Kanuna göre kesilecek idari para cezası 500 Tl dir.
6136 Sayılı Kanun Taşınması Yasak Olan Bıçaklar
Bunlardan birkaçı şu şekildedir. Şiş, kama, balyoz, keser, ustura, kasatura, pala, çakı, jilet, cop, kamçı, satır, şiş, tornavida ve çivili sopa gibi bıçak ve aletler taşınması yasak olanlardır.
YİVSİZ AV TÜFEK RUHSATNAMESİ ile bahse konu yivsiz av tüfeğini ikametinizde bulundurabilir veya ruhsatınızın süresi bitmemiş ise kılıfı içerisinde aracınızın bagaj kısmında taşıyabilirsiniz. Avcılık yapabilmek için ise mutlaka Çevre ve Orman Bakanlığınca verilen AVCILIK BELGESİ alınması gereklidir.
6. Bulundurma ruhsatlı silahınızı taşımanız halinde ruhsatsız silah taşıma suçundan hakkınızda adli işlem yapılır.
Kanuna aykırı olarak ruhsatsız silah veya bunlara ait mermileri satın alan, taşıyan, bulunduran kişiler bu kanun uyarınca cezalandırılır. Cezası, 1 yıldan 3 yıla kadar hapis ve otuz günden yüz güne kadar adli para cezasıdır.
Bu Kanun hükümlerine aykırı olarak ateşli silahlarla bunlara ait mermileri satın alan veya taşıyanlar veya bulunduranlar hakkında bir yıldan üç yıla kadar hapis ve otuz günden yüz güne kadar adlî para cezasına hükmolunur. (13/1)
6136 sayılı kanun kapsamına girmeyen "Kelebek" ve "Sallama" diye tabir edilen veya özel amaçlarla imal edilen çeşitli bıçaklar ve benzeri aletlerin maksat dışı olarak taşınmasının yasaklanması ve buna uymayanlara idari para cezası uygulanmasına ilişkin karar aldı.
"Vefat eden kişilere ait ruhsatlı silahın, tebligat tarihinden itibaren mirasçılarının tamamının muvafakati ile altı ay içinde başvurulması halinde talepte bulunan mirasçısına veya üçüncü bir kişiye devri sağlanır.
Taşınması Yasak Olmayan Bıçaklar. Bıçak taşımak suç mu? Bıçak taşımak, Türkiye'de genel olarak suç olarak kabul edilir. 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 191. maddesi, genel güvenliği, huzuru ve düzeni bozabilecek her türlü aleti izinsiz olarak taşımayı suç kabul eder.
Silah, Wilhelm Bubits tarafından 2005 yılında tasarlanmış olup ülkede üretilen ilk tabancalardır ve Birleşik Arap Emirlikleri Silahlı Kuvvetleri tarafından kullanılan birincil hizmet tabancasıdır. Caracal'ın F (full-size), C (compact) ve SC (sub-compact) olmak üzere üç modeli bulunmaktadır.
Taşıma ruhsatına sahip ziyaretçiler ruhsat kontrolünden sonra alışveriş merkezine giriş yapabiliyor.
Ruhsatsız silah taşımak ve bulundurmak bilindiği üzere suçtur. Kolluk güçlerince tespit edilen ruhsatsız silahlar bilindiği üzere müsadere edilerek adli emanete alınır. Bu silahı tekrar geri almanız mümkün olmayacaktır. Ancak ruhsatsız silah yakalatan kişiler sonrasında başka silah için ruhsat alabilmektedirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri