Mesir Macunu Serbetinin Faydaları , Mide Rahatsızlıklarında Etkilidir, Hazmı Kolaylaştırır, Mide Ve Bağırsaktaki Mikropları Öldürür, Gaz Birikmesine Engel Olur Ve Kabızlığı Giderir.
Kimyon, kakule ve çörek otu gibi gaz söktürücü özelliğe sahip birçok bitki bulunan mesir macunu, bağırsak problemleri yaşayanların en büyük destekçilerinden.
Kavanozlarda satılan mesir macunu günde 1-2 kaşık yenebilir. Bunun dışında çubuk ile hazırlanan şekli ile de tüketilebilir. İçermiş olduğu baharatların bazılarından karışımı yapılan mesir macunu çayı ya da başka bir adıyla mesir çayı, toz olarak da kullanılabilir.
Mesir macunu cinsel gücü artıran bir yiyecektir. Hem kadının hem erkeğin cinsel sağlığını olumlu yönde etkileyen mesir macunu afrodizyak etkiye sahiptir.
Themra Epimedyumlu Macun Kullanımı:
Kullanmadan önce mutlaka iyice karıştırınız. Bir iki cay Kaşığı kullanmanız tavsiye edilir. Kullanımından 30-40 dakika sonra etkisini görmeye başlarsınız.
İlgili 23 soru bulundu
Macun kullanımı ile ilgili özel bir kısıtlama yoksa, genellikle macun yedikten sonra su içmek mümkün olacaktır.
Manisa Mesir Macunu kullanılışı; Her seferinde kavanozdaki MESİR MACUNNU karıştırıldıktan sonra, Yetişkinlerde (sabah öğle akşam) günde 3 defa bilhassa aç karnına birer kaşık yenilir. Büyük, çocuklarda (10 yaş üstü) günde üç defa birer tatlı kaşığı yenilir.
Mesir macunu zararları
Fakat aşırı tüketilmesi durumunda baharatların yan etkilerinden ötürü gastrit, ülser, basur gibi sorunlara sebep olabilir ya da var olan sorunları arttırabilir. Karaciğer, mide, mesane, şeker ve obezite hastalıklarına sahip olanlar mesir macununu dikkatli ve üsturuplu kullanmalıdır.
Kanuni Sultan Süleyman'ın annesi Hafsa Sultan'ı iyileştiren bu macun, grip, soğuk algınlığı ve boğaz enfeksiyonları gibi hastalıkların tedavisinde kullanılır. Bu yüzden genelde kış aylarında tüketilmesi tavsiye edilir.
Karışım kalori aldırmaz ve kişiler tarafından düzenli olarak yenilebilir. Aynı zamanda da bireylere şifa, güç ile enerji verir. Sürekli olarak kullanıma uygun olan glikozsuz mesir macunu, bireylerin severek yiyebileceği bir takviye çeşididir.
Tok karına yenecekse, yemeklerde 2-3 saat sonra yenir. Bitki Macunu ürününün bilinen yan etkisi bulunmamaktadır. Bitkisel üründür, kesinlikle ilaç değildir.
Sıcak suya ya da sıcak süte karıştırılarak içilebilir. Çay içerken şeker yerine mesir macunu kullanabilirsiniz. Damağınıza yapıştırdıktan sonra emerek yemenizi tavsiye ederiz. Türk Gıda Kodeksine uygun olarak üretilmiştir.
Kültürel ve geleneksel çeşitli uygulamaları içeren ve baharın başlangıcı olarak kabul edilen Nevruz haftasında (21-24 Mart) kutlanan Mesir Macunu Festivali, Manisa'da yaklaşık 400 yıldır devam etmektedir. Şifalı bir yiyecek olduğu kabul edilen mesir macununun ortaya çıkışı tarihsel bir öyküye dayanır.
Mesir Macunu'nun en başta antitümör ve antikansorejik etkilerinin bulunduğunu anlatan Prof. Dr. Bağdatlıoğlu, macun karışımı içinde baskın konumda olan tarçının, antiseptik, gaz söktürücü, ishal kesici, mikrop kırıcı özellikleri bulunduğunu ayrıca depresyon tedavisini destekleyici bir etkisi olduğunu aktardı.
İçermiş olduğu bazı baharatlar, ağrı kesici özelliğe sahiptir. Bu yüzden romatizmal hastalıklara iyi gelir. Hemoroid problemi olan kişiler, mesir macununun faydalarından yararlanabilirler.
Padişah macunu Manisa Akıl Hastalıkları Hastanesi'nin ilk başhekimi olan Musa bin Muslihiddin bin Kılıç tarafından, 41 farklı maddenin karıştırılmasıyla hazırlanan bir üründür. İlaç olarak kullanılan macun, günümüzde cinsel gücü arttırıcı bir madde olarak ünlenmiştir.
Themra Macun, etkisini çabuk gösterir, en çok satan afrodizyak macunlarındandır. Erkek-Bayan, Yaşlı-Genç herkez kullanabilir. Macun Kullanımı: Kullanmadan önce mutlaka iyice karıştırınız.
Mesir macununun az bilinen faydaları arasında cinsel gücü arttırdığı yer almaktadır. Mesir macunu hem kadınlarda hem de erkeklerde cinsel güce güç katmaktadır. Bunun dışında birden fazla sorunu iyileştirici özelliğe sahiptir.
Rutubetsiz, güneş görmeyen ortamda ve kokudan uzak muhafaza ediniz.
Mesir macunu ölçülü bir şekilde tüketilmelidir. İçinde farklı baharatlar olduğu için, oldukça güçlü bir karışımdır. Yetişkinler günde 3 öğün 1 tatlı kaşığı, 10-15 yaş arası çocukların ise yemekten önce 1 çay kaşığı tüketmesi önerilir.
Bu nedenle mesir macununun tadına ilk kez bakanlar, kolaya benzeyen bir tattan bahsetmektedirler. Her biri ayrı değere ve öneme sahip olan bu baharatların karışımı da mesir macununun özellikleri açısından zenginleşmesine vesile olmaktadır. Mesir macunu cinsel gücü artıran bir yiyecektir.
Besin Tablosu (100 Gr için) Karbonhidrat: %95,9 Protein: %0,88 Yağ: %0,11 Enerji: 388,4 kcal / 1623 kj Macun-i Mesir Mesir Macunun Faydaları · Özellikle kış aylarında düzenli olarak tüketeceğiniz mesir macunu ile bağışıklık sistemini destekleyerek soğuk algınlığı, grip gibi hastalıklara karşı koruma sağlıyor. · Mesir ...
Epimedyumlu macun, cinsel performansı artırmak ve cinsel isteği desteklemek amacıyla kullanılır. Özellikle ereksiyon sorunu ve cinsel isteksizlik gibi problemler yaşayan erkekler tarafından tercih edilir.
Mesir macununun içeriğinde anason, çörekotu, hardal tohumu, Hindistan cevizi, kakule, karabiber, karanfil, kimyon, kişniş, ravent, safran, sakız, tarçın, vanilya, yenibahar, zencefil, havlıcan, portakal kabuğu, sinameki, rezene gibi bitki ve baharatlar bulunur.
Mesir macunu, 478 yıl önce ortaya çıktı. Amansız bir hastalığa yakalanan Yavuz Sultan Selim'in eşi, Kanuni Sultan Süleyman'ın annesi Hafsa Sultan, Sultan Camisi Külliyesi'nde idareci olarak görev yapan devrin ünlü hekimi Merkez Efendi'nin 41 çeşit baharatın karışımıyla hazırladığı mesir macunuyla şifa buldu.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri