Metabolizmayı hızlandıran başlıca içecek sudur. Günde en az 2-3 litre su tüketimi metabolizma hızını %20 oranında artırır. Kafein içeren yeşil çay, tarçın, biberiye, kahve, soya sütü, ayran ve sebze suları metabolizma hızlandırıcı içecekler arasındadır.
Güne kahvaltıyla başlamak, ana yemeği öğlen yemek, Akşam hafif yemek metabolizmanın hızlanmasına yardımcı olur. Gün içinde içilen 3 fincan Türk kahvesi veya 3 bardak filtre (Şekersiz) kahve metabolizmanın hızlanmasına yardımcı olur. Akupunktur tedavisi de metabolizma hızını artırır.
Gece uyumadan önce kan şekerini dengelemek için protein ve karbonhidratları beraber tüketmenin ideal bir yöntem olduğunu savunan uzmanlar, fıstık ezmesi- elma, armut- peynir, yumurta- avokado, humus- çeri domates, muz- ayçiçeği çekirdeği, badem ezmesi- tahıllı ekmek, ev yoğurdu-meyve tüketilebileceğini söylüyor.
İlgili 33 soru bulundu
12:00-13:00 arası alınan kalorinin en hızlı kullanıldığı, organlar arası yağ yakma mekanizmalarının da en iyi koordinasyonun sağlandığı zaman dilimidir. 16:00-17:00 arası kardiyovasküler ve kas dayanıklılığının en iyi olduğu zaman dilimidir.
Uyandıktan sonra kahvaltınızı ilk 45 dakika içerisinde yapmaya özen gösterin. Bu şekilde metabolizmanız hızlanacaktır. Protein dolu bir kahvaltı, haşlanmış yumurta, yoğurt ve granola parfe, yulaf ezmesi ile güne başlamak için güzel bir başlangıç olacaktır.
Açlık, yaşlanma karşıtı bileşikleri teşvik ediyor. İnsan vücudu yemeğe aç bırakıldığı için, ortaya çıkan birkaç farklı metabolik değişiklik vardır. Normal olarak, karbonhidratlar hazır olduğunda, vücut bunları yakıt olarak kullanır.
Su metabolizma hızını artırıyor
Ancak düzenli su tüketilmesi metabolizmayı hızlandırmaktadır. “0” kalori olan suyu düzenli tüketmek az yemek yemeyi beraberinde getirebilmektedir. Sabah kalkınca ve akşam yatmadan su içmek tokluk hissi yaratmakta ve dolaylı olarak kilo verilmesine yardımcı olabilmektedir.
Metabolizmanın en hızlı çalıştığı zaman dilimi sabah saatleridir, akşam saatlerinde metabolizma yavaşlamaya başlar. Uyandıktan sonra bir saat içerisinde kahvaltınızı yapmaya özen gösterin ki metabolizmanız da sizinle birlikte uyansın.
Metabolizmayı hızlandıran başlıca içecek sudur. Günde en az 2-3 litre su tüketimi metabolizma hızını %20 oranında artırır. Kafein içeren yeşil çay, tarçın, biberiye, kahve, soya sütü, ayran ve sebze suları metabolizma hızlandırıcı içecekler arasındadır.
Metabolizma hızını dengede tutmak için ara öğünleri yapmanız önerilir. Gün içinde 3 ana öğün ve 3 ara öğün olacak şekilde yemek düzeni oluşturarak daha sağlıklı beslenebilirsiniz. Ara öğünlerde bitki çayı, kuru yemiş, meyve, yoğurtlu kürler, ev yapımı içecekler ve düşük kalorili atıştırmalıklar tercih edilebilir.
Zayıflamak için günde kaç öğün yemek yemeliyiz ? Zayıflamak için günde 3 öğün yemeniz yeterlidir. Ancak asıl olan 3 öğün ne yediğinizdir. Şekersiz karbonhidratsız beslenme.
Bu yöntemlerle mutsuz olanlara iyi bir haberim var; az ve sık yemek yiyerek, doyarak ve metabolizmanızı hızlandırarak sağlıklı bir şekilde kilo verebilir, üstelik geri almaz, böylece formunuzu koruyabilirsiniz.
Günde 3 ana ve 3-4 ara öğün olmak üzere sık sık beslenin. Öğünlerinizde miktarı küçük ama kalorisi yüksek besinler bulundurun. Acıkmasanız dahi canınız hiçbir şey yemek istemese dahi ana ve ara öğünlerinizi atlamayın.
Yoğurdun içerisinde bol miktarda bulunan kalsiyum metabolizmayı hızlandırır. Hızlı bir metabolizma, yediğiniz tüm yiyeceklerin daha kolay sindirilmesini sağlar. Kalori yakmanızı sağlayacağı için de kilo vermenize yardımcı olur. Kalorisi düşük bir gıda ürünüdür.
Egzersiz sadece kalori yakarak günlük dengeyi negatife yani kilo vermeye doğru yönlendirmekle kalmaz, vücudun metabolizma hızını artırarak istirahatte de daha fazla enerji tüketmesini sağlar. Az az ama sık yemek yemenin de metabolizmayı hızlandırdığı bilinmektedir.
Araştırmalar aç kalırsanız zayıflamak bir yana kilo bile alabileceğinizi gösteriyor. Açlık, metabolizma hızını azaltıyor.
Düzenli su tüketimi vücuttan toksinleri atar ve sizi rahatlatır. Ciltteki yenilenmeleri hızlandırır ve sağlık bir görünüm sunar. Yağ yakışını hızlandırır ve kilo verirken yardımcı unsur olarak görev yapar. Bağışıklığı güçlendirir ve vücudu hastalıklardan korur.
Bu kürü hazırlamak için uygun bir kapta 3 yemek kaşığı ev yoğurdu, yarım çay kaşığından daha az toz zencefil, zerdeçal ve toz tarçını güzelce çırpıp karıştırın. Hazırlamış olduğunuz bu baharat kürünü gece uyumadan 1 saat önce tüketin. Bu kürün üzerine de 5 bardak su içmeniz gerekmektedir.
Açlık sırasında vücudun ihtiyacı olan enerjiyi karşılayacak glikoz olmadığından, enerji yedek kaynaktan, yani trigliseritlerden sağlanır. Kısacası vücutta yağ yakımı başlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri