Metal tencerede makarna yapılır mı? Teflonlarda metal çatal bıçak kesinlikle kullanılmamalıdır. Yağsız pişirmeniz gereken yiyeceklerde örneğin et ve balık türlerini teflon tencerelerde pişirebilirsiniz. Ancak bu tür tencerelerde pilav ve makarna pişirmenizi kesinlikle tavsiye etmiyoruz.
Yapışmaz titanyum, seramik ya da çelik kaplama yapılan makarna tencereleri mutfağınız da mutlaka bulunması gerekenler arasındadır.
1-) Çelik Tencere
Paslanmaz yapıları ile sağlık açısından önemli olan bu tencereler, çok kişilik yemek pişirme konusunda size yardımcı olur. Büyük çelik tencerelerde genellikle çok kişilik yemekler pişirebilirsiniz. Örneğin çorbalar ve sulu yemekler gibi yemekleri bu tarz tencerelerde kolayca hazırlayabilirsiniz.
Çelik tencere ve tavalar, dayanıklılıkları ve daha sağlıklı olmaları gibi sebeplerle mutfakta en sık tercih edilen gereçlerden. Ancak çelik tencere ve tavalar herhangi bir kaplamaya sahip olmadıkları için et, tavuk, pirinç gibi gıdalar, pişirme işlemi sırasında tabana yapışarak yanabiliyor.
Bakır Tencereler
İyi kalaylanmış bir bakır tencerede aşure, reçel, sahanda yumurta ve zeytinyağlı dolma oldukça lezzetli olur.
İlgili 36 soru bulundu
Paslanmaz çelik tencereler, pilav pişirmek için oldukça iyi bir tercihtir. Paslanmaz çelik; demir, krom ve nikel içeren bir alaşımdır. Bu tencereler paslanmaya ve krozyona karşı dayanıklıdır.
Döküm tencere ve tavalarda kızartma, sote ve kavurma gibi pişirme yöntemlerini uygulayabilirsiniz. Kolay çizilmezler ve hijyeniktirler. Döküm tavalar genelde et ürünleri için kullanılsa da, omlet, kek, kurabiye gibi farklı yemeklerde de kullanılabilirler.
Fakat ürünlerin kızartılması noktasında, kullanılan fritöz tencerenin önemi büyüktür. Kaliteli bir alüminyum kızartma tenceresi kullanarak, iyi standartlarda akşam yemeği hazırlayabilirsiniz.
Çelik tencereler, çok daha uzun yıllardır yapılabilen ürünler olmalarından dolayı, boyut ve kapak çeşitleri anlamında oldukça zengin alternatifler sunar. Granit tencereler ise daha belirli yemeklerin yapılması için uygun olduğundan, boyutları da buna göre belirlenir.
Yağsız veya az yağla pişireceğiniz yemeklerde, yapışmama özelliği gösterdiği için teflon tencereleri kullanabilirsiniz. Ayrıca saklama kabı olarak kullanmamalısınız. Çelik tencerede her türlü yemeği, pişirebilirsiniz. Buzdolabında saklayacağınız yiyecekler için çelik tencereler iyi bir tercih olacaktır.
Spagetti/ Makarna tencereleri
Makarna tencereleri genelde 20-26 cm çap aralığında bulunan derin tencerelerdir. Özellikle spagetti pişirirken derin bir tencereye ihtiyaç duyulur. Çelik ya da yapışmaz titanyum, seramik kaplama malzemelerden yapılan bu tencerelerin bazılarında süzgeç kısmı da bulunmaktadır.
Paslanmaz çelik tencere
Paslanmaz çelik, tipik olarak demir, krom ve nikel içeren metal bir alaşımdır.
Çizilmeye karşı oldukça dayanıklı olan granit tencereler, teflon tencerelerden daha sağlıklıdır. Granit tencereler, mutfaklarda oldukça yeni sayılacak bir tencere modelidir.
Makarna malzemeler:
8 su bardağı su. 1 silme yemek kaşığı tuz. 250 gr. makarna(250gr.lık paket veya 500gr.lık paketlerde yarım paket) Yarım fincandan biraz fazla sıvı yağ (En sağlıklısı zeytinyağıdır ama bazıları makarnada kokusunu sevmez, tadını sevdiğiniz başka bir sıvı yağ da kullanabilirsiniz.)
Tencereye sıvı yağımızı koyuyoruz daha sonra rendelediğimiz domatesi pişiriyoruz 1 tatlı kaşığı salçayı da koyup pişirmeye devam ediyoruz daha sonra makarnayı koyuyoruz Sosa iyice karışınca makarna'nın üstünü geçecek kadar su ilave ediyoruz tuz ve pul biberi de ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatıp makarna'nın ...
Makarnayı, salçayı ve baharatları da ekleyip üzerine bir su bardağı sıcak su gezdirin ve kaynamaya bırakın. Makarna suyunu çektikçe üzerine kalan sıcak suyunu ekleyin. Makarna ve sebzeler pişince servise edin. Afiyet olsun.
PFOA ve kanser arasında bir bağlantı olduğunu öne süren bazı araştırmalar olsa da, Teflon ve kanser arasında kanıtlanmış bir bağlantı yoktur.
Çelik Tencere Tava ve Özellikleri
Yemeklerin kolaylıkla pişirilmesini sağlıyor, aynı zamanda yemeklerin buzdolabında muhafaza edilmesini mümkün kılıyor. Oksitlenmeye karşı çok dayanıklı olan çelik tencere bu özelliğinden ötürü pek çok insan tarafından tercih ediliyor.
Granit, sert, kristal yapılı minerallerden meydana gelen tane görünüşlü magmatik felsik müdahaleci magmatik bir kaya türüdür.
Dışarıdan da koku almaz. Bu özelliklerinden dolayı emaye ürünler sağlıklı mı sorusunun cevabı evettir. Pişirme anında ise birden yüksek ısıya maruz kalmamasına dikkat etmelisiniz.
Alüminyum döküm tencere kullanırken temizliğine dikkat etmeniz önemlidir. Alüminyum kızartma tenceresi modelleri ile enfes kızartmalar yapılabilir.
Çelik Tavaları “Yapışmaz Tava” Yapabilirsiniz. Paslanmaz çelik tencere ve tavalar inanılmaz derecede dayanıklı ve çok yönlüdür. Isıyı iyi tutarlar ve daha düzgün pişirmek için ısıyı eşit olarak dağıtırlar.
Döküm tava yapışmaz yüzeyi ile daha az yağ kullanmanıza destektir. 2. Enerji tasarrufu sağlarlar. Döküm tava ısıyı uzun süre muhafaza ettiğinden, daha az enerji ile yavaş pişmesi gereken yemekleri daha lezzetli pişirebilirsiniz.
Kısaca konuya girmem gerekirse,kaplamasız döküm tava/tencereler emaye kaplı olmadığından eğer ıslak bırakılır ise paslanabiliyor. Ancak bu pas hiç sıkıntı değil,tavayı çok kolay bir temizlikle ilk günkü haline çevirebilirsiniz.
Demir malzemenin ergime sıcaklığı 1100-1200 °C iken, çelik alaşımlı malzemelerde ergime sıcaklığı 1500-1600 °C civarındadır. Bu nedenle demir ve çelik alaşımlı malzemelerin yüksek sıcaklığa karşı dayanımı alüminyuma göre çok yüksektir. Alüminyum döküm malzemenin absorbe etme özelliği çok düşüktür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri