Mülakat Puanı Ne Kadar Etkili? Mülakat puanın genel puana etkisi %50 olarak uygulanır. Farklı meslek grupları ve bakanlıklarda farklı uygulamalar yer alsa da Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan öğretmen alımları kapsamında KPSS puanı ile sözlü sınav puanının aritmetik ortalaması hesap edilir.
Sözleşmeli öğretmenliğe atama için yapılacak sözlü sınava katılmaya hak kazanan adaylar, sözlü sınav komisyonunca yüz tam puan üzerinden değerlendirilir. Sözlü sınavda 60 ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılır ve sözleşmeli öğretmenliğe atanmak üzere tercih yapma hakkına sahip olur.
Mevcut sistemde atamaların yüzde 100 mülakat puanıyla yapıldığını belirten Bakan Tekin, "Biz yüzde 50-50 yapmak istiyoruz. KPSS yüzde 50, mülakat yüzde 50. 30 büyükşehirde mülakat yapılacak. Mülakatta öğretmen adayına 'bize ders anlatın' diyeceğiz. İletişim becerisi ve sorun çözme becerisini ölçeceğiz" dedi.
KPSS ÖĞRETMEN ATAMA PUANLARI!
Sözleşmeli öğretmenlik için puan sınırı 60 olarak belirlendi. 65 puan ve üzeri alan adaylar ise Bakanlık kadrolarında yapılacak alımlarda şanslarını deneyebilirler.
Mülakat sınavından başarılı olmak için adaylar en az 60 puan almalı.
İlgili 26 soru bulundu
Mülakat sınavında taban puanı kaçtır? Adayın başarılı olabilmesi için 100 üzerinden en az 70 alması gerekir.
Yani KPSS yüzde 50, mülakat yüzde 50 etkilemesi. Komisyonun karşısına gelecek adaylarla ilgili bilgisi olmayacak. Kim, kimin karşısına çıkacak belli olmayacak. 30 büyükşehirde sınav olacak.
Polisevleri, öğretmenevleri ve kamu misafirhaneleri 50 ila 55 puan aralığında memur alımı yapacak. Sözleşmeli öğretmenlerin KPSS sınavından 60 puan ve üzeri alması gerekiyor.
KPSS 50, 55 PUANLA NEREYE GİRİLİR? KPSS 50, 55, 60 puan alan kişiler belediyelerin memur alımları ile jandarma alımlarını tercih edebilecekleri gibi öğretmenevi, polis evi ve misafirhaneler için memur başvurusunda bulunabilirler.
Ekim ayında yapılan yeni düzenlemeyle birlikte artık öğretmen atamaları için kullanılan KPSS puanları da 2 yıl geçerli.
Mülakatta özen gösterilmesi gereken konuların yanı sıra, çok az veya çok konuşmamak da oldukça önemlidir. Konuşurken cümleleri düşünerek kısa ve öz bir şekilde ifade edilmelidir. Uzun ve detaylı bir anlatım biçimi kullanmaktan kaçınılmalıdır. Ayrıca, soruyu soran görevliyle göz teması kurulması da önemlidir.
MÜLAKAT (GÖRÜŞME) NEDİR? İki kişi veya bir kişi ile bir grup arasında sözlü bilgi alışverişidir. Belirli bir amaç doğrultusunda yapılan yüzyüze görüşmedir.
Mülakat genellikle 15-45 dakika sürer.
Adaylar “tercih yapmaya hak kazandınız” ibaresiyle karşılaştı. Bu ibare tercih başvuru sürecine hak kazandığınız anlamına gelmektedir. e-Devlet üzerinde başvurunuzu yapabilirsiniz.
Örneğin bu mülakat sonuçlarıyla KPSS sıralamasında kendi alanında ilk 5000'de olan bir kişinin sıralaması 7000'lere kadar gitmiş. Mülakat sisteminde öğretmen adayının yazılı puanından fazla vermeleri mümkün değil. Birileri birilerine ya yüksek puan vererek ya da puanını düşürerek sıralamayı etkilemiş.
"(Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavı) 18 Mayıs tarihi itibarıyla süreç başlıyor, 30 Mayıs-9 Haziran tarihleri arasında başvuruları alacağız. 19 Kasım'da sınavı yapacağız, 24 Kasım'da açıklayacağız"- "(Öğretmen ataması) Mülakat olmayacak artık KPSS puanına göre çok hızlı şekilde atamasını gerçekleştireceğiz"
KPSS'de 65 puanla atama olma ihtimali düşük ancak mümkündür. Fakat bu puanı hedeflemek ciddi bir riske girmekle eş değer olarak düşünülmelidir. Başvuru yapılan kadronun göreceği talep, başvuru yapanların aldıkları puanlar ve o sene KPSS puan ortalaması gibi değişkenler gençlerin hayallerini yerle bir edebilir.
Bunun haricinde belediyeler başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluşları 60 – 65 – 70 puanları arasında alımlar yapıyor. KPSS merkezi atama ile şimdiye kadar 60 puanla atanabilen bir aday bulunmuyor. ÖSYM merkezi atamayı en yüksek puandan en düşük puana doğru gerçekleştiriyor.
2022 Önlisans Polis Alımında KPSS Puanı Kaç Olmalı? KPSS'de Bakanlıkça belirlenecek taban puan veya üzerinde puan almış olmak, (Lisans mezunları için KPSS lisans puanı P3 puan türünden (60,00), önlisans mezunları için KPSS önlisans puanı P93 puan türünden (65,00) taban puan veya üzerinde puan almış olmak.)
KPSS Ortaöğretim sınavından 80 puan almak için ise 67 – 72 arasında net yapmanız gerekir. 90 puan alabilmek için ise 87-92 arasında net yapılması gerekiyor. Genel Yetenek sınavında yapılan netler avantaj olarak sayılır.
KPSS 2023-2 merkezi atama için verilecek kadro sayısı da 1800-2500 arasında bir sayı olacaktır. 2023/1 merkezi atama için Lisans mezunlarına 1000, önlisans mezunlarına 728 ve lise mezunları için 90 kadro verilmişti. ÖSYM tarafından yapılacak duyuruları eş zamanlı olarak sitemizden takip edebilirsiniz.
DİĞER İLANLAR HANGİLERİ? Bakanlıklar ve bağlı kuruluşların çoğu KPSS'den 60 puan alan adaylar arasından personel alımı yapmaktadır. Bu bakanlıklara 60 KPSS ile işçi ve memur alımları yapılmaktadır. KPSS'den 70, 71, 72, 73, 74 puan alan adaylar uzman erbaş ve astsubay alımına başvuru yapabilmektedir.
KPSS P121 ve P10 puanı nasıl hesaplanır? Genel Kültür – Genel Yetenek Netiniz x 0.15 + Eğitim Bilimleri Netiniz x 0.15 + Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) netiniz x 0.6 + 40 = KPSSP121 Puanınız ile yakın bir puan elde edebilirsiniz.
KPSS sınavında standart puan hesaplaması ise alan kat sayılarına, Türkiye geneli ortalamasına, standart sapma oranına göre değişiklik göstermektedir. Eğer adaylar birden fazla alanda tercih yapıyorsa her alanın standart sapması ayrı olarak hesaplanır.
7 Nisan tarihinde başlayan sözlü sınavlar 16 Nisan'da sona erecek. Sonuçlar ise 18 Nisan'da ilan edilecek. Adayların atama tercihleri, 2-6 Mayıs'ta alınacak, atama sonuçları ise 8 Mayıs'ta duyurulacak.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri