Core bölgenizi ve alt vücut kaslarınızı güçlendirir. Core kasları ayakta durma, eğilme gibi günlük hareketler için oldukça önemlidir. Araştırmalara göre squatın sırt kaslarını, özellikle de core kaslarını güçlendirdiği kanıtlanmıştır. Squat, alt vücutta bulunan tüm büyük kasları güçlendirir.
En iyi sonucu almak için bir süre sabretmelisiniz. Squat egzersizi yapmaya başladığınız günden yaklaşık 50 gün sonra sonuçlarını aynada fark edebilirsiniz. Geçen süre içinde sağlıklı beslenmeye ve haftada yaklaşık 3 ila 4 gün spor yapmaya özen göstermelisiniz.
Günde 3 set ve her set için yaklaşık 8-12 tekrar ile egzersizden verim alabilirsiniz. Squat hareketini ve programınızdaki diğer egzersizleri düzenli şekilde uygulamanız önemlidir. Bir süre sonra vücudunuzda göreceğiniz squat faydaları şu şekilde sıralanabilir: Vücudu güçlendirir ve vücuda direnç sağlar.
Squat, düzenli ve aksatılmadan yapıldığı taktirde ilk 1-2 ay içinde gelişimi belli etmeye başlar. Yanına ek olarak dayanıklılık antrenmanları eklerseniz bu süre daha da hızlanır. Fakat abartıya kaçarsanız kaslarınız tehlikeye girebilir ve gelişim yerine gerileyebilirsiniz.
Günde 100 squad yaparsanız Menisküs yırtığı ( yada nasıl yazılıyorsa) , bel fıtığı, kireçlenme, diz kapaklarında sıvı kaybı, çeşitli nedenlere bağlı boyun ağrıları yaşamanız çok muhtemel.
İlgili 15 soru bulundu
Kalça büyütme hareketleri arasında sıklıkla tercih edilen squat dışarıdan destek alınmadıkça aşırı derecede kalça büyümesi gerçekleştirme şansı yoktur. Çünkü hareketin esas görevi kalçaya şekil vermektir.
Çöküp kalkma hareketi boyunca yüz ve ayaklar karşıya bakmalı ve hareket esnasında ayaklar oynatılmamalıdır. Squat'a başlanan ilk iki haftada ağırlık kullanılması önerilmez. Setler 10-12 tekrarlık şekilde yapılmalı ve diğer hareketlerde olduğu gibi dayanıklılık arttıkça yavaş yavaş artırılmalıdır.
Kalça kaslarını etkili bir şekilde çalıştıran egzersizlerin başında squat gelir. Squat, kalça eritmenin yanı sıra biçimlendirme için de tercih edilen hareketlerin arasında yer alır. Ayaklarınızı omuz genişliğinde açarak harekete başlayabilirsiniz.
Düzenli tekrarlanan squat, üst bacak ve kalça kaslarınızı güçlendirmek istediğinizde etkileyici sonuçlar verir. Alt bedeninizi şekillendirir. Karın ve sırt kaslarının güçlenmesine yardımcı olur. Aynı anda pek çok kas grubunu çalıştırdığı için bedeninizdeki steroid oranını artırır.
Ayrıca sağlıklı sonuç alabilmek için günde kaç squat yapılmalı bilmeniz gerekiyor. Bu egzersize ilk başladığınız zamanlarda ağırlık kaldırmadan yapın ve düzenli setler oluşturun. Başlangıç için 10- 12 olacak şekilde yavaş tempoyla üç set yapabilirsiniz.
“Basenler yere paralel, dizler ayak ucu hizasında, sırt dik ve bacaklar kalça eşliğinde açıldı mı squat için en doğru pozisyonu buldunuz demektir.”
-Squat kalçayı sıkılaştıran bir harekettir. Squat yapılırken kalçayı sıkıp bırakma hareketi, kalçaların sıkılaşmasına yardımcı olur ve yuvarla bir görüntü verip toplar. Sarkık olan kalça görünümünü ortadan kaldırmaya destek olur. - Kasları güçlendiren bir harekettir.
Vücudu forma sokup esneklik kazandıran pilates ve yoga hareketlerinin birçoğu da iç bacağı şekillendirmek için oldukça faydalıdır. Squat (çömelme), side lunge (yana hamle), inner thigh lift (iç kalça sıkılaştırma) ve top sıkma, etkili iç bacak inceltme egzersizleri arasında yer alır.
Squat hareketleri, özellikle vücudun alt bölgesini forma sokmak için idealdir. Bacak, baldır, karın, kalça ve sırt bölgesindeki kasların doğru şekilde çalışmasını sağlar. Kalça ve baldırlarda kasların daha aktif olmasına yardımcı olur. Böylece karın kasları da forma girer.
Öyle değil bak 3. ayda o alttaki yağlar gider kalçan normale döner 6. ayda toplanmada o yağlarda erir 1. senede o manken kalçasına kavuşursun. Sendeki selülit ve yağ gidermedir muhtemelen 3. ayda gider ama 6. ayda fotoğraftakilerin %70 ini elde edersin 1 senedede o fotolardaki beli ve kalçayı elde edersin.
Squat Hareketi Hangi Kasları ve Nereyi Çalıştırır? Ana olarak bacak kaslarını çalıştırır en çok etki yer ise ön bacak kası ve arka bacak, kalça kası olmaktadır. Ön bacakta ise; Rectus femoris kasını çalıştırır leğen kemiğinden diz kısmına kadar uzanan bir kastır.
Bazı önemli bacak güçlendirme egzersizleri şunlardır: Squat: Bu egzersiz, vücudun alt kısmındaki neredeyse tüm kasları çalıştırır ve bacağın kuvvetlenmesini sağlar. Squat yaparken ayaklarınızı düz tuttuğunuzdan ve topuklarınızı yukarı doğru ittiğinizden emin olun.
- Squat: Temel egzersiz hareketlerinden birisi olan squat, selülit görülen bölgelerin çalıştırılmasına yardımcı olur. Bu bölgelerin sıkılığını arttırarak selülit görünümü azaltır. - Lunge: Bacak egzersizi için tercih edilen hareketlerden bir diğeri olan lunge, selülitler konusunda yardımcı olur.
1) Kalçalarınızı sıkılaştırır:Squat yaparken kalçayı sıkma ve bırakma hareketi kalçalarınızı sıkılaştırır, kaldırır ve yuvarlak bir görünüm vererek toparlar. Sarkık kalça görünümünü ortadan kaldırır.
Squat hareketle bacaklar sıkılaşır, kalınlaşmaz.
Bu hareket çalıştırdığın kasları (bacak kalça vs) sıkılaştırır ve ne durumda olursa ol, çömelme faydalıdır... Yani sen ince bacaklıysan, daha güzel fit ve sıkı oturmuş bir bacak ve kalça sağlar.. Yok sen kalın bacaklıysan, yine bacağındaki fazlalıkları götürüp onları kas yapar ve daha sıkı ve güzel görünmesini sağlar..
Kardiyovasküler egzersiz olduğu için de yağ yakmanızı sağlar. Özellikle yürürken kalçanızda bulunan kasları sıkıp bırakmaya çalışın. Bu sayede hem selülit sorununuz azalacak hem de daha sıkı ve kıvrımlı bir kalçaya sahip olacaksınız.
Squat, bulunulan her ortamda; çok kolayca, rahatlıkla uygulanabilmektedir. Squat hareketleri, çoğunlukla iki şekilde uygulanmaktadır. Bunlardan birincisi, ağırlıksız tipte olup; ikincisi ise, belirli bir ağırlık kullanılarak uygulanır.
Elbette, squat evde de yapılabiliyor. Vücutta birçok kasın aynı anda hareket etmesini sağladığı için oldukça faydalı bir hareket. Düzenli olarak yapmanı öneririm. Bir de mesela 10 ile başlıyorsan kendini daha iyi hissettiğin zaman 15'e çıkar, 20'ye çıkar.
En İyi Cevaplar. Aslında kullanmadan başlayarak ileri ki dönemlerde 1 kg kullanabilir, sonrasında 2, 3 olarak çıkabilirsin. Tabi ki etkili olacaktır, fakat daha önce yapmadıysanız, bacaklarınız henüz bu hareketi algılamadı ise ağırlık ile yapmanızı tavsiye etmiyorum.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri