Çamaşır makinesinin içerisine ayakkabınız sağa sola vurup darbe almasını önlemek için birkaç tane temizlik havlusu ekleyin. Makinenin deterjan gözüne sıvı deterjan ekleyip, 30 derecede, sentetik program ayarında ve 600 devirde yıkayın. Yıkama işlemi bittikten sonra ayakkabılarınızı kurumaya bırakın.
Ayakkabıyı Çamaşır Makinesinde Yıkarken Dikkat Edilmesi Gerekenler. Kısa ve 30 derecelik bir programda çalıştırılmalıdır. Daha yüksek bir derece veya uzun bir program ayakkabıya zarar verecektir. Ayakkabılar ile birlikte başka bir giyim parçası veya benzeri eşyanın yıkanmaması gerekmektedir.
Yıkama işleminden önce sabunlu su ile ayakkabı üstündeki kirler fırça yardımıyla temizlenmeli ve ayakkabı file içerisine konularak makineye atılmalıdır. Ayakkabılar için uygun olan 30 derece sıcaklık ve 600 devir sıkma programı ayarlanarak yıkama işlemi başlatılmalıdır.
Sabun ve Su ile Açık Renk Spor Ayakkabı Temizliği
Katı ya da sıvı sabun veya bulaşık sabununu biraz su ile karıştırın ve diş fırçası ya da temiz bez yardımı ile ayakkabınızın yüzeyini silin. Sonrasında temiz ılık su ile durulayın ve kurumaya bırakın.
Spor ve Bez Ayakkabılar
Kadın spor ayakkabılarınızı, erkek spor ayakkabılarınızı, bez ve file ayakkabılarınızı çamaşır makinesinde 30 derece, 600 devir ve kısa programda yıkayabilirsiniz. Ayakkabınız siyah ya da renkli ise renk koruma özelliği olan sıvı deterjan kullanabilirsiniz.
İlgili 28 soru bulundu
Sıcak suya küçük bir miktar çamaşır veya bulaşık deterjanı koyabilirsiniz. Bu suyun içinde yine fırça yardımıyla ayakkabınızı hafifçe sürtebilirsiniz. Ayakkabınız beyaz ya da açık renkse eşit miktarda karbonat ve suyu karıştırarak bir temizlik macunu elde edebilirsiniz.
Ayakkabının iç kısmındaki varsa tabanlık ve bağcıklar çıkarılarak ayakkabı gazeteye sarılır. Çıkan tabanlığın küflenmemesi ve koku yapmaması için açık bir alanda kurutulması gerekmektedir. Gazete ayakkabıya mümkün olduğunca sıkı sarılmalıdır. Bu sayede kâğıt nemi emerek ayakkabının kurumasını sağlamaktadır.
Özellikle beyaz ayakkabılarınızda ve ruganlarda farkı yaratacak Asperox Sarı Güç Ultra Yağ ve Kir Çözücü ile ayakkabılarınız yepyeni ve temiz görünecek. Ayakkabı Temizliği Neden Önemlidir? Ayakkabılar, hem tarzımızı yansıtan birer aksesuar hem de günlük yaşantımızda sıklıkla kullandığımız bir parçadır.
Ilık su içerisinde seyrek hale getirilen karbonatla diş fırçası yardımıyla ayakkabıları temizlemek mümkün. Tek başına etkisi olmayan karbonat içine sıvı çamaşır ya da bulaşık deterjanı kullanarak etkili temizlik yapmak mümkün. Sirke ve karbonat karıştırılarak aynı işlem sorunsuz şekilde gerçekleştirilebilir.
Çamaşır makinesinde yıkama: Çamaşır makineleri, çamaşır yıkamak için üretilmiştir. Koşu ayakkabısının kumaşı, çamaşır makinesinde hasar görebilir veya renk değiştirebilir. Biraz daha zaman ayırarak ayakkabılarını elde yıkamanı öneririz.
Ayakkabıları çamaşır makinesinde yıkamak istiyorsanız, kısa programda ve sıkma olmadan (veya düşük seviye sıkma) ayarlanması gerekir. Spor Ayakkabı kaç derecede yıkanır? İdeal sıcaklık ise 30-40 derece civarlarıdır. Daha yüksek sıcaklıkta yıkamaktan kaçınmalısınız.
Çoğu ayakkabının tamamen kuruması en az 8 saati bulur.
Ayakkabılarınızın içine damlatabileceğiniz birkaç damla portakal ya da limon yağı bu problemden kurtulmanızı sağlayabilir. Ayakkabı kokusu için ne yapılır sorusunun bir diğer cevabı da karbonat. Ayakkabılarınızın içine biraz karbonat serpin ve bir gece bekletin. Bu, ayakkabınızdaki nemi emerek kokuyu yok eder.
Çamaşır makinesi, yüksek devirlerde çalışır ve topuklu kadın ayakkabısı ve benzeri bazı ayakkabılar, yüksek devirlerde çamaşır makinesine zarar verebilir. Peki ya ayakkabı modelleri? Çamaşırda ayakkabı yıkamak, spor ayakkabı modellerine zarar vermez.
Çoğunlukla spor ayakkabıları, sneakers, espadril, converse gibi ayakkabılar çamaşır makinesinde yıkanabiliyor.
Deri temizleyici veya koruyucu sprey kullanmak da faydalı olabilir. Deri cilası ile parlaklık kazandırabilirsiniz. Örgü veya Kumaş Ayakkabılar: Ilık su ve hafif sabun içeren bir karışımla nemli bir bezle temizleyebilirsiniz. Leke sökücü spreyler veya özel kumaş temizleyiciler kullanabilirsiniz.
Sabunlu su kullan: Az miktarda çevre dostu çamaşır deterjanını ılık su ile karıştır ve yumuşak bir yıkama bezi kullanarak ayakkabının üzerindeki dikkat çekici lekeleri nazikçe sil. Durula: Yıkama bezini deterjandan arındırmak için iyice yıka.
Bildiğin üzere karbonat, mutfak başta olmak üzere pek çok alanda kullanılan bir ürün. Özellikle beyazlatma görevini layıkıyla yerine getirdiği için karbonatı, beyaz spor ayakkabı temizliğinde de rahatlıkla kullanabiliriz.
Deri ayakkabı temizliği yapılırken ıslak mendil de çoğu kişinin tercih ettiği bir malzemedir. Deri Ayakkabı Temizlerken Islak Mendil Kullanmak: Ayakkabının geçici süreliğine temiz kalmasını sağlar. Ayakkabının yapısını bozmamak ve anlık oluşan kirleri giderebilmek için ıslak mendili birçok kişi tercih eder.
Ayakkabı Temizliği
Özellikle beyaz ayakkabılarınızda ve ruganlarda farkı yaratacak Asperox Sarı Güç ultra yağ ve kir çözücü ile ayakkabılarınız yepyeni ve temiz görünecek.
Ocak, davlumbaz ve fırın gibi yüzeylerde! Ocak, davlumbaz ve fırın gibi yüzeylerde!
Beyaz spor ayakkabılarınızın kenarını temizlemek için öncelikle ayakkabı üzerinde yer alan kirleri ayakkabınızdan uzaklaştırmalısınız. Ardından beyazlatıcı sprey ya da karbonat kullanarak ayakkabının sararan bölgelerini dairesel hareketlerle ovalayın.
Daha etkili bir kurutma istiyorsanız ıslak deri ayakkabılarınızın içerisine gazete veya kâğıt buruşturarak yerleştirin ve bunları birkaç saat sonra çıkartmayı unutmayın. Kâğıt nemi emdiğinden deri ayakkabılarınızın içi de kısa sürede kurur.
Sıvı çamaşır deterjanı ideal seçenek olmakla birlikte toz deterjan da kullanılabilir. Çamaşır makinesine atılmadan önce ayakkabılar üzerinde çamur kalıntıları gibi kirler varsa temizlenmelidir. Dökülebilen veya ıslak bir bez yardımıyla temizlenebilen kirler temizlenmelidir.
Ayakkabı ile temizlenen bölgesini nemli bir bezle silerek sabun kalıntılarını temizleyin. Ayakkabıyı doğal olarak kurumaya bırakın. Doğrudan güneş ışığı altında kurutmamaya özen gösterin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri