Kıvırcık, maydanoz, roka, nane, salatalık, kapya biber, çarliston biler yıkanıp kurutularak kesilir.
Patates, fasulye, bakla, bezelye, kabak, patlıcan, sivri biber, domates, salatalık, kuzu ıspanak, semizotu, rezene, marul, üzüm yaprağı, taze soğan, taze sarımsak, dereotu, dolmalık biber. Kereviz, lahana, Brüksel lahanası, brokoli, havuç, pırasa, ıspanak, pazı, kara turp, kırmızı turp.
Genellikle yaz aylarında yetişen ve yaz sebzeleri erik, enginar, bezelye taze fasulye gibi sebzelerin türleridir. Yaz sebzeleri genellikle pişirilebilen sebzelerin türleridir. Bunun dışında salata yapılırken kullanılan marul, taze soğan gibi sebzelerin üretimi de yaz aylarında yapılmaktadır.
Peki, kış mevsimi sebzeleri ve meyveleri neler? İşte mevsimin ürünleri: Sebzeler: Lahana, yer alması, turp, pazı, kereviz, ıspanak, pırasa, brokoli, brüksel lahanası, pancar, havuç ve karnabahar.
İlgili 34 soru bulundu
Akdeniz yeşilliği olarak, taze nane, dereotu, maydanoz, roka, tere, kuzu kulağı, semizotu, kıvırcık, marul, reyhan, fesleğen, endivyen (saçaklı marul), lollorosso (uçları kırmızı-mor renkli marul), polorossoyu (mor lahanaya benzeyen bir tür hindiba) sayabiliriz.
Marul ve kırmızı lahana ince ince doğranır ve uygun bir kabın içerisine alınır. Üzerine havuç ile turp rendelenir. Tuz, zeytinyağı ve limon suyu da eklenerek karıştırılır. Salatanızı servis tabağına alarak dilediğiniz şekilde servis edebilirsiniz.
Sonbahar meyveleri ve sebzelerini sofranızdan eksik etmeyerek, vücudunuzu kışa daha iyi hazırlayabilirsiniz. Sonbahar mevsiminde iseniz sebze olarak mantar, ıspanak, pırasa, mısır, havuç, kıvırcık ve yeşillikler, turplar, dolmalık biber, kapya biber, kereviz, brokoli, ıspanak, pazıyı tüketebilirsiniz.
hangi mevsimde hangi sebzenin yetiştiği ile ilgili olmayan, her mevsimde standard olarak havuç, kırmızı lahana, maydonoz ve domatesten yapılan salatadır. adının kökeni, mevsimler gibi rengarenk olmasındadır sanırım. yabancı ülkelerde "side salad" diye bilinen özensiz salatanın türk lokantalarındaki adıdır.
Yeşil Salata Tarifi Yapılışı:
Sırasıyla tere, roka, nane ve taze soğanları katıyoruz ve hafifçe karıştırıyoruz. Salata sosu için 1 limon suyu 3 yemek kaşığı zeytinyağı ve biraz tuz ekleyerek ufak bir kâsede karıştırıyoruz. Salatamızın üzerine sostan gezdirerek yediriyoruz. Salatamız hazır.
Kış aylarında en çok marul, havuç ve turp kullanarak hazırlanan karışık mevsim salatalarının içine tercihen kuru soğan, yeşil soğan, yeşil biber, limon, sirke ve nar ekşisi ekleyebilirsiniz. En sağlıklı kış salataları içinde kış mevsim salatası hazırlarken, tüm sebzelerin kış sebzesi olmasını tercih edebilirsiniz.
Bezelye, havuç, patates ayrı ayrı haşlanır. Salam ve turşu jülyen doğranmış olarak eklenir. Mayonez katılarak hepsi karıştırılır. Afiyet olsun.
İlkbahar Salatası Tarifi Nasıl Yapılır? Bütün doğranmış malzemeler bir kasede toplanacak karıştırılacak, bir küçük kasede tuz baharatlar limon suyu, nar ekşisi, üzüm sirkesi, yağ çırpılıp salatanın üzerine dökülücek, bir kere harmanlanacak. Afiyet olsun.
Büyük bir leğene turşuları, soğanları ve patatesleri dilimleyin. Yoğurt, mayonez, sirke, tuz ve zeytinyağınıda ilave edip karıştırın. Bir gece dolapta bekletip servis ederseniz daha güzel olur. Soğuk servis edin afiyet olsun.
Maydanoz Çayının Faydaları Maydanoz, genellikle salatalarda kullanılan yeşil bir bitkidir.
aynı zamanda "lollo rosa" olarak da bilinmekte. sanırım, anlamı italyanca'da "kırmızı marul" demek. salatalara oldukça yakışmakta. mor kıvırcık diye de satılan bir cins marul.
İyice yıkanmış kıvırcık yaprakları irice doğranıp uygun kaba alınır. Üzerine rendelenmiş havuç ve domatesler eklenir. Bir kâse veya bardakta zeytinyağı, limon suyu ve tuz iyice karıştırılır. Hazırlanan sos salataya eklenir ve güzelce karıştırılır.
Bahar aylarında yetişen enginar, pancar, kuşkonmaz, brokoli, karnabahar, pırasa gibi sebzeler, lezzetleri kadar besin değerleriyle de bilinir. Bahar sebzeleri özellikle sindirim ve bağışıklık sistemini güçlendirmede büyük önem taşır. Bunlar içerisinde enginarın karaciğere sağladığı faydaları ise bilmeyen yoktur.
Köklü bir besin olduğu için havuç kök sebze grubuna girmektedir.
Ortadan ikiye kesip, çekirdeklerini çıkardığınız sivri biberleri küçük küpler halinde kesin. Maydanozu incecik kıydıktan sonra tüm malzemeyi derin bir salata kasesinde harmanlayın. Salatanın sosu için; zeytinyağı, sumak, nar ekşisi ve tuzu küçük bir kapta karıştırdıktan sonra salata kasesine aktarın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri