Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Meyve ağaçlarında ilaçlama ne zaman yapılır?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Meyve ağaçlarında ilaçlama ne zaman yapılır?

İlkbaharda, 0–20 cm toprak derinliğindeki toprak sıcaklığı 9–10°C'ye ulaşıp, larvalar faaliyete başladığı zaman ikinci ve üçüncü dönem larvalara karşı bir ilaçlama yapılır. Sonbaharda ise, yörelere göre değişmekle birlikte, ilk yağmurlardan sonra, larvalar toprak yüzeyine yakın olduğu zaman bir ilaçlama yapılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: balertarim.com.tr

Meyve ağaçları ne zaman ilaç?

Tahmin uyarı modellerinin kullanılmadığı alanlarda; çiçeklenme başlangıcından itibaren 7-8 gün aralıklarla en az 3 ilaçlama yapılmalıdır. Sürgün gelişiminin hızlı olduğu dönemde ağaçlarda yaralanmaya neden olabilecek fırtına ve doludan sonra 24 saat içinde ilaçlama yapılmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: eskisite.igdir.edu.tr

Meyvelere böcek ilacı ne zaman atılır?

Genellikle havaların ısınmaya başlaması ile bitkilerinizi ilaçlamaya başlayabilirsiniz. Şubat sonu veya mart başı başlayabileceğiniz bu ilaçlama işlemine havaların iyice soğuduğu ve bitkilerinize zarar veren organizmaların oldukça azaldığı sonbahar kış aylarına kadar devam etmelisiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hektas.com.tr

Elma ağacına kurt ilacı ne zaman atılır?

1.İlaçlama:

büyüklüğüne ulaştığında (Tahminen Mayıs ayının sonu-Haziran ayının ilk haftası).

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ankara.tarimorman.gov.tr

Meyve ağaçlarına bordo bulamacı ne zaman yapılır?

Kasım-Aralık'ta yaprakların ¾'ü ya da tamamı döküldükten sonra % 2 dozda Bordo Bulamacı yapılır. Şubat-Mart ayında gözler uyanmadan 1 hafta önce %1-1,5 dozda Bordo Bulamacı yapılır. Değerli Üreticilerimiz; İLAÇLAMA YAPARKEN LÜTFEN!

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: samsun.tarimorman.gov.tr

Ağaç İlaçlamada Dikkat Edilecek Hususlar

İlgili 27 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Kiraz ağacına bordo bulamacı ne zaman atılır?

Özellikle sonbahar (yaprakların 3/4'ü yada tamamı döküldüğünde %2 dozda) ve ilkbaharda (gözler uyanmadan 1 hafta önce %1-1,5 dozda) meyve ağaçlarına bordo bulamacı uygulandığında ertesi yıl çıkabilecek potansiyel olarak bulunan pek çok hastalığa karşı etkili ve ekonomik bir mücadele ilacı olmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: samsun.tarimorman.gov.tr

Çiçek açan ağaca bordo bulamacı atılır mı?

3.İlaçlama: Meyve ağaçları çiçek açtıktan sonra çiçek taç yapraklarının %70-80 ni dökülünce herhangi bir karaleke ilacı ile ilaçlanır. Çok yağışlı bölgelerde ise 4.ve 5. ilaçlamada yapılabilinir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bingol.tarim.gov.tr

Meyve iç kurdu ilacı ne zaman atılır?

İlkbaharda, 0–20 cm toprak derinliğindeki toprak sıcaklığı 9–10°C'ye ulaşıp, larvalar faaliyete başladığı zaman ikinci ve üçüncü dönem larvalara karşı bir ilaçlama yapılır. Sonbaharda ise, yörelere göre değişmekle birlikte, ilk yağmurlardan sonra, larvalar toprak yüzeyine yakın olduğu zaman bir ilaçlama yapılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: balertarim.com.tr

Elma iç kurdu için hangi ilaç kullanılmalı?

Bayer'in elma iç kurdu için sunduğu ürünü Calypso® OD 240 bu aşamada üreticilerin en büyük dostu. Üstelik hazırlanması da oldukça kolay. Her 100 ml su için 40 ml ilaç, bir kap içerisinde bir miktar su ile karıştırılıyor. Hazırlanan karışım yarıya kadar doldurulmuş ilaçlama tankına ilave ediliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cropscience.bayer.com.tr

Kayısı iç kurdu ilacı ne zaman atılır?

İlaçlama zamanı

Kayısı iç kurdu'nun kimyasal mücadelesinde, çiçekler kavuzdan çıktıktan 7-10 gün sonra mücadele yapılmalıdır. Zararlıya karşı ilaçlamada amaç, ergin çıkışı süresince ağaçları ilaçlı bulundurarak, erginleri çiftleşip yumurtalarını bırakmadan önce yok etmektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hortiturkey.com

Bordo bulamacı hangi aylarda yapılır?

Bordo bulamacını yılda 2 defa ağaçlara atmakta fayda vardır. Sonbaharda ağaçlar yapraklarını döktüğünde %2 ve ilkbaharda gözler uyanmaya başlamadan 1-2 hafta önce %1 dozda uygulanması, ağaçlarda bir sonraki yıl oluşabilecek bir çok hastalığa karşı koruma sağlamaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hortiturkey.com

Ağaç ilaçlaması günün hangi saatinde yapılır?

İlaçlamanın yapılacağı zaman, mümkünse sabah ve akşam saatlerinde olmalıdır. Gündüz ve sıcak saatler, ilaçlama için uygun saatler değildir. Bu arada rüzgara da dikkat etmek zorundayız. İlaçlama yaparken karşıdan esen rüzgar, ilacı doğrudan bizim üzerimize getirecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: akyolbahce.com.tr

Böcek ilaçlama hangi aylarda yapılır?

Evinizi oluşabilecek haşere sorunundan korumak adına böcek ilaçlama ve genel olarak haşerelere karşı haşere ilaçlama uygulaması için en uygun zamanlar Nisan, Mayıs ve Ekim, Kasım aylarıdır. Bu dönemlerde periyodik olarak ilaçlama yaptırırsanız böcek ve haşere sorunu ile karşı karşıya kalmamış oluruz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bariyerilaclama.com

Mart ayında ağaçlara hangi ilaç atılır?

Bahçemizdeki ağaçlar için bahar başlangıcında olmaz olmaz ilacımız Bordo Bulamacını hazırlayıp ağaçlarımıza attık. Bu videomuzda Bordo Bulamacı hakkında bilinmesi gereken tüm bilgileri, hazırlanışı, nasıl ve ne zaman yapılır neden gereklidir gibi sorulara cevaplar verdik ve ağaçlara uygulanış şeklini paylaştık.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: m.youtube.com

Şeftali ağacına kurt ilacı ne zaman atılır?

Birinci döle karşı ilk ilaçlama, ilkbaharda sürgünler- de ilk giriş görüldüğünde ilaçlamaya başlanmalıdır. Hazi- ran ayının ilk haftasında ikinci döle karşı ikinci ilaçlama, ilacın etki süresine göre de 20 gün sonra üçüncü ilaçlama yapılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: samsun.tarimorman.gov.tr

Bordo bulamacı kaç kez uygulanır?

Sonbahar ve ilkbahar olmak üzere yılda iki kez kullanılmakta olan bordo bulamacı kullanıldığı zamana göre Göztaşı ve Kireç oranlarıda değişmekte olduğundan o oranlara göre de adlandırılmakta ve Sonbahar da % 2'lik ve ilkbaharda %1'lik bordo bulamacı uygulanmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: persembe.ziraatodasi.org.tr

Ilaçlama ne zaman yapılmalıdır?

Haşere ilaçlama işlemi bahar ayının başlangıcı ve yaz mevsiminin bitiminde olmak üzere senede iki kere yapılır. Bu düzen evinizi böceklerden korumak için yeterli bir aralıktadır. Ancak haşere üremesine daha elverişli bölge veya mekanların daha sık ilaçlanması öneriliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: trendyol.com

Elma kurdu nasıl yok edilir?

Elma içkurdu mücadelesinde hedef, her döle ait larva çıkışı süresince ağaçları ilaçlı bulundurarak yumurtadan çıkan larvaları meyve içine girmeden önce öldürmektir. Bunun için kışlayan ve yazlık döllerin ergin çıkış ve uçuş süresi ile yumurtaların bırakılması ve açılışlarının izlenmesi gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: arastirma.tarimorman.gov.tr

Kiraza hangi ilaç atılır?

Kiraz için ilaç arayan üreticilerin mahsullerini çiçek monilyasından korumasına yardımcı olan Serenade*, 100 litre suya 1500 ml şeklinde uygulanabilir. Bu ilacın kullanımı ile hasat arasında zaman bırakılmasına gerek yoktur ve kalıntı sorunu oluşturmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cropscience.bayer.com.tr

Ağaç kurdu için hangi ilaç kullanılır?

Tahta kurtlarıyla mücadelenizde içiniz rahat bir şekilde çözüme ulaşmak ve bu problemden sonsuza dek kurtulmak istiyorsanız, Chrysamed Worm-Ex ile tanışmalısınız. Yüzeysel istilalarda tek seferde Chrysamed Worm-Ex ile çözüm sağlayabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: amazon.com.tr

Elma ağaçlarına hangi ilaç atılır?

% 2'lik Bordo Bulamacı veya hazır bakırlı preparatlardan birisi ile % 0,8 dozunda kullanılmalıdır. Budamadan sonra % 1,5'lik Bordo Bulamacı uygulanmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: e-fidancim.com

Hangi ağaçlara kireç sürülür?

Ağaçların gövdesine sürülen şey kireç değil, kireç ve halk arasında 'göztaşı' denen 'bakır sülfat'ın doğru dozajlarda karışırılması ile yapılan 'bordo bulamacı'dır. Bakteriyel ve mantari hastalıklar ile hem mücadele, hem de önleyici tedbir olarak kullanılan etkili bir fungusittir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: trakkulup.net

Bordo bulamacı fazla atılırsa ne olur?

Doğal Tarım yöntemleri gibi. Bordo bulamacı balıklara, büyük ve küçük baş hayvanlara ve toprakta bakır sülfat miktarı yükseldiğinde de tüm toprak canlılarına, en başta solucanlara zararlıdır. Solunum yollarını ve ciğerleri etkilediği için, yaparken veya kullanırken maske ve plastik elbise giymeniz şart.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: havatopraksu.org

Meyve ağaçların erken çiçek açması nasıl engellenir?

h- Çiçeklenmeyi geciktirme

İlkbaharda meydana gelen son don olaylarının çok sık görüldüğü yerlerde, meyve ağaçlarının çiçeklenme devresinde don olayından fazla zarar görülmemesi için çiçeklenmenin geciktirilmesi amacıyla ağaç dipleri 1 m çapında açılarak kar veya buz kalıpları konulur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mgm.gov.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT