Meyveler: Ahududu meyvesi, çilek, yaban mersini, böğürtlen, kuş üzümü, kızılcık gibi meyveler buzlukta muhafaza edilebilir. Bu meyveler ile birlikte; muz, mango, ananas, şeftali, yeşil erik, kırmızı erik ve kiraz gibi sert çekirdekleri olan meyveler de derin dondurucuda muhafaza edilebilir.
Havasını aldığınız buzdolabı poşetinin ağzını güzelce bağlayın ve buzluğa koyun. Bu şekilde meyveleri 8-12 ay kadar tazeliğini koruyarak buzlukta saklayabilirsiniz. Kullanacağınız zaman buzluktan çıkartıp, reçel, marmelat ya da soslarında kullanabilirsiniz.
Derin dondurucuda en uzun süre saklanabilenlerden olan şeftali ve elma gibi meyveler 5 ay korunurken, üzüm ve limonun derin dorucuda taze kalma süresi ise en fazla 3 aydır. Narenciye, kiraz, çilek, dut, armut, erik gibi meyveler derin dondurucuda 12 ay saklanabilir.
İpucu: Kullanmadığınız donmuş muz dilimlerini Koroplast Kilitli Poşet'e veya Koroplast Buzdolabı Poşeti'ne koyarak buzlukta saklayabilirsiniz. Poşetlerin üzerine derin dondurucuya giriş tarihlerini yazmayı unutmayın. Muz, derin dondurucuda 6-8 ay saklanabilir.
İlgili 31 soru bulundu
İlk önce mandalinaların kabuklarını ve zarlarını güzelce soyun. Soyduğunuz mandalinaları bir tepsi içerisinde dondurun. Donduktan sonra derin dondurucu poşetlerine koyup, poşetin havasını aldıktan sonra ağzını sıkaca bağlayın. Derin dondurucuya kaldırın.
Muzların çok yumuşamaya yakın kabuğunu soymadan buzluğa atın. Kabuğu kararır ama tadı bozulmaz. Sonra buzluktan çıkartın, tezgahın üzerinde beş dakika beklesin ve kabuğunu bıçakla soyup içini ezin. İster keklerde, muffin veya muzlu pastalarda kullanın.
Taze fasulye konserveleri, bin bir çeşit domates sosları, köz patlıcanlar ise en leziz kış hazırlıklarındandır. Bamya sevenlere ise bamyanın dondurucuya atılmış hali mutlaka tavsiye edilir. Turşu, tarhana ve erişte ise hemen ilk akla gelen kış hazırlıklarındandır.
Havuçlar soyulup halka halka doğranır. Süzgece konup yıkanır. Suyu süzdürüldükten sonra buzdolabı poşetine konup derin dondurucuda saklanır. Dilediğiniz zaman dilediğiniz miktarda çıkarıp yemek, pasta, tatlı ve salatalarda kullanılabilir.
Tam taneli pirinç (esmer, kırmızı veya siyah):
Daha uzun raf ömrü için buzdolabı veya dondurucuda saklanması tavsiye edilmektedir.
Meyveler: Ahududu meyvesi, çilek, yaban mersini, böğürtlen, kuş üzümü, kızılcık gibi meyveler buzlukta muhafaza edilebilir. Bu meyveler ile birlikte; muz, mango, ananas, şeftali, yeşil erik, kırmızı erik ve kiraz gibi sert çekirdekleri olan meyveler de derin dondurucuda muhafaza edilebilir.
Gıdanın kalınlığına bağlı olarak değişse de genellikle 10 saati geçer gıdaların tam olarak çözülmesi. Donmuş gıdanın soğuk suyun içine konarak ve suyun her 30 dakikada bir değiştirilmesi ile gerçekleştirilen çözdürme yöntemidir. Buzdolabında bekletmekten daha kısa sürer.
Derin dondurucuda dondurulmuş besinlerde mikroorganizma üremesi durur, çözdürmeden sonra ise üreme hızla yeniden başlar. Bu yüzden çözdürme işlemi çok önemlidir. Dondurulmuş besinler sadece bir kerede çözdürülüp kullanılmalıdır. Çözdürülmüş olan bir besin kesinlikle tekrar dondurulmamalıdır.
Olgunlaşan kayısıları yıkayın, çekirdeklerini çıkarın ve Koroplast Kilitli Poşetin içine koyun. 12 aya kadar derin dondurucuda sakalayabilirsiniz.
Kısaca, çabuk çürüyenlerle hızlı pörsüyenleri yan yana saklamayın. Elma, domates, armut, avokado, kavun, şeftali, erik, kayısı gibi meyveler dışarıda, mutfak tezgahında olgunlaşır, lezzetlenirler. Biber, üzüm, portakal, limon, çilek gibi meyveler ise mutlaka buzdolabında saklanmalı.
Salatalıkları tamamıyla soyuyoruz. Sonra küçük küçük doğruyoruz ve hepsini bir buzdolabı poşetine koyuyoruz. Ağzını sıkıca bağlayıp, dondurucuya yerleştiriyoruz. Kışın kullanacağımız zaman önceden çıkarıp eridikten sonra, yoğurda katıp her zaman yaptığımız şekilde cacığımızı yapıyoruz.
Öncelikle maydanozların sap ve yaprak kısımlarını birbirinden ayırın. Sap kısımlarını sirkeli suda 10 dakika bekletin ve kurulayın. Saplarını ve yapraklarını ayrı ayrı cam kavanozlara doldurun ve kapaklarını kapatın. Bu şekilde buzdolabına alarak 7-10 gün arası taze bir şekilde saklayabilirsiniz.
Havuçların derin dondurucu da depolama süresi 12 aydır. Şoklama yöntemi ile 3 dakika süre ile kaynar su içerisine bıraktıktan sonra musluk suyu altında soğutun, süzün ve poşetledikten sonra üzerine ambalajlama tarihini yazın, dondurucuya kaldırın. Dilediğiniz yemek ve salatalarda kullanabilirsiniz, afiyet olsun.
Yoğurdu dondurarak ömrünü 4-6 ay uzatabilirsiniz. Derin dondurucuya koyarken torbanın ya da saklama kabının üzerinde bir etikete kalıcı bir kalemle dondurduğunuz tarihi yazın. Böylecene zamandır dondurucuda beklediğini anlayabilirsiniz.
Kuruyan havuçları buzdolabı poşetlerine yerleştirin. Poşeti hava almayacak şekilde kapatın. Üzerine tarihin yazılı olduğu bir etiket yapıştırın ve buzluğa kaldırın. Havuçları şoklama yöntemiyle buzlukta 12 aya kadar muhafaza edebilirsiniz.
➽ Derin dondurucuda parça etleri 6-12 ay, kıymayı 3-4 ay, sakatatları 2-3 ay, tavuk ve hindi etini 3 ay, sucuk ve sosisi 1-2 ay saklayabilirsiniz. ➽ Kullanmak için derin dondurucudan çıkardığınız eti oda sıcaklığında değil, buzdolabının alt raflarında bekletin. Çözünen etin 1-2 günde tüketilmesi gerekir.
Muzların kabuklarını soyduktan sonra, isteğimize göre dilimliyoruz. Dilimlediğimiz muzları kararmaması için limon suyuna batırıyoruz. Suyunu süzdükten sonra poşetleyip, ağzını sıkı bir şekilde kapatıyoruz ve derin dondurucuya kaldırıyoruz.
Muzu uzun süre saklayabilmek için ilk olarak güneş ışığından ve yüksek ısıdan korunmalıdır. Oda sıcaklığında 3 ila 4 güne kadar saklanabilir. Ancak soğuk bir yer tercih edilmelidir. Ayrıca muz saklamanın bir diğer püf noktası da hava alacak bir kap tercih edilmelidir.
Armutları uzun süreli saklama poşetine veya kabına koymadan önce dondurmak, parçaların birbirine yapışmak yerine ayrı ayrı donmasını sağlayacaktır. Armutları dondurucuya uygun torbalarda veya kaplarda paketleyin ve kapatın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri