Ev yapımı şuruplarınızı kapalı, sterilize edilmiş bir şişede bir yıla kadar saklayabilir ve açıldıktan sonra, buzdolabında yaklaşık on gün saklanabilirler.
Meyve şurubu, özellikle de pasta ve tatlıların içine sos olarak kullanılabilir. Aynı zamanda tatlıları süslemek için bir sos olarak da tercih edilebilir. Soğuk ve buzlu içeceklere lezzet katmak ve tatlandırmak için de meyve şurubunu tercih edebilirsiniz.
Güzelce yıkayıp saplarını ve yapraklarını ayıkladığınız çilekleri derin bir kaba alarak ezin. Püre haline getirdiğiniz çilekleri su ve şekerle iyice karıştırın. İnce bir süzgeçten (veya tülbent) geçirdikten sonra servisinizi yapın. Bu karışımın hem kokusu hem tadı sizi kesinlikle büyüleyecek.
Cezve yada tencereye şeker ve su katılır. Harlı ateşte 5-6 dakika kaynatılır. Üzerine yarım çay kaşığı tuz atılır ve tüm malzeme yoğunlaşana kadar pişirilir.
Şurupların içindeki şeker koruyucu görevi gördüğü için, siz meyveleri toplamayı bitirdikten çok sonra bile evde yapılan ürünlerin tadını çıkarabilirsiniz. Ev yapımı şuruplarınızı kapalı, sterilize edilmiş bir şişede bir yıla kadar saklayabilir ve açıldıktan sonra, buzdolabında yaklaşık on gün saklanabilirler.
İlgili 43 soru bulundu
Glikoz şurubu neden bu kadar zararlı? Glikoz şurubu; vücuda alındığında ön etki olarak vücudun şeker dengesini alt üst eder ve hormonal sistemi bozar. Ayrıca glikoz şurupları früktoz da içerdiğinden insüline gerek kalmadan da trigliserid ve yağlara hızlıca dönüşür. Karaciğerimizin de gereksiz yorulmasına sebep olur.
Kaynayan ve şekeri eriyen vişnelerin altı kısılarak 1,5 saat kadar kısık ateşte kaynatılır ve altı kapatılır. Daha sonra bir süzgeç yardımı ile suyu süzülen vişneler kenara alınır. Soğuyan vişne suyu şişelere boşaltılır, buzdolabına kaldırılarak uzun süre muhafaza edilebilir. İstendiği zaman sulandırarak içilir.
Şurubun miktarını en fazla 2 yemek kaşığına kadar çıkarabilirsiniz. Son olarak, şurubu asla tek başına içmeyin ve belirtilen miktarlardan daha fazla tüketmeyin.
Meyveleri küp küp doğrayarak bir tencereye alın. Üzerine 2-3 su bardağı kadar su ilave edip ocağın altını açın ve meyveler yumuşayana dek pişirin. Meyveler yumuşamaya başlayınca içine şekeri de ilave edin ve güzelce karıştırarak şekerin erimesini sağlayın ve ocaktan alın.
16 g şeker üstten yüklemeli terazide darası alınmış erlende tartılıp üstten yüklemeli terazide tartılmış 9 g su ile karıştırılır. Daha sonra sıcak su banyosunda bagetle karıştırılarak çözündürülür. Bir taşım kaynatılıp kap darası da dikkate alınarak eksilen su miktarı tespit edilip kaynatılmış suyla tamamlanır (25 g).
DİYABETLİLER İÇİN İYİ BİR ARA ÖĞÜN
Diyabet hastalarının vişneyi tercih edebileceğini belirten Destereci, “Vişne düşük glisemik indekse sahip olması sebebi ile kan şekerinde ani yükselişe sebep olmaz, bu yüzden diyabetikler için iyi bir ara öğün alternatifidir” ifadelerini kullandı.
Tüm Aşamaları Dakikalı Vişne Reçeli Tarifi İçin Malzemeler
yani 5 su bardağı toz şeker 1 kg geliyor..
Büyük bir tencereye vişnelerimizi koyalım, üzerine 2 litre suyu koyup orta ateşte kaynamaya bırakalım. Kaynayan vişnemizin üzerine şekeri ekleyip, vişneler iyice yumuşayana kadar 15-20 dakika kaynatalım.
Göz, burun, kulak damlaları da yine ağzı açıldıktan sonra 10 gün içinde tüketilmeli bu süreci, aşan ilaçlar kullanılmamalıdır. Ateş düşürücü, ağrı kesici şuruplar ve nezle şurupları doğrudan güneş ışığı almayan, serin ve kuru yerlerde, oda sıcaklığında (15-25 derece arasında), son kullanma tarihine kadar saklanabilir.
Açıldıktan sonra 15 gün içinde kullanılmalıdır. 25°C altında oda sıcaklığında saklayınız.
Şurup bile içmiş olsanız mutlaka üzerine bir bardak su için. Çünkü alınan ilacın etkili olabilmesi için, mide veya bağırsakta çözünerek, kana karışması gerekir. Sizin ilaçla beraber içeceğiniz su, bu çözünmeyi kolaylaştırır, kana karışmayı hızlandırır.
Vişne Suyu İçin Malzemeler :
500 gr vişne. 1,5 litre su. 1 su bardağı toz şeker.
Süzgeçte süzülen vişnelerin suyu soğutulup cam şişe veya kavanozlara dökülüp buzdolabında saklanır.
Hazır meyve sularının içeriğinde yer alan koruyucular ve ilave şeker meyve suyunun daha geç bir sürede bozulmasına etki etmektedir. Fakat evde yapılan, hepsi meyveden elde edilmiş meyve sularında, meyvelerde bulunan doğal şekerler zaman içinde fermente olarak bozulmasına neden olur.
Torku birçok üründe glikoz şurubu yani mısırdan elde edilmiş maliyeti düşük şurup yerine, ilave şeker kullandığı ürünlerde yine kıvamlı ve akışkan özellikteki invert şeker şurubu kullanıyor☝İnvert şeker şurubu şeker pancarından elde edilen sakkarozdan yine kimyasal yöntemlerle elde ediliyor.
Glikoz şurubunu sık tüketen toplumlarda kanser hastalığının daha yaygın olduğu saptanmıştır. Glikoz şurubu vücut direncini düşürdüğünden dolayı kanserli hücrelere daha açık hale gelir. Kansere neden olan glikoz şurubu, yaşam kalitesini ve bağışıklık sistemini düşürmektedir.
Glikoz terimi genel mono sakkaritleri tanımlamak için kullanılır, spesifik olarak hangi monosakkariti ifade ettiğinizi bilinmez. bu nedenle Glukoz terimi daha doğrudur, bu 6 karbonlu bir aldehit molekülünü ifade eder.
Ancak tek başına tüketilen incir, muz, üzüm gibi meyveler kan şekerini çok hızlı yükselteceği için risk oluşturuyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri