Kefir, bağırsakları rahatlatan metabolizmayı hızlandıran bir besindir.
Kefirin meyveli halide vardır. Meyveli olan kefiri içerek zayıflamakta mümkündür. Meyveli kefiri içerek zayıflama şansı vardır ama dikkat edilmesi gereken bir nokta bulunmaktadır. Meyveli kefirde kalori oranı sade kefire göre yüksektir.
Bağışıklık sistemini güçlendirir. Mikrobik enfeksiyonlara karşı direnci artırır. Bağırsakları çalıştırır.
İçeriğindeki vitamin ve mineraller sayesinde cilde destek sağlar. Magnezyum içermesinden ötürü strese karşı iyi gelir. Vücudu rahatlatan besin değerleri nedeniyle uykuya iyi gelir ve vücudun kısa sürelerde dinlenmesini sağlar. Ülser ve gastrit gibi mide rahatsızlıklarına birebir gelir.
Çok fazla olmasa bile sade kefire göre çilekli veya aromalı kefir türlerinin kilo etkisi yapabileceğine dikkat etmek gerekir. Tabii yine de buna çok fazla bir etki yaratmayacağını da söylemek mümkün. Yani genel olarak yatmadan önce dengeli bir şekilde çilekli veya aromalı kefir tüketilebilir.
İlgili 16 soru bulundu
Meyveler doğal olarak şeker içerirler ve eklenen meyvelerle birlikte meyveli kefirin kalori ve şeker içeriği artabilir. Bu nedenle, fazla miktarda meyveli kefir tüketmek, gereksiz kalori ve şeker alımına yol açabilir ve kilo aldırabilir.
Kefirin protein ve vitamin oranı yüksektir.
Peki, ama nasıl? Kefiri gün içinde önerilen ölçüden fazla tüketerek kilo almak mümkün. Her ne kadar probiyotik bir besin olsa da fazla miktarda tüketilmesi yağ oranı yüksek olduğu için kilo aldırmaya yardım eder.
Daha da merak edileni kefir ne zaman içilirse zayıflatır. Kefiri, en uzun 2 ana öğün arası olan öğle- akşam yemeği arasındaki ikindi ara öğününüzde tüketebilirsiniz. Yanında 1 – 2 porsiyon meyve veya galeta – grissini veya badem, fındık, ceviz, fıstık vb gibi çiğ kuru yemişlerle birlikte tüketebilirsiniz.
KEFIR: Kefir içerdiği dost bakterilerle bağırsak sağlığının korunmasını sağlar, protein ve kalsiyum içeriğinden dolayı tok tutucu özelliği vardır; aynı zamanda bağışıklık sisteminizi de güçlendirir.
Kefir günün her saatinde içilebilir, bunun için herhangi bir zaman dilimi yoktur.
Kefir, su içeriği yüksek olan bir içecek olması nedeniyle kabızlık olarak bilinen konstipasyon şikayetine neden olmaz.
Kabızlık da bağırsağın sağlıksız çalışmasından dolayı oluşan bir durumdur. Bu yüzden kefir kabızlığa iyi gelebilmektedir. Kefir ürününün kaynağında bağırsak florasını olumlu yönde etkileyen probiyotik yer almaktadır. Bu yüzden kabızlık sorununun geçmesi için kefir besini düzenli olarak tüketilmelidir.
Sütaş Çilekli Kaf Kefir 250 ml
Kaf Kefir en az 106 probiyotik bakteri içerir.Probiyotik bakteriler sindirim sistemini düzenlemeye ve desteklemeye yardımcı olur. Kaf Kefir günlük B12 ihtiyacının %16'sını karşılayarak, zindelik ve enerjinin artmasına katkıda bulunur.
Kefirin bebeğe fayda verebilmesi için doğal ortamlarda üretilmesi oldukça önemlidir. Uzmanlara göre bebeğinize hazır kefir içirebilirsiniz. Fakat meyve içerikli kefirler yerine; sade keçi sütünden yapılmış kefirleri tercih etmelisiniz. Bebeğinizin sağlığı için el yapımı kefirler tüketmeniz çok daha faydalı olacaktır.
Türk Gıda Kodeksi'ne göre “İlave Şeker”, Tatlandırıcı sınıfına girmiyor. Tatlandırıcı dediğimiz; Aspartam, Sukraloz vb. maddelerdir. Tabi bu ifadenin “Şeker İçermiyor” algısı yaratabileceği düşünülebilir. Baştan belirtelim; Altınkılıç Meyveli Kefirler İlave Şeker içeriyor.
Günlük olarak tüketildiğinde metabolizma üzerinde rahatlatıcı bir etkisi olduğu düşünülen kefirin aynı zamanda karaciğer ve böbrek fonksiyonları üzerinde olumlu etkisi olduğu görülmüştür. İçeriğindeki yoğun mikroorganizmalar ve probiyotik özelliğiyle bağırsak florasının düzenlenmesinde de önemli bir rol oynar.
Sağlıklı bir vücut yapısına sahip olmak için kefir günümüzde hem yetişkin hem de çocuklar için önemlidir. Bu bağlamda diyet programı kapsamında kahvaltıdan önce bir bardak kefir tüketilmelidir.
Kefir: İçerisinde bağırsakları düzenleyen probiyotikleri barındırır. Aynı probiyotikler yağ yakım sürecini de hızlandırmaktadır. Eğer göbek bölgenizdeki yağları vermek istiyorsanız her gün düzenli olarak kefir tüketmelisiniz.
Diyetinize az yağlı kefir eklemeniz kilo vermenize katkı sağlar. Kefir, uzun süre tokluk hissi sağlamasına yardımcı olacak protein açısından zengindir.
Kefirin bilinen bir zararı veya yan etkisi yoktur.
Hekiminiz veya diyetisyeniniz yasaklamadığı sürece kefiri güvenle tüketebilirsiniz. Günümüzde paketli formları marketlerde satılan ürünün elbette ev yapımı olanı daha çok önerilir.
Diyet dönemlerinde kefirin sabah aç karna tüketilmesi önerilir. Gün içinde bağırsakları daha kolay çalıştıracaktır. Bazı uzmanlara göre yatmadan bir saat önce yapılan kefir tüketimi de metabolizmayı çalıştırmaya destek olur. Diyet yaparken sade kefir içilmesi daha iyi olacaktır.
Kefir doğru miktarda tüketilip bireyin istediği zaman diliminde tüketilebilir. Sabah aç karnına tüketmek sindirim sistemine daha fazla fayda sağlayabilir. Kefirin içeriğindeki probiyotikler aç karnına tüketilen kefir ile birlikte bağırsakları daha iyi çalıştırmış olur.
KEFİR GÜNDE NE KADAR TÜKETİLMELİ? Kullanım amacına göre günlük tüketim miktarı değişse de gün içerisinde en fazla 2 ya da 3 porsiyon tüketilmelidir. Bir porsiyon 250 ml, yani bir su bardağı olarak ayarlanmalıdır. Arka arkaya tüketmekten kaçınılmalı, en az 2 saat arayla tüketilmelidir.
Yapılan araştırmalara göre kefiri sade olarak düzenli bir şekilde tüketirseniz 2 haftada en az 5 kilo verebilirsiniz. Özellikle sabahları aç karna içeceğiniz 2 bardak kefir ile birlikte acıkmadan kilo vermeniz mümkün. KEFİR KAÇ KALORİ? 1 su bardağı tam yağlı sade kefir 105 kaloridir.
İçim çilekli kefirin 100 ml'sinde 61 kalori bulunmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri