Sağlığa olumlu etkileri olan kefiri en çok kilo vermek isteyenler tercih etmektedir. Buda son derece mantıklı bir seçimdir. Çünkü yağ yakımı etkisi bulunan bir üründür. Doğal olarak yağ yakımı yaparak kilo verme konusunda başarıya ulaşmanız mümkündür.
Genellikle diyet programlarında dikkat çeken kefir, düşük kalorili beslenme listelerinde metabolizmayı hızlandırmak için tercih edilir.
Kolesterol seviyelerini dengelemeye destek olur: İçerdiği laktik asit ve maya sayesinde halk arasında kötü kolesterol olarak bilinen LDL'nin düşmesine katkı sağlar. Kilo kontrolüne yardımcı olur: Yüksek protein içeriği ile tok tutan içecek, iştahı düzenlediğinden kilo kontrolü için de kullanılabilir.
Diyet sürecinde kalsiyum tüketimi yağ yakımını hızlandırıp kilo vermeyi kolaylaştırır. Kefir, kalsiyum minerali bakımından zengindir. Bu süreçte en güzel kalsiyum kaynaklarından biri olan kefir iyi bir tercihtir. Kefir; içerdiği protein, yağ ve karbonhidrat sayesinde sizi daha çok tok tutar.
Günün her saati bir bardak kefir içilebilir. Ancak her faydalı içecekte olduğu gibi kefirin tüketimi de abartılmamalıdır. Kefir günde maksimum 2 bardak içilmelidir. Büyüme çağındaki çocuklarda kefirin yatmadan önce tüketilmesi tavsiye edilir.
İlgili 22 soru bulundu
Meyveli kefirler lezzet açısından eşsiz olsa da, kalori tablosunda masumiyetlerini bir miktar yitirir. İçerisinde yer alan tatlandırıcı maddeler nedeniyle sade türüne göre yüksek miktarda kalori içeren meyveli kefir, buna rağmen sağlıklı besin değerlerinden bir şey kaybetmez.
Kefir, bağırsak florasını olumlu yönde etkileyen probiyotikler için iyi bir kaynaktır ve düzenli kullanımı kabızlık probleminin oluşmasını engelleyecektir.
Mikrobik enfeksiyonlara karşı direnci artırır. Bağırsakları çalıştırır. Kronik yorgunluğu giderir. Stresi azaltır, sakinleştirir.
Kefirdeki kalori miktarı düşük olduğu için her daim tüketilebilir ve uzun süre tok tuttuğu için en çok tavsiye edilen diyet ürünlerden biridir. 2 HAFTADA 5 KİLO VERDİREN KEFİR DİYETİ NASIL YAPILIR? Sabah uyanır uyanmaz aç karnına 2 su bardağı sade kefir tüketin.
Kefir en çok sindirim sistemine olan olumlu etkileri ile bilinmektedir. Kilo vermeyi dengeli ve sağlıklı bir şekilde sağladığı için diyetlerde yerini almaktadır. Diyetinize az yağlı kefir eklemeniz kilo vermenize katkı sağlar. Kefir, uzun süre tokluk hissi sağlamasına yardımcı olacak protein açısından zengindir.
1 Su Bardağı (200 ml lik) Kefir (Yağsız, Meyveli) 152,00 kaloridir. Kefir (Yağsız, Meyveli) içeriğinde 28,33 Karbonhidrat(g), 5,96 Protein(g), 0,23 yağ(g), 1,84 lif(g), 86,00 Sodyum(mg), 276,00 potasyum(mg), 216,00 Kalsiyum(mg), 38,00 A Vitamini(ui), 3,12 C Vitamini(mg), 0,22 ve Demir barındırır.
Günün her saati bir bardak kefir içilebilir. Ancak her faydalı içecekte olduğu gibi kefirin tüketimi de abartılmamalıdır. Kefir günde maksimum 2 bardak içilmelidir. Ancak yetişme çağındaki çocuklarda kefirin yatmadan önce tüketilmesi tavsiye edilir.
Bu bağlamda diyet programı kapsamında kahvaltıdan önce bir bardak kefir tüketilmelidir. Ancak zayıflamak için kefir tüketilecek ise akşam üzeri saat 20.00'den itibaren ilk hafta kefir tüketimi gerçekleştirilmemelidir. İkinci hafta ve sonrası ise yatmadan önce 1 bardak kefir tüketilebilir.
Bu doğrultuda, İçim Çilekli Kefir kalori değeri de oldukça merak edilmektedir. 100 gram İçim Çilekli Kefir, ortalama 610 kaloriye, 92 karbonhidrata, 27 proteine ve 15 yağ değerine sahiptir.
Bu haliyle 250 ml.'de doğal olarak 10 gr. şeker bulunması gerekiyorken, şeker ilavesiyle bu oran bu üründe 26,5 grama yükseliyor. Bu da ürünün tek kutusunda tam 16,5 gr. ilave şeker olduğunu gösteriyor. Bu da tek kutuda yaklaşık 8 tane küp şeker kadar ilave şeker kullanıldığı anlamına geliyor.
Bağırsak florasını dengeleyerek "ikinci beyin" olarak bilinen bağırsakların sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardım eder. Sindirim sisteminin düzenlenmesine katkıda bulunur: Sindirime yardımcı iyi mikroorganizmalar sayesinde sadece bağırsağın değil tüm sindirim sisteminin düzenli çalışmasında etkilidir.
Özellikle içerdiği probiyotik sayesinde sindirim sistemini ve bağırsakları güçlendiren kefir yiyeceklerin daha hızlı ve sağlıklı bir şekilde sindirilmesini sağladığı için kilo vermeye çalışanların da yardımına yetişiyor.
Kefir doğru miktarda tüketilip bireyin istediği zaman diliminde tüketilebilir. Sabah aç karnına tüketmek sindirim sistemine daha fazla fayda sağlayabilir. Kefirin içeriğindeki probiyotikler aç karnına tüketilen kefir ile birlikte bağırsakları daha iyi çalıştırmış olur.
KEFİR AÇ KARNINA MI TOK KARNINA MI İÇİLİR? Kefir günün her saati, aç yahut tok bir şekilde rahatça tüketilebilir. Ayrıca gün içerisinde ara öğün olarak da kefir içebilirsiniz.
Akşam saatlerinde bu şekilde tüketilen kefir de kabızlık problemine iyi gelecektir. Kefir ürününü her gün düzenli bir şekilde tükettiğinizde sindirim sisteminizin daha sağlıklı çalıştığını ve kabızlığınızın geçtiğini göreceksiniz. Kefir bağırsak dostu ve sindirim sistemi düzenleyicisi olarak bilinmektedir.
Evet, süt ve süt ürünleri sivilce yapabilir. Peki süt ürünleri derken neyi kastediyoruz? Peynir, yoğurt, süt ürünleri içeren çikolata ve paketli gıdalar, süt içeren kekler ve pastahane ürünleri, kefir, ayran, krema, tereyağı ve labne. Kısaca içinde süt olan her şey sivilce yapma eğiliminde.
Ayran içmek istemediğ1inizde krema kıvamında, hafif ekşimsi tadı olan fermante bir süt içeceği olan kefiri denemelisiniz. Kefir ayrandan farklı olarak daha güçlü bağışıklık sistemine sahip olmanızı sağlar. Kefir diğer süt ürünlerine göre kanser oluşumunu engelleyecek etki yaratır.
Kefir, sarhoş eden alkollü içkilerden değildir.
Bir içeceğin -sarhoşluk vermesi sebebiyle- haram olabilmesi için, bir insanın normal olarak içebileceği azami miktarı içildiğinde insanı sarhoş etmesi gerekir.
CİLDİ GÜZELLEŞTİRİYOR
Kefirin içerisindeki A vitamini cilt sağlığı için büyük fayda sağlıyor. Cilt hücrelerini yenileyip onarımını hızlandırıyor ve yaşlanmaya karşıt bir etki oluşturuyor. Egzama gibi cilt problemlerini önleme etkisine sahip olan kefir, saç ve tırnakların da sağlıklı ve hızlı uzamasını destekliyor.
Kefir, su içeriği yüksek olan bir içecek olması nedeniyle kabızlık olarak bilinen konstipasyon şikayetine neden olmaz. Önerilen düzeylerden fazla kefir içmek ise konstipasyona sebep olabilir. Bu nedenle aşırı kefir tüketiminden kaçınılması gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri