2 aydan sonra tadında değişmeler gerçekleşir. Pastaları dilimleyip, bir yemelik olarak da streç filme sarıp buzlukta muhafaza edebilirsiniz.
Kek ve Pastaları Aylarca Saklayın
Kuru pastalar için bu süre bir miktar daha uzayabilir. Ancak kremalı kek ve pastaların derin dondurucudaki ömrü 3 aydan daha kısa olacaktır. Bu tarz ürünleri de en fazla 1.5 ay gibi bir süre derin dondurucuda muhafaza edebilirsiniz.
PASTA: Taze pastayı kapalı bir kutuda derin dondurucuda uzun süre boyunca saklayabilirsiniz. Derin dondurucudan çıkardığınızda pasta ilk günkü tazeliğinde olacaktır.
Buzdolabı poşetinde ya da hava almayan bir kap içinde dondurarak 3 ay kadar saklayabilirsiniz.
Bunlar; dolma yapılan biber, havuç, yeşil fasulye, ıspanak, üzüm yaprağı, bezelye, yeşil kabak, süt mısır, brokolidir.
İlgili 18 soru bulundu
Donuk pasta üretiminde -40 derecede şoklanarak depolarda -18 derecede saklanan ürünler hem taze kalır hem de besin değerini kaybetmez. Donuk pastalar alındığı günden itibaren çözülme işlemine kadar 1 yıl boyunca derin dondurucuda saklanabilir.
Brownieyi uzun süreli saklamak istiyorsanız en doğru saklama yöntemi dondurucuda saklamaktır. Brownieyi porsiyonlayın ya da saklamak istediğiniz boyutlarda dilimleyin. Dilimlenen brownie buzdolabı poşetlerine ya da streç filme sarılır. Dondurucuda bu şekilde saklanabilir.
Ayrıca, plastik bir kapta daha uzun süre saklamak için kremayı dondurabilirsiniz. Çözüldükten sonra, ağır krema tıpkı taze versiyonu kadar çırpacaktır. Plastik bir kapta veya bir dondurucu poşetinde gayet iyi donacaktır.
Tatlınızı uzun vadede saklayabileceğiniz tek yöntem buzdolabınızın derin dondurucu kısımlarıdır. Vakumlu kaplarda veya ağzı kapalı poşetlerde derin dondurucuda saklarsanız taze kalmasını sağlayabilirsiniz. Ancak bu durumda dikkat etmeniz gereken tek yöntem, şerbetini koymadan önce derin dondurucuya atmaktır.
Pastanın taze mi bayat mı olduğunu anlamak için karar vermede acele etmeden dış görünüşünü inceleyin. Örneğin, taze çikolatalı pasta pırıl pırıldır. Sosu yeni dökülmüş gibi parlaktır. 2-3 günlük pastanın ise sosu terlemiştir, solmuştur, rengi mattır.
Sütlü tatlılar ile anlatmaya başlayalım: Dondurma, dondurma pasta gibi sütlü tatlılar zaten hepimizin bildiği gibi dondurucuda saklanması gereken gıdalar.
Oda sıcaklığında, petek üzerinde çözdürme işlemi yapılmamalıdır. Bu bakteri ve mikroorganizmaların daha çabuk üremesine neden olur. Bu yüzden şoklanmış donuk pastalar +4 derecede buzdolabında 3-4 saat süre ile çözülmesi beklenmelidir.
Evet arkadaşlar, tüm artan #kekler buzluğa koyulabilir, 1 hafta 10 gün, tertemiz kalır, yalnız mutlaka hava almasını engelleyecek şekilde kapatılmalıdır, ya streç filmle sarın, ya da benim gibi iyice kapatın, oda ısısına geldiği zaman ilk günkü gibi olacaktır, merak etmeyin.
Kekinizi pişirip soğuttuktan sonra, kilitli buzdolabı poşetinde veya kapaklı bir kapta 7 güne kadar saklayabilirsiniz.
Taze fasulye konserveleri, bin bir çeşit domates sosları, köz patlıcanlar ise en leziz kış hazırlıklarındandır. Bamya sevenlere ise bamyanın dondurucuya atılmış hali mutlaka tavsiye edilir. Turşu, tarhana ve erişte ise hemen ilk akla gelen kış hazırlıklarındandır.
Çikolatayı uygun bir kaba koyduktan sonra buzdolabında beklet. 24 saat sonra ise derin dondurucuya koy. Bu sayede çikolatayı aniden soğuk bir ortama taşımamış ve ona şok yaşatmamış olursun. Dondurucudan çıkarmak için ise önce çikolatayı buzdolabına koy.
Öncelikle buzlukta saklanacak olan kekin buzlukta hava almayacak şekilde saklanması önerilir. Bunun için ise hava almayan bir kaba ya da buzdolabı poşetine konularak buzlukta saklanması gerekir. Aksi halde kek buz tutabilir ya da kek çözüldüğünde dahi hafiften buz kokusu gelecektir.
Mozaik pasta nasıl saklanır? Hazırladığınız mozaik pasta harcını bir streç filmin, yağlı kağıdın ya da folyonun ortasına yayın. Ardından sıkı bir biçimde sarın. Mozaik pastanızı buzdolabının aşağısında değil, dondurucu yani buzluk kısmına kaldırın.
Pandispanya ve pasta kreması için marketler, taze meyveler için semt pazarı, dekoratif ürünler için ise ya sanal mağazalar ya da Eminönü pasta yapımı malzemeleri satan yerler ihtiyaçlarınızı karşılar. Bunlar için de en az 3-4 gün önceden planlarınızı yapabilirsiniz.
Çözdürmek için +4 derecede buzdolabında 3-4 saat sürede ürününüz çözülmelidir. Dondurulmuş ürünler tüketilirken ilk önce saklama koşullarına uymak gerekir. Saklama koşullarına uyulmadan tüketilmeye çalışılan donuk ürünler hem besin değerini kaybeder hem de sağlıksız olur.
-Buzlukta beklemeye en uygun yemek, pilavdır. Pirinç ya da bulgur pilavı arttığında, bir saklama kabına veya bir buzdolabı poşetine konarak, buzluğa kaldırılabilir. Bu şekilde saklanan pilav, çıkarılarak çözüldüğünde, fazla karıştırmadan ısıtılarak servis edilmelidir. Pilavlar, 30 günden önce tüketilmelidir.
1 yıl, 2 yıl veya daha uzun süre dondurulan etler pişmiş olarak yenmelidir. çünkü buz çözüldükten sonra ette bakteriler hızla çoğalır.
Süt, yoğurt, yumurta, yeşillikler (maydanoz, kıvırcık vs.), süzme peynir, krem peynir, mısır nişastası, puding, milkshake, kızartılmış yiyecekler, bol sulu sebze ve meyveler (marul, salatalık, kereviz, turp, domates, kavun, narenciye, elma, armut) patates, konserve yiyecekler, vakumlu besinler, asitli içecekler, ...
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri