Rüyada mezar başında dua eden kimseler için iş ve sosyal yaşantılarında acı ve kederden uzak duracakları ve tüm işlerinin rast gidecekleri anlamları yer almaktadır.
RÜYADA MEZARLIKTA DUA ETMEK
Ayrıca rüyasında mezarlıkta dua ettiğini gören kimse, çok büyük bir mutluluk yaşayacaktır. Mezarlıkta dua etmek mutluluğa yorulur. Hayatlarında her zaman her şeyin yolunda gideceği anlaşılır.
Rüyada türbede dua etmek, rüya sahibinin büyük bir dileği olduğu şeklinde yorumlanır. Sıkıntıları geride bırakan, güzel ve mutlu bir hayata başayan kişinin istediği dileğinin de çok kısa bir sürede gerçekleşeceğine delalet eder.
Rüyada ellerini açarak dua etmek hayırlı bir hayatın sinyalleri olarak yorumlanır. Bundan dolayı rüya sahibi için umut dolu günler beklenebilir. Yani bu rüyanın hayırlı bir rüya olduğunu bilmeniz gerekir. Ayrıca rüyada ellerini açarak dua etmek kişinin inançlı birisi olduğunu gösterir.
Rüyada dua ettiğini görmek, hayra erişmeye, murada ermeye, maksadına, amacına kavuşmaya, hidayete, doğru yola ermeye, selamete ermeye, korkudan, sıkıntılardan kurtulmaya gibi cihetlere işaretle yorumlanır denmiştir. Bir başkası için dua etmek eski dostlarınızla karşılaşarak onlardan iyi haber alacağınıza işaret eder.
İlgili 16 soru bulundu
Rüyada Başkasının Dua Ettiğini Görmek
Rüyada bir başkasının dua ettiğinin görülmesi, feraha ermeye, hayırlı bir yaşama ve rahat etmeye tabir edilmektedir. Bununla birlikte, rüya sahibinin yaşama güzel bir biçimde bakmasına, verdiği emeklerin karşılığını fazlasıyla almasına da tabir edilir.
Rüyada Allah'a Yalvarmak
Rüyada Allah'a yalvardığını gören rüya sahibi yaptığı işte uzun zamandır arzuladığı yere veya makama ulaşacağına ancak bunun için biraz daha sabretmesi gerektiğine yorumlanır. Rüya sahibinin bu arzusu için daha fazla çalışması gerekmektedir.
Rüyada sure okumak hayırlı bir rüya olarak tabir edilebilir. Rüyasında sure okuyan bir kişinin mevcut olan sıkıntılarından kurtulacağına ve ferahlığa kavuşacağına delalet etmektedir.
Rüyada dua, maksada kavuşmaya ve çocuğa delalet eder. Eğer dua şiddetli istekle ve bağırarak olursa, musibetlere veyahut fitnelere; eğer dua yüksek sesle olursa yağmurun azlığına delalet eder.
buyurmuştur. Bu hadisler, duanın kabul olacağına inanarak yapılması gerektiğini ifade etmektedir. Bu itibarla duada kararlı olmak esas olduğundan, dua ederken inşallah ifadesini kullanmak yerine "Allah'ım kabul buyur!" anlamına gelen "Amin!" sözünü kullanmak uygun olur.
Rüyada mezarlıkta olmak, genel olarak insanlara önyargılı yaklaşan biri olduğunuzu göstermektedir. Ayrıca bu yaklaşımınızın hiç hoş olmadığı anlamına da gelir. Kısa zamanda çevrenizdeki herkes bu tutumunuzdan rahatsız olacak ve sizinle ilişkisini kesmeye başlayacaktır.
Rüyada görülen mezar, uzak bir yolculuğa, keder ve üzüntüye ve hapishaneye işarettir, şeklinde yorumlanır. Rüyasında bir mezarı ziyaret ettiğini gören kimse, bir hapishaneyi ziyaret eder veya edeceğine işarettir. Rüyada bir mezar yaptığını görmek, ev tamir etmeye işâret eder.
Bu rüya rüyayı gören kişinin bütün günahlarından kurtulacağı anlamına gelmektedir. Rüyada kabir ziyareti yapmak rüyayı gören kişinin rüyada gördüğü kabrin kime ait olduğu ile ilgilidir.
* Kabir ziyareti yapan bir kimse ayakta, "Esselamü aleyküm, ya Ehle dar-il kavm-ilmü'minin! İnna İnşaallahü an karibin biküm lahikun" der ise sonrasında ise, besmele ile 11 İhlas suresi ve bir Fatiha okur.
Peygamber (s.a.s.), geceleri Baki' kabristanına gelir ve “Müminler yurdunun sakinleri, sizlere selâm olsun. İnşaallah biz de size katılacağız. Bizler ve sizler için Allah'tan afiyet dilerim; Allah'ım, Baki' kabristanında bulunanları bağışla.” (Müslim, Cenâiz, 102 [974]) diye dua ederdi.
Mezar başında Yasin suresini telefon aracılığı ile okutuyorlar. Bunun hiçbir sakıncası yoktur, aksine ölen kişinin ruhuna dua okutulduğu için hem ölen, hem de okutan için sevaptır.”
Duanın, alçak sesle, hüzünlü ve tazarru (yalvararak) ile yapılması adaptandır. Nitekim Kur'ân-ı Kerîm'de, “Rabbinize yalvararak ve için için dua edin…” (el-A'râf, 7/55) buyrulmaktadır. Ancak içtenlikle ve samimi olduğu sürece, sesli olarak dua edilebilirse de sessiz olması daha uygundur.
Bir insan iki elini kaldırıp kendisine dua ettiği zaman, o kalkan iki eli boş çevirmekten hayâ eder" (Tirmizî, De'avât,118; bk. İbn Hıbbân, Ed'ıye, No: 876; Hâkim, De'avât, I, 497) anlamındaki hadisi ile Allah'ın duaları kabul edeceğini beyan etmiştir.
Aslında, Kur'an ve hadislere göre, Allah'ın dua etmek için herhangi bir özel koşul veya şart belirlemediği görülmektedir. Önemli olan niyetinizin samimi olması ve kalbinizin Allah'a yönelik olduğunu hissetmenizdir. Ağlayarak Edilen Dua Kabul Olur Mu? sorusunun yanıtı bu şekildedir.
Rüyada Fatiha suresi okumak güç işlerin kolaylaşmasına, hayır ve berekete işaret etmektedir. Rüyada Fatiha suresi okumanın anlamı hayra, berekete ve bol rızka şeklinde yorumlanmaktadır. Eğer rüya sahibi rüyasında korkup Fatiha suresi okuyor ise bu rüya Hac ile yorumlanır.
Rüyada Ayet okumak Rüya sahibi için Yüce Allah'ın rahmetine işaret etmektedir. Aynı zamanda sorunları üzerinden problemlerini ortadan kendi başına kaldıracağı yönünde delalet eder. Çok çalışarak göstermiş olduğun mücadele ile hayatını yeniden düzene sokacağı yönünde rivayet edilir.
Rüyada Fatiha okumak iyiliklere ve hayra vesiledir. Rüya sahibinin gerçekleştirmek istediği pek çok farklı iş konusunda başarı yakalayacağına delalet eder. Hak ettiği değeri göreceğini ve emeğinin karşılığını alarak iyi bir kazanç elde edeceğine işarettir. Bu doğrultuda bol kazanç ile beraber mal ve mülke yorulur.
Rüyada Cenab-ı Hakk'ın mübarek isimlerini okuyarak zikir ettiğini, Yüce Rabbi andığını görmek, bu onun işlerinin yolunda gittiğine işlerinde başarıya ulaşacağına ve yaşamında itibar sahibi olacağına işaret olarak da yorumlanır.
Rüyasında Cenab-ı Allah'ın kendisiyle konuştuğunu gören kimsenin bu rüyası, çok Kur'an-ı Kerim okuyacağına ve günahlardan sakınacağına işaret olarak yorumlanır. Rüyasında Cenab-ı Allah'tan korktuğunu gören kimse, fakirlikten kurtulacağına ve refah, zenginliğe ereceğine işaret olarak yorumlanır.
İslâmiyet. İslam dininde dua; "bir kimsenin kendisi veya başkası hakkında bir dileğine, bir arzusuna kavuşması için Allah'a yalvarması" olarak tanımlanabilir. Dua, bir ibadettir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri